Фан-група «Максимум» (Maximum) на базі студії сучасно-спортивного танцю

5

Фан-група «Максимум», яка «засвітилася» на волейбольних матчах Суперліги за участю «Будівельника» (Чернівці), на іграх БК «Стріба» та інших спортивних заходах, створена на базі однойменної студії сучасно-спортивного танцю.

Студія сучасно-спортивного танцю «MAXIMUM» заснована у 2008 році при ЗОШ 1-3 ступенів №27. Свою діяльність розпочала з надання базових знань з сучасної хореографії усім бажаючим учням школи.
Розвиваючись, студія запрошувала усіх охочих до занять танцями спробувати освоїти основи хореографічного мистецтва та оволодіти технікою, вдосконалити свої вміння рухатись та просто добре виглядати, що є також «козирем» у заняттях танцями!
Згодом у «Максимумі» сформувалися три основні групи, які з кожним роком поповнюються дітьми та підлітками, охочими танцювати.
У студії ведуть активну підготовку учнів, навчають їх різноманітним стилям, так як хореографи є студентками Чернівецького училища мистецтв імені С. Воробкевича спеціальності «Хореографія».
У 2010 році старша група студії «Максимум», за пропозицією колишнього керівника обласного спорту Георгія Мазурашу, випробувала себе у напрямку групи підтримки (фан-група, черлідінг) команд з волейболу (ВК «Будівельник») та баскетболу (БК «Стріба»).
Їм це вдалося удосконалити, тому сьогодні студія може пишатися тим, що в їхньому арсеналі є ще один вид, який їм до вподоби і який сьогодні є досить актуальним і  популярним! Тим більше, в контексті останніх успіхів командних видів спорту в Чернівцях.
Керівниками студії є Інна Правдич (10.06.1991 р. н.) та Христина Марчук (02.11.1989 р. н.). Спортивними танцями дівчата почали займатися у віці 7-8 років. Просте захоплення переросло у стиль життя. Вони є вихованками Клубу спортивного танцю «Карнавал» (керівники – Оксана Дичка та Андрій Піскарьов), який є досить професійним та відомим у Чернівцях. Вибравши хореографію майбутньою професією та вступивши до училища мистецтв, Інна та Христина вирішили розпочати самостійний шлях, і в цьому їм допомогла рідна ЗОШ №27, яка надала умови для створення гуртка.
Та це вийшов не просто гурток, а студія, яка намагається з кожним роком дедалі прогресувати, брати участь у конкурсах та змаганнях, різних подіях, концертах та парадах міста. Студія «Максимум» є молодою, але, на думку керівників, дуже перспективною. Інна Правдич вірить, що «Максимум» неодмінно процвітатиме у майбутньому, «адже ТАНЕЦЬ – це здоров’я, краса та гармонія душі і тіла, а без цього життя не таке яскраве!»

Координати студії: ЗОШ №27, тел.

***

Найвідоміша українська група підтримки – Red Foxes (Київ), яка виступала на баскетбольних турнірах Олімпійських ігор 2004 р. в Афінах і 2008 р. в Пекіні, Чемпіонатах Європи та світу з баскетболу, інших змаганнях міжнародного гатунку.

***

Черлідинг – (англ. cheerleading, від cheer – схвальний, викликаючий відгук та lead — вести, управляти) – вид спорту, який поєднує в собі елементи шоу і видовищних видів спорту (танці, гімнастика, акробатика).

Черлідинг зародився в США у 70-ті роки XIX ст.

Черлідинг можно розділити на два основних напрямки:

змагання команд за програмам, підготовленим за спеціальними правилами;

робота зі спортивними командами, клубами, федераціями для виконання наступних завдань: залучення глядачів (вболівальників) на спортивні арени з метою популяризації фізкультури і спорту, здорового способу життя; створення  создание сприятливого морально-психологічного клімату на стадіоні, змягшення агресивних настроїв вболівальників-фанатів, створення обтановки «позитивного фанатизму» і управліня емоціями фанатів; підтримка спортивних команд, які беруть участь у матчі; активізація і урізноманітнення рекламно-іміджевої роботи на спортивних заходах.

Міжнародна федерація черлідингу – IFC – заснована у 2001 р. Цього ж року в Токіо (Японія) відбувся перший Чемпіонат світу з черлідингу.

Чемпіонати з черлідингу проводяться у декількох номінаціях:

чир – елементи спортивної гімнастики і акробатики, побудова пірамід і танцювальні перебудови під «кричалки»;

данс – спортивні танці з елементами гімнастики, з присутністю пластичності, хорошої хореографії і грації, синхронності;

чир-мікс – виступи змішаних команд (жінки та чоловіки);

груповий стант – колективна побудова пірамід;

індивідуальний черлідер – сольний номер головного заводили команди;

чир-данс шоу;

корпоративний черлідинг.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.