Ювіляр Віктор Олійник забив з передачі сина Дениса

1

Кращий бомбардир в історії ФК «Буковина» Віктор Олійник відзначив 50-ліття на футбольному полі, зігравши з колегами-ветеранами та сином Денисом проти теперішнього складу головної команди краю. Та ще й забив гол, причому з передачі Дениса.

У матчі ветеранського та теперішнього складів «Буковини», який був присвячений 50-літтю спортивного директора команди Віктора Олійника, сили, звісно, були не рівні. Уникнути поразки ветеранам не допомогла навіть «швидка допомога» у вигляді виходу на поле в їхньому складі сина ювіляра – гравця «Металіста» і збірної України Дениса Олійника. Хоча команда ветеранів-друзів Віктора Олійника протрималися майже півтори тайми – 2:2. Але про договірну нічию навіть не могло бути й мови. Тож молодші «буковинці», скориставшись тим, що ветерани «підсіли» фізично, «добили» їх – 5:2.

Цікаво, що з семи голів найгарнішими були все-таки були м’ячі, які забили ветерани. За рахунку 1:0 на користь молоді (відзначився Руслан Гунчак), Сергій Шмундяк заробив штрафний на самісінькій лінії чужого карного майданчика і практично по центру. Спершу ветерани «агітували» Дениса Олійника виконати штрафний – мовляв, пробий від душі «за тата». Але Денис залишив це право першому капітану збірної незалежної України Юрію Шелепницькому, який вцілив прямісінько у праву «дев’ятку». Перший тайм завершився унічию 1:1.

У дебюті другої половини зустрічі голкіпер ветеранів Микола Чепурський, який замінив ще до перерви Геннадія Савка, продемонстрував чудовий «сейв» після потужного удару з середньої відстані, але на добиванні першим був Владислав Коробкін. Проте вже за 2 хв. ветерани знову відновили статус-кво. Денис Олійник вивів батька сам на сам з Сергієм Преснаковим (який замінив Сергія Чурілова) і ювіляр не схибив – технічно підсік м’яча над кіпером.

Третій гол у ворота ветеранів влетів майже випадково – Роман Степанков головою перекидав парашутом м’яча у дальній кут, куди Чепурський встиг, але не зміг перекинути шкіряну кулю через поперечину. То й же Степанков забив і четвертий гол – ударом з 14 м у правий нижній кут – тут Чепурський був безсилий. А ще раз ветеранів засмутив Олег Керчу, який, побачивши, що Чепурський необачно вийшов далеко з воріт, пустив йому м’яча «за комірець» практично з центра поля.

Після цього ще декілька нагод відзначитися втратили представники «Буковини» Олійника». Зокрема, через хвилину після голу Керчу відзначитися мав Денис Олійник. Причому з передачі батька. Віктор Олійник удруге виходив сам на сам, але несподівано розвернувся назад і віддав пас сину. Денис, як тато, технічно перекидав голкіпера, але представник юнацької збірної України Сергій Шевцов встиг винести м’яча з лінії порожніх воріт. «Розписатися» у воротах молодих міг і Сергій Шмундяк, який, вийшовши сам на сам, трішки не розрахував траєкторію удару через воротаря і той дотягнувся до м’яча. І, нарешті, під завісу зустрічі Денис Олійник, «увімкнувши п’яту швидкість», увірвався до чужої карної зони, але схотів «зіграти на публіку» і той же Шевцов встиг завадити йому пробити.

У перерві Віктора Олійника з ювілеєм привітали перший віце-губернатор Георгій Галиць, начальник облмолодьспортуправління Олександр Довганич, керівник міського спорту Святослав Дяконюк, голова обласної федерації футболу Петро Кобичик і, звісно, колеги з ФСК «Буковина». Вітання продовжилися і по завершенні матчу, організованого з ініціативи екс-колеги за «Буковиною» Валерія Сарафінчана, сина Дениса Олійника і друга-депутата міської ради Валерія Чинуша.

Склад ветеранської «Буковини»: воротарі – Геннадій Савко, Микола Чепурський; польові гравці – Іван Гакман, Олег Бенько, Юрій Шелепницький, Валерій Сарафінчан, Сергій Походзіло, Сергій Соботюк, Володимир Павлов, Сергій Шмундяк, Віктор Мглинець, Віктор Олійник, Валерій Королянчук, Андрій Гузієнко.

Тренери: Валерій Богуславський, Володимир Воронюк.

Фото з матчу можна переглянути тут:

Ювіляра Віктора Олійника переслідує член юнацької збірної України Сергій Шевцов. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.