Буковинські «Ігри Чемпіонів» підкорили школярі з Топорівки

0

Юнаки та дівчата з Топорівки Новоселицького району представлятимуть Буковину у фіналі ІV Всеукраїнських змагань серед школярів «Біола – Ігри Чемпіонів», який відбудеться 20-27 травня у Міжнародному дитячому центрі «Артек». Обласний фінал, за сприяння СК «Біола» та СК «Гешко», транслювали в запису на телеканалі «Чернівці».Якщо раніше буковинці припиняли боротьбу на регіональному етапі, то тепер, коли регламент «чемпіонського проекту» змінився і у фінальній частині змагаються кращі команди з усіх областей, Крима, Києва та Севастополя, наш край був «приреченим» на представництво у головному фіналі, а наші найкращі шкільні команди – на масу позитивних емоцій від змагань на яскравих знаряддях, в чудовій святковій атмосфері та з «морем» приємних сюрпризів.

На першому етапі обласного фіналу, який відбувся у чернівецькому ФОК «Олімпія», 16 команд за кращим часом у двох естафетах («Смуга перешкод» і «Сороконіжка») визначили чотирьох претендентів на путівку до «Артеку». У вирішальній стадії учасники змагалися в «Біатлоні» (дівчата), «Фехтуванні» (юнаки) та ще раз долали «Смугу перешкод».

Система розподілу місць у фіналі була ніби і простою, але, водночас, достатньо непростою для того, щоби самі учасники або вболівальники встигли за невеличкий проміжок часу між завершенням заключної естафети та нагородженням встигли самі підбити остаточні підсумки. Таким чином, організаторам вдалося зберегти до останнього інтригу. І отримали за це своєрідний бонус у вигляді щирих емоцій учасників. Так, коли ведучий оголосив, кого нагородять за друге місце, а отже автоматично стало зрозуміло, кому дісталися лаври тріумфаторів та путівка до «Артеку», наймолодший учасник команди переможців – учень 5 класу Топорівської школи з Новоселицького району Дмитро Двірничук не стримав сліз радості. Юнак зізнався, що довго та наполегливо готувався до цих змагань, перемогу в яких вважав чимось майже неможливим, тому безумно щасливий такому успіху його команди, яку готував вчитель фізкультури Іван Двірничук. До переможного складу увійшли також Дмитро Колодін, Василь Ілащук, Іван Гливко, Юлія Кам’янецька, Марія Бриндуляк та Домніка Жилиховська.

Друге місце посіли учні Сторожинецької школи-інтернату (вчитель фізкультури – Світлана Репало), які на очко відстали від колег з Топорівки. Замкнула трійку призерів чернівецька ЗОШ № 22 (Ніна Майданська), яка від лідерів відстала на два очки.

Представники обласного центру лідирували після першого фінального виду і вважалися чи не головними фаворитами. Але у фіналі «Фехтування капітан збірної ЗОШ №22, програвши двобій, дозволив собі агресивний випад у бік суперника. За це команді зарахували поразку, а боротьба за перше місце «закрутилася» до неможливості – одразу три майбутні призери мали однакову кількість балів. Цілком можливо, що цей інцидент негативно вплинув на настрій команди порушника правил «fair-play», яка на фініші показала третій результат і змушена була задовольнитися таким же підсумковим місцем.

Четверте місце на обласному фінальному етапі посіла Пригородоцька ЗОШ Хотинського району.

Усі фіналісти отримали нагороди та різноманітні призи від «Біоли» та «ЮніорБанку». Хоча не залишилися без презентів і інші учасники. Місцевими співорганізаторами змагань були управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА, обласне управління фізичного виховання і спорту МОНУ, міськспоруправління та регіональне відділення НОК України.

Керівник проекту «Біола – Ігри Чемпіонів» Володимир Наконечний зазначив, що в Чернівцях були «найгарячіші» вболівальники і «найтепліша» атмосфера у відбірному турі-2010.

А титулований гість змагань – кращий спортсмен України 2006 р. Іван Гешко зізнався: «Я сам з дитинства любив всілякі естафети. І, можна сказати, білою заздрістю заздрю учасникам «Біола – Ігор Чемпіонів», які мають можливість змагатися на таких цікавих і яскравих спортивних знаряддях. Дуже приємно бачити вогник і радість в їхніх очах! Я впевнений, що серед учасників цих змагань є і майбутні чемпіони Європи, світу і Олімпійських ігор! Я вважаю, що організатори роблять надзвичайно корисну справу для пропаганди спорту і здорового способу життя. Мені приємно, що моє ім’я теж пов’язане зі спортклубом «Біола», який є ініціатором і головним організатором проекту. Відкрию маленький секрет: спортклуб «Гешко» теж давненько задумав схожий проект, який, маю надію, ми зможемо реалізувати разом з телеканалом «Чернівці» та іншими партнерами. Це будуть такі собі телевізійні «Старти надій», які будуть відбуватися майже круглий рік».

Всеукраїнський фінал відбудеться 20-27 травня в «Артеку», де учасники перебуватимуть цілу зміну (21 день), а отже зможуть і позмагатися, і відпочити.

Буковинський фінал показували в запису на телеканалі «Чернівці» у суботу, 24 квітня, та в понеділок, 26 квітня.

Обласний фінал змагань "Біола - Ігри Чемпіонів" у Чернівцях. Фото Георгія Мазурашу
Обласний фінал змагань "Біола - Ігри Чемпіонів" у Чернівцях. Фото Георгія Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.