heshko.com: Представники СК «Гешко» знову на висоті!

0

Першу нагороду для Буковини на Чемпіонаті України з легкої атлетики в Сумах  18 лютого здобула Наталка Лупу з Маршинців Новоселицького району (СК «Гешко», офіційні партнери – готель «Буковина», спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино»). Вихованка Анатолія Якимчука та Володимира Степанова на 800-метрівці фінішувала другою, поступившись лише 0,03 сек. чемпіонці Всесвітньої Універсіади Юлії Кревсун (Донецька область) і залишивши позаду срібну призерку Чемпіонатів світу та Європи Тетяну Петлюк (Київ). Результати збірниці показали у фіналі скромні, оскільки боротьба між ними точилася суто тактична.

***

.

Наталка Лупу (на фото – з Валерієм Чинушем) знову заробила премію від офіційного партнера.

Рекордно високе для неї місце на дорослому чемпіонаті посіла екс-рекордсменка України серед дівчат на 400-метрівці Ольга Михайличенко, яка також представляє Маршинці Новоселицького району (СК «Гешко», офіційні партнери – готель «Буковина», спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино»). Вихованка Анатолія Якимчука пробилася до фіналу з другим часом. А у вирішальному забігу лише 0,09 сек. не дотягнула до «бронзи», показавши результат вище норматива майстра спорту.

Ольга Михайличенко.

На цій же дистанції п’ятою у фіналі Б була Ірина Муравйова. Але вихованка кіцманського тренера Олександра Косована виступала за Київ, де навчається. Як пояснив тренер, виявилося, що Ірину виключили з Чернівецького обласного ЦОП, а отже залишили без підтримки з боку Чернівецької області. Дивне рішення, особливо якщо зважити на те, що вона вже встигла принести разом з колегами по збірній області не одну сенсаційну нагороду в естафеті 4х400 м. І в Сумах буковинська естафета в цій дисципліні однозначно боролася би за найвищі позиції. Тим більше, що тепер на непоганий рівень підтягнулася і двоюрідна сестра Наталки Лупу – Крістіне Анакі (СК «Гешко», офіційні партнери – готель «Буковина», спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино»), яка недавно принесла Буковині єдину медаль на юніорському Чемпіонаті України в приміщенні. Як кажуть, такими кадрам розкидуватися не можна…

Крістіне Анакі.

Інформація про те, що нещодавній тріумфатор Кубку України на дистанціях 1500 м та 3000 м Микола Лабовський не змагатиметься в Сумах, на жаль, підтвердилася. Як пояснив сам Микола, справа у банальній застуді, через яку він достроково повернувся додому з Чемпіонату України…

18 лютого

800 м. Жінки. Фінал. 1. Юлія Кревсун (Донецька) – 2.06,88. 2. Наталя Лупу (Чернівецька, СК «Гешко», офіційні партнери – готель «Буковина», спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино») – 2.06,91. 3. Тетяна Петлюк (Київ) – 2.07,19.

400 м. Жінки. Фінал. 1. Антоніна Єфремова (Донецьк) – 52,82. 2. Анна Тітімець (Дніпропетровська) – 53,83. 3. Дарина Приступа (Донецька) – 54,07. 4. Ольга Михайличенко (Чернівецька, СК «Гешко», офіційні партнери – готель «Буковина», спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино») – 54,16… 11. Ірина Муравйова (виступає за Київ) – 56,91.

Стрибки у довжину. Жінки. Кваліфікація. Руслана Цихоцька – 5,84 (8 місце).

400 м. Чоловіки. Фінал. Богдан Столярчук (виступає за Київську обл.) – 48,36 (МС, 8 м, 2 м у фіналі Б).

Потрійний стрибок. Жінки. Фінал. Руслана Цихоцька – 13,26 (6 м), Ірина Федик – 12,72 (9 м).

Чемпіонат України завершиться 20 лютого.

Георгій Мазурашу. Фото автора.

Інтерв’ю з Наталкою Лупу читайте тут:

http://turnir.com.ua/lehkaja_atletika/18022010-lupu_petluk_viigrala_bi_cempionat_esli_bi

Інтерв’ю з Миколою Лабовським читайте тут:

http://turnir.com.ua/lehkaja_atletika/19022010-letnij_cempion_labovskij_ne_smozet_poboro


Маємо ще «пів» золотої медалі Борисюка

На «фініші» Чемпіонату України з легкої атлетики в приміщенні серед буковинців найбільше втішили чернівчанка Олена Парнета (тренер – Анатолій Парнета), яка на 60-метрівці виграла фінал Б з особистим рекордом (результат вище норматива майстра спорту), та волинський кіцманчанин Олександр Борисюк (тренери – Георгій Миронюк, Степан Борисюк), який приніс Чернівецькій та Волинській областям консолідоване «золото» на дистанції 1500 м.

Новосельчанин Богдан Столярчук (вихованець Володимира Степанова) у складі збірної Київщини був третім в естафеті 4х400 м. За неоіфіційними даними, до бронзового успіху Київської області в жіночій естафеті 4х400 м причетна і наша Крістіне Анакі, яка виявилася «вільною» завдяки тому, що Буковина не виставила команду в цій дисципліні (ми вже писали про те, що учасницю фіналу Б на 400-метрівці Ірину Муравйову виключили з Чернівецького обласного ЦОПу, і вона виступала на Чемпіонаті України за м. Київ, хоча разом з Наталкою Лупу, Ольгою Михайличенко (4 місце на 400 м) та Анакі вони мали би боротися в естафеті мінімум за 2 місце).

19 лютого

60 м. Жінки. Фінал. Олена Парнета – 7,56 (МС, 8 м, 1 м у фіналі Б), Марія Дашкевич – 7,87 (15 м, 8 м у фіналі Б).

Стрибки у довжину. Жінки. Фінал. Руслана Цихоцька – 5,81 (9 м).

20 лютого

1500 м. Чоловіки. Фінал. 1. Олександр Борисюк (СК «Гешко») – 3.48,02 (МС).

heshko.com (19/02/2010 02:22)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.