heshko.com: Гешко привітав спортивного мецената Чинуша з ювілеєм

0

Найактивніший спортивний меценат Буковини – керівник готельно-туристичного комплексу “Буковина” і депутата Чернівецької міської ради Валерій Чинуш – сьогодні відзначає своє 45-ліття.

Нагадаємо, що він навесні 2005 року першим серед буковинських бізнесменів погодився стати офіційним партнером одразу для двох лідерів крайового спорту – на той час чемпіона Європи з бігу на 1500 м Івана Гешка та срібної призерки чемпіонату світу в приміщенні зі стрільби з лука Тетяни Дорохової, яким він почав надавати щомісячну матеріальну допомогу. Цікаво, що обидва спортсмени – уродженці рідного для Чинуша Кіцманського району. Згодом Валерій Миколайович, поза плановою підтримкою, допоміг Гешкові облаштувати на скромному кіцманському стадіоні сучасну роздягальню з гарячою водою, телевізором тощо. Враховуючи особливу шану до Івана, меценат також посадив на честь знаного земляка-бігуна у своєму рідному селі Іванківцях поважну алею – практично цілий сад.

Валерій Чинуш підтримує і інші види спорту. Зокрема, під його патронатом доволі активну діяльність розгорнула міська федерація футболу. З 2007 року очолюваний Валерієм Чинушом готельно-туристичний комплекс “Буковина” став офіційним партнером ще двох бігунок – чемпіонки Європи серед юніорок на дистанції 800 м Наталки Лупу та рекордсменки України серед дівчат з бігу на 400 м Ольги Михайличенко. Валерій Миколайович мріє, щоби найближчим часом запрацювала “Школа бігу Івана Гешка” при спортивному клубі “Гешко”. У рамках цього проекту задумано організувати у Кіцмані західноукраїнський центр розвитку легкої атлетики. Кіцманська влада дала попередню згоду надати для потреб цього центру в користування один із спальних корпусів місцевого інтернату, який влітку буде перепрофільовано. Також Валерій Миколайович мріє, аби Іван Гешко тренувався у Кіцмані не на ганебно застарілих і розбитих, а на сучасних бігових доріжках. Тут він, як і спортивне керівництво області, розраховує на підтримку народних депутатів, особливо буковинців, які мали би посприяти виділенню відповідної цільової субвенції Чернівецькій області.

Тож у цей святковий день Іван Гешко та адміністрація сайту щиро здоровлять Валерія Чинуша з ювілеєм. Нехай Бог допомагає Вам у всіх добрих справах і дарує здоров’я, радість і достаток на многіє літа! Здійснення всіх мрій, Вам, Валерію Миколайовичу! Особливо – спортивних! 🙂

heshko.com (16/02/2007 10:58)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.