heshko.com: «Буковинську милю-2009» виграв Лабовський

1

Уперше переможцем міжнародних змагань «Буковинська миля», які вп’яте організували у Чернівцях спортклуб «Гешко», облспортуправління, готель «Буковина» і спортивно-оздоровчий комплекс «Цецино», став буковинець Микола Лабовський. На фініші він на 0,33 сек. Випередив волинянина Олександра Борисюка, який представляє спортклуб «Гешко». Третє місце виборов Віталій Волошин з Черкас.

Прогнозували, що в розподіл призових місць втрутиться і неодноразовий чемпіон України з кросу, на шосе та на класичній доріжці Віталій Рибак. Але він на «Буковинську милю» прибув, як кажуть, «з корабля на бал» – напередодні він виграв 12-кілометровий забіг у Білій Церкві. Тож на фоні того навантаження Віталій не зміг втриматися за лідерами.

Питання щодо переможця вирішилося на заключній прямій – навпроти пам’ятнику Невідомому солдату на Соборній площі. До середини прямої здавалося, що другу перемогу до свого активу запише Сашко Борисюк. Але буквально на останніх метрах дистанції неймовірним фінішним спуртом вперед вирвався Микола Лабовський.

Третій результат показав півфіналіст цьогорічного Євро в приміщенні Віталій Волошин. А ось чемпіон Румунії серед юніорів Васілє Георгє не витримав конкуренції з елітними українськими стаєрами і змушений був задовольнитися 9-ю позицією.

Усі учасники «Буковинської милі» (з України, Румунії та Білорусі) отримали пам’ятні презенти від співорганізаторів – спортклубу «Гешко», облспортуправління, готелю «Буковина» та спортивно-оздоровчого комплексу «Цецино», а також призові. Для переможця та призерів і призи, звісно, були особливими.

Нагороджували героїв «Буковинської милі» Чернівецький міський голова Микола Федорук, головний меценат змагань – депутат міської ради Валерій Чинуш та Іван Гешко. А асистували їм – чарівні моделі агентства «Ольга», яке очолює народна артистка України Ольга Добрянська.

Приємний сюрприз піднесли і представники «Фронту змін». Керівник міського осередку Максим Бурбак вручив організатору змагань спортивному клубу «Гешко» тренажер-бігову доріжку для спортінтернату, який спортклуб та обласна влада мають спільно відкрити незабаром в Кіцмані.

Декілька футболок «Буковинська миля» було розіграно під час міні-вікторини серед вболівальників.

Після церемонії нагородження головні герої та почесні гості «Буковинської милі» ще довго роздавали автографи.

Елітному забігу передував символічний забіг за участю титулованих спортсменів з різних видів спорту. У ньому, зокрема, участь взяли заслужені майстри спорту Ліна Герасименко, Тетяна Мунтян, Тетяна Дорохова (стрільба з лука), Іван Гешко (легка атлетика), Ольга Панчук-Унгурян, Ольга Ніколайчук (боротьба самбо), майстри спорту міжнародного класу Олексій Коломієць (військове багатоборство, депутат Ченівецької міської ради), Євгенія Ставчанська (легка атлетика), капітан ВК «Будівельник» Андрій Савін, один з лідерів футбольної «Буковини» Ігор Мігалатюк та інші.

До і після «Буковинської милі» на Соборній площі відбувалися змагання з стрітболу та інших видів спорту в рамках Дня міста.

А напередодні у Кіцмані відбулася «Буковинська міні-миля» на призи СК «Гешко» – змагання з бігу на одну та пів милі у 9-ти номінаціях серед юнаків та дівчат віком до 15 років.

Змагання в повному обсязі покаже телеканал «Чернівці».

V Відкритий Кубок Чернівецької області «Буковинська миля» (ручний хронометраж): 1. Микола Лабовський (Чернівці) – 4.07,59. 2. Олександр Борисюк (Волинь, Кіцмань, СК «Гешко») – 4.07,92. 3. Віталій Волошин (Черкаси) – 4.08,33. 4. Андрій Мельник (Івано-Франківськ) – 4.09,32. 5. Роман Пасічник (Вінниця) – 4.09,65. 6. Віталій Рибак (Хотинський район, «Динамо») – 4.10,76. 7. Іван Стребков (Тернопіль) – 4.11,68. 8. Олександр Романюк (Львів) – 4.12,00. 9. Василє Георгє (Румунія) – 4.12,89. 10. Сергій Дуган (Чернівці) – 4.14,81. 11. Олександр Валькевич (Луцьк) – 4.15,62. 12. Сергій Кізима (Кіцмань, СК «Гешко») – 4.18,58. 13. Сергій Іванов (Білорусь) – 4.19,33. 14. Руслан Крамарюк (Кіцмань, СК «Гешко») – 4.21,78.

heshko.com (05/10/2009 14:20)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.