Олексій Миколайович Коломієць (Olexiy Kolomiets)

1

Майстер спорту міжнародного класу з військового багатоборства.

Народився 24 березня 1956 р. в Умані Черкаської області. Закінчив місцеву СШ №10. Після служби в армії переїхав до Чернівців. Тут закінчив кооперативний технікум та Чернівецький торговельно-економічний інститут КДТЕУ.

Спортом почав займатися в Умані у 1973 році під керівництвом Галини Лобоцької. Перші види – легка атлетика і біатлон. Чемпіон Черкаської області серед юнаків з біатлону. У цьому ж виді відсвяткував перший успіх на національній арені – 2 місце на юніорській першості України у Ворохті. У Чернівцях декілька років займався паралельно біатлоном та популярним у ті часи військовим багатоборством. У 1978 році виграв Спартакіаду та Кубок України з багатоборства і виконав норматив майстра спорту. Потім були 3 і 2 місця на чемпіонаті СРСР, два тріумфи у Кубку СРСР і, нарешті, перемога у чемпіонаті країн співдружності в Угорщині 1981 року, за яку присвоїли звання майстра спорту міжнародного класу. Після перерви, пов’язаної з переломом, ще виграв чемпіонат СРСР-82 та особисте “срібло” і командне “золото” на Спартакіаді народів СРСР-83.

У 1980 році брав участь в естафеті Олімпійського вогню.

Після закінчення кар’єри працював заступником, а потім директором “Міськкоопторгу”, генеральним директором фірми “Колос”. Тепер – президент Західноукраїнської торгової компанії “Продторг” корпорації “ПАККО”. У 2006 р. був обраний депутатом Чернівецької міської ради (за списком НСНУ). З 2011 р. – член виконкому Чернівецької міської ради.

Виховує двох синів – Володимира (1985 р.н.) та Анатолія (1991 р.н.).

«Історія буковинського спорту в особах» (Георгій Мазурашу)

Олексій Коломієць. Фото: Георгій Мазурашу

Leave A Reply

Your email address will not be published.