Буковинські журналістки стають «акулами м’яча», або Жіночий футбол з модним присмаком

0

Уперше у Чернівцях відбувся жіночий турнір з міні-футболу серед засобів масової інформації. Змагання були присвячені Дню журналіста.Інціатором проведення турніру виступила редактор газети «Версії» Людмила Чередарик, а реалізував її ініціативу голова Чернівецької міської федерації футболу Сергій Задорожняк.

Для участі у змаганнях заявилися команди газети «Версії», обласного державного телебачення та радіо «Буковина».

Ігри мали відбутися 2.06.10 на майданчику з штучним покриттям СОУ «Буковина». Але погода змусила «переселитися» до спортзалу ЗНЗ №27.

Подивитися на це неординарне видовище зібралося чимало «колег по цеху», які підтримували свої команди не гірше, ніж фан-клуб «Буковини». Суперовий «шумовий супровід» створив надзвичайну святкову атмосферу у кращих спортивних традиціях.

Усі три команди відповідально поставилися до підготовчого етапу, встигнувши провести по декілька тренувань. Проте, звісно, відчувалося, що футбольної практики дівчатам-журналісткам явно не вистачає. Зате цю нестачу футбольного досвіду вони з лишком компенсували своїми емоціями, завзятістю, жагою боротьби і волею до перемоги.

Якщо згадати анекдот про причини пізньої появи жіночого футболу (не могли знайти 11 жінок, які згідні були вийти на поле в однаковій одежі), варто оцінити і «модність» учасниць. Найяскравіше виглядали представниці радіо «Буковина» – у традиційних українських кольорах. «На п’яти» їм наступали колеги з телеканалу «Буковина», які навіть позували практично як моделі.

А от у самій грі до певного часу краще себе проявляла команда «Версій». З перемогою над телевізійницями та вирваною на останній хвилині нічиєю з радіо «Версії» претендували на перемогу. Однак колеги з облдержтелерадіокомпанії негативно поставилися до того, що за газету грала і донька однієї із співробітниць.

Враховуючи дружній характер турніру, досвідчена і мудра Людмила Чередарик, аби не ускладнювати ситуацію і не стимулювати розвиток подій в конфліктному напрямку, на правах ініціатора змагань мирно погодилася із зняттям очок з її команди.

У підсумку для визначення переможця довелося пробивати серію пенальті, оскільки телеканал та радіо між собою зіграли унічию 1:1.

У цій «футбольній лотереї» кращими, безумовно, були голкіпери – Леся Жук (телебачення) та Наталя Канарська (радіо), які майже не пропускали голів з «точки». Серія затягнулася, і все ж десь на десятому ударі фортуна усміхнулася команді радіо «Буковина», яка вирвала перемогу.

Скільки було емоцій! Тріумфаторки навіть примудрилися підкидати свого колегу і, за суміцництвом, тренера Тараса Лазарука.

Разом з головними героїнями щиро раділа і керманич ОДТРК Любов Годнюк, яка з приємністю відзначила той факт, що підлеглі не раз стають лауреатами різноманітних фахових конкурсів, а тепер гідно представили компанію і на спортивній арені. Любов Олексіївна також подякувала організаторам за подароване чудове свято і «тонко натякнула», що найближчим часом організаторам слід присвятити увагу в теле- та радіоефірах. А оскільки основну організаційну ношу взяв на себе Сергій Задорожняк, то він, напевно, і стане найближчим часом героєм репортажів чарівних футболісток.:)

Приємно відзначити ще одне «вперше» – у ролі арбітрів дебютували колишні гравці чернівецької жіночої футбольної команди «Ніка» Тетяна Пасько та Тетяна Якимчук. Слід сказати, що судили вони грамотно і чітко. Тож цілком ймовірно, що з легкої руки Сергія Задорожняка вони не просто випробували себе у «футбольному правосудді», а й розпочали успішну суддівську кар’єру.

Моделі-футболістки з телеканалу "Буковина"
Моделі-футболістки з телеканалу "Буковина"

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Фото: Георгій Мазурашу

Фото з турніру можна переглянути тут:

Leave A Reply

Your email address will not be published.