heshko.com: ”Буковинська миля” запрошує до Чернівців

0

Третій відкритий Кубок Чернівецької області з бігу на 1 милю “Буковинська миля” традиційно відбудеться в день “іменин” Чернівців – 7 жовтня 2007 року. Змагання, зініційовані чемпіоном світу і Європи Іваном Гешком, його колегою-депутатом міської ради і меценатом спорту Валерієм Чинушем та керівником обласного спорту Георгієм Мазурашу, цього року, як і анонсували торік, дещо змінить свій формат.

По-перше, змагатимуться претенденти на нагороди “Буковинської милі” не вдень на стадіоні, а ввечері на Соборній площі – в епіцентрі вечірньої святкової програми. Цей план ще після ІІ “Буковинської милі” підтримав і Чернівецький міський голова Микола Федорук.

Елітному забігу передуватиме масовий – за участю всіх охочих. Звісно, на всіх, хто подолає дистанцію, чекатимуть презенти від організаторів (спортивного клубу “Гешко”, відділу з питань фізичної культури і спорту) та партнерів і меценатів проекту.

Учасники основного забігу, крім спортивних нагород, традиційно виборюватимуть і чималі, за українськими мірками, призові. Бюджет “Буковинської милі-2007”, за словами Валерія Чинуша, складатиме приблизно 50 тисяч гривень.

До участі в елітній “Буковинській милі” допустять спортсменів, які у 2007 році показали результат не нижче І розряду на дистанціях від 800 м до 1500 м. Володарі результатів рівня 3.49 (1500 м) і вище, як і торік, будуть запезпечені проживанням та харчуванням. Будуть і персонально запрошені, в т.ч. з-за кордону. Серед останніх очікується приїзд двох кенійців, які мають досвід виступів за юнацьку та юніорську збірні Кенії.

Готуючись робити черговий крок вперед наступного року в рамках святкування 600-ліття Чернівців, організатори планують провести “репетицію” жіночої “Буковинської милі” під час відкритого чемпіонату області з легкоатлетичного кросу за тиждень після Дня міста – 13-14 жовтня.

Цього року “Буковинську милю” вдруге покажуть в запису на телеканалі “Чернівці”, який поступово стає найпотужнішим медіа-партнером місцевого спорту.

Довідки за тел. 8 050 675-22-94 (Георгій).

Михайло ДОБРИЙ
heshko.com (12/08/2007 23:35)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.