heshko.com: За участю Гешка посадили мистецько-спортивну алею

0

– Мене приємно здивувало, що посадку “спортивної алеї” в Кіцмані ініціював сам губернатор Володимир Куліш, – зізнався чемпіон світу та Європи Іван Гешко після того, як разом із заступником голови райдержадміністрації Валерієм Рудьком, Кіцманським міським головою Богданом Дмитровичем Мельниченком, керівником обласного спорту Георгієм Мазурашу, начальником райспортвідділу Ярославом Смеречанським, молодіжним лідером району Марком Чорним, тренерами та юними вихованцями місцевої спортивної школи взяв участь в озелененні районного центру.

– Щоправда, цю алею я назвав би мистецько-спортивною, адже тут – пам’ятник нашому великому земляку Володимиру Івасюку. Місячник озеленення на Буковині підтримали журналісти, митці, державні службовці, інші наші земляки, тож фізкультурно-спортивний актив, звісно, теж не міг залишитися осторонь. Більше того, я згідний з Георгієм Мазурашу, що озелененням треба займатися не лише під час якихось акцій, а завжди, коли є така нагода. Зокрема, спортивні об’єкти, гадаю, мали би бути і “зеленими острівцями”, але не треба чекати, що хтось прийде і зробить це: лопату в руки – і до роботи!

Крім придбаних у Чернівецького держлісгоспу туй, учасники кіцманської “спортивно-зеленої” акції посадили презентовані Сторожинецьким лісовим технікумом червоні дуби. Але вже в іншому місці – по бокам “тирсової доріжки”, яку почали облаштовувати неподалік від кіцманського стадіону. За словами Ярослава Смерчанського, майбутню тирсову стометрівку ще раз оброблять грейдером, після чого залишиться завезти тирсу. Звідки ще не вирішили, адже потрібна не одна і не дві машини тирси, а оскільки транспортні витрати нині доволі недешеві, немаловажно, аби дорога була якомога коротшою.

Як зазначив начальник облспортвідділу Георгій Мазурашу, коли “тирсову доріжку”, дасть Бог, дооблаштують, можна буде “доповісти” про це легендарному спринтеру і президенту Федерації легкої атлетики України Валерію Борзову, який під час минулорічного візиту на свою “другу батьківщину” висловив побажання, аби Івану Гешку та іншим спортсменам якнайшвидше створили умови для спеціальних тренувань на м’якій поверхні.

Михайло ДОБРИЙ
heshko.com (04/04/2007 19:33)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.