heshko.com: У Чернівцях презентували сайт Івана Гешка

0

Поспілкуватися з найтитулованішим буковинським спортсменом Іваном Гешком відтепер зможе кожен охочий, який має доступ до інтернету. У середу, 14 лютого, чемпіон світу та Європи з бігу на1500 м презентував у готелі «Буковина» свій офіційний сайт – www.heshko.com, в якому, крім біографії, фотогалереї, публікацій в пресі про Гешка, новин буковинського спорту та інших рубрик, є і гостьова книга, де Іван регулярно відповідатиме на запитання відвідувачів.

Автором проекту став керівник крайового спорту і спортивний журналіст Георгій Мазурашу. А розробив сайт чернівецький студент Юрій Веретенко, який захоплюється шахами і є палким прихильником «короля» та «королеви спорту». У ролі «каталізатора» виступив його батько Валерій Веретенко. Прочитавши колись в місцевій пресі, що планується відкриття сайту Гешка, порекомендував в адміністратори сина, який на той час вже мав в активі розробку сайту фанатів футбольного клубу «Юнайтед оф Манчестер», організованого фанатами «Манчестер Юнайтед», невдоволеними купівлею клубу американським бізнесменом Малкольмом Глейзером.

Про «вихід в інтернет» Івана Гешка повідомили вже й на офіційному сайті міжнародної федерації легкої атлетики та інших електронних спортивних виданнях. Іван запевнив, що намагатиметься тримати через сайт якомога тісніший контакт зі своїми шанувальниками:

– У мене є комп’ютер, через мобільний телефон виходжу в Інтернет, тож зможу відповідати на запитання відвідувачів сайту з будь-якого куточка світу, де є зв’язок та інші атрибути цивілізації. Аби спілкуватися в режимі онлайн, звісно, краще заходити «в гості» до нас десь в районі 20.00-23.00. В інший час я можу з’являтися на сайті лише періодично.

Адміністратор сайту Юрій Веретенко повідомив, що з перших днів функціонування сайту (з вечора 11 лютого), попри те, що він ще, як кажуть, «не розкручений», відвідувачів не бракує. «Найпопулярнішою поки що є фотогалерея, – зазначив Юрій. – Гадаю, коли ми помістимо на сайт і відео деяких переможних фінішів Івана, ця рубрика теж матиме особливий успіх».

Далі презентація перетворилася на прес-конференцію лідера легкоатлетичної збірної України. Іван, зокрема, ще раз підтвердив, що пропускає зимовий змагальний сезон. Хоча уважно стежить за виступами своїх конкурентів, у тому числі з України:

– Звісно, хотілося би, щоби хтось представляв Україну на чемпіонаті Європи в приміщенні і на рідній «півторачці», але, найімовірніше, цього не буде, оскільки на чемпіонаті України, який триває у Сумах, переможець – Киц з Київської області – не вклався у норматив. Хоча не виключено, що його, як молодого і перспективного, все-таки включать до складу збірної. Звісно, набагато вищі шанси здобути путівку на чемпіонат Європи мав буковинець Микола Лабовський. Але, на жаль, він травмований. Виграв Кубок України, і вже на перших міжнародних змаганнях у Німеччині далися взнаки проблеми з ахілами, тож тепер мусить лікуватися.

Гешко отримав офіційний сайт

Сьогодні у готелі «Буковина» відбулася презентація офіційного сайту видатного буковинського легкоатлета Івана Гешка – www.heshko.com. Сайт розпочав працювати ввечері 11 лютого. Автором ідеї є начальник відділу з питань фізичної культури і спорту ОДА Георгій Мазурашу, а адміністратором сайту – Юрій Веретенко. Сайт має українську та англомовну версії та містить такі розділи – біографія, новини, преса про Гешка, фотогалерея, лінки та контакти. Також на сайті можна дізнатися про останні події в буковинському спорті. Цікаво, що ідея відкриття офіційного сайту Гешка з’явилася ще у 2003 році. Тоді вихованець Георгія Миронюка першим серед представників Східної Європи став призером чемпіонату світу у бігу на 1500 метрів (Париж, Франція).

Олексій Мамчук, Сергій Зарайський (фото), «Вечірні Чернівці»
sportbuk.com (14/02/2007 18:58)
***

Leave A Reply

Your email address will not be published.