Садгірець – рекордсмен з качання пресу

0

14 жовтня 2004 року у залі боксу чернівецької ДЮСШ №1 було встановлено незвичне досягнення з піднімання тулуба з положення лежачи (качання преса), яке увійде до Книги рекордів України. 52-річний мешканець Садгори (район Чернівців) Роман Кучерівський повторив вправу 1000 разів за 49 хв. 16 сек. Він планував встановити ще два рекорди – кількість повторень за одну годину та максимальна кількість без зупинки (націлювався приблизно на 1500 разів), але оскільки у залі було доволі прохолодно (отоплювальний сезон на той час ще не розпочався), змушений був зупинитися на початку другої тисячі.

А рекорд, який відбувся, зафіксувала експертна комісія у складі: почесний президент Книги рекордів Буковини (яка базується у спортивно-розважальному виданні “Супер!”), чемпіон світу з бігу на 100 км Сергій Яненко, представник Книги рекордів України, керівник проекту Книга рекордів Буковини Георгій Мазурашу, член Асоціації адвокатів Чернівецької області Михайло Гроссу, головний редактор обласної ДТРК Ігор Савчин, репортет МТРК “Чернівці” Олександр Крикливець, тренер з боксу ДЮСШ №1 Геннадій Соловйов, комерційний директор газети “Молодий буковинець” Сергій Первозванський, майстер спорту Ігор Сурла та секретар Книги рекордів Буковини, суддя національної категорії Юхим Штемплер.

В експрес-коментарі після рекордної спроби Роман Кучерівський розповів, як виявив свою здатність до тривалого качання преса, а також поділився найближчими планами: “Навесні посперечався із “собутильником” (сміється – прим. авт.), себто із сусідом, що зроблю цю вправу 200 разів. Щоправда, “обманув” – зробив лише 150. Через декілька днів дійшов до 500 разів. А 1 травня дотягнув вже до 1150 разів. Після того, як до мене завітали представники Книги рекордів Буковини, я почав ще впертіше тренуватися, і незадовго до рекордної спроби вдома вдалося підняти планку до 1300 разів. Тому сьогоднішнім результатом не можу бути задоволеним. Було холодно, а я навіть теплі шкарпетки не одягнув. Тижня за два знову піду на рекорд. Уже врахую ті моменти, які змусили зупинитися на початку другої тисячі цього разу. Спробую встановити рекорди у годинному та безперервному качанні преса. Сподіваюся добратися до 1500 разів”.
За теперішній рекорд Роман Кучерівський отримав цінний подарунок від приватного підприємця і президента ФК “Мамаївці” Дмитра Микулинського.
Інформація спортивно-розважального видання “Супер!”.

Переконатися, що цей рекорд було занесено до “Книги рекордів України”, можна тут.

Роман Кучерівський став рекордсменом з качання пресу. Фото Василя Кияшка, "МБ"
Роман Кучерівський став рекордсменом з качання пресу. Фото Василя Кияшка, "МБ"

Leave A Reply

Your email address will not be published.