Баскетбол: «Стріба» перемогла в гостях другу команду вищої ліги (оновлено)

0

У другому матчі 4 туру Чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд вищої ліги чернівецька «Стріба» виграла з різницею у 6 очок на виїзді у «СпортЛіцея» (Біла Церква), який до цього туру посідав 2 місце у турнірній таблиці.

«СпортЛіцей» – «Стріба» – 71:77 (19:25, 24:17, 12:15, 16:20)

«СпортЛіцей»: Цьопич – 28 очок (+ 6 передач, 5 підбирань), Телегін – 14 очок (+ 10 підбирань), Горобець – 11 очок (+ 7 підбирань).

«Стріба»: Володимир Зелений – 20 (+ 2 перехоплення, 1 блок-шот, 1 передача, 11 підборів), Антон Рожков – 19 очок (+ 6 підборів, 1 результативна передача, 2 перехоплення, 1 блок-шот), Дмитро Ігнатенко – 16 (+ 9 підбирань, 3 блок-шота, 2 результативні передчачі), Денис Єлисевич – 8 (+ 2 перехоплення), Сергій Опопольський – 8, Олександр Кодола – 3 (+ 5 результативних передач, 1 перехоплення, 2 підбора), Андрій Семенович – 3 (+ 4 результативні передачі, 1 перехоплення, 2 підбора).

Чернівчани, вийшовши на цю гру максимально мобілізованими, з перших хвилин захопили ініціативу і після першої чверті вигравали 6 очок. У середині другої чверті підопічні Тимофія Безрука і Олександра Чермака збільшили відрив до 10 очок. Але ближче до великої перерви білоцерківці скоротили відставання до двох очок (цьому трішки посприяли і судді, які незрозуміло за що «нагородили» нашого капітана Андрія Семеновича «технарем», внаслідок якого «СпортЛіцей» зменшив відставання на 4 очки).

Проте навіть суддівські симпатії не змогли завадити «Стрібі» відсвяткувати першу перемогу у вищій лізі. У цьому матчі команда, нарешті, продемонструвала командний дух і неабияі бійцівські якості, що в інтерв’ю sportbuk.com відзначив головний тренер  «Стріба» Олександр Чермак.

Варто відзначити і вагомий внесок у перемогу новобранця «Стріби» Володимира Зеленого, який з’явився у Чернівцях завдяки підтримці партнера клубу Валерія Чинуша. І не лише. Як повідомив начальник чернівецької команди Олександр Яновицький, перехід Зеленого до «Стріби», найімовірніше, не відбувся би, якби не дружній жест з боку керівництва «Львівської політехніки»: «Ми вже маємо неприємний прецендент з Сергієм Степановим, який пройшов з нами повністю підготовчий період, а тепер представники білоцерківського «СпортЛіцею» не хочуть йти на переговори щодо «відкріплення» для цього гравця. Я телефонував тренеру «СпортЛіцею», який після хвилини розмови перейшов на ненормативну лексику. Тому далі зміст нашого спілкування я передавати не буду (сміється – авт.). А ось у випадку з Володимиром Зеленим все було набагато цивілізованіше. Я зателефонував тренеру «Львівської політехніки» Олегу Пелеху, якого знаю з тих часів, коли грав за івано-франківську команду. Пояснив ситуацію, він переговорив з керівництвом львівського клубу, після чого Зеленому дозволили без жодних компенсацій перейти до «Стріби». Звісно, такі людські стосунки дуже приємні. І тим більше приємно, що Володимир гарно вписався до нашого колективу і, зокрема, допоміг здобути довгоочікувану першу перемогу у вищій лізі».

Нагадаємо, що «Стріба» виступає за підтримки Чернівецької міської ради, обласної влади, готелю «Буковина» (титульний спонсор), дистрибуційної компанії «Рома», пивоварні «Наше пиво» (офіційний партнер лідера команди Антона Рожкова), ТОВ «Клас і К».

До Білої Церкви команда вирушила завдяки підтримці з боку обласної федерації баскетболу (голова – Микола Попадюк) та знаного бізнесмена Івана Ринжука. Допоміг і колишній баскетболіст Ілля Хочь (АЗС «Калібр»), який частково допомагає пальним.

Календар, результати і турнірну таблицю вищої ліги можна подивитися тут:

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.