У рамках Європейського тижня спорту чернівецьких дошкільнят знайомили з олімпійськими талісманами

0

У рамках Європейського тижня спорту в Україні та наукового проєкту Міністерства освіти та науки України для молодих вчених «Інноваційна модель реалізації та формування патріотизму дітей засобами олімпійської освіти», у ДЗО № 49 «Світлячок» було проведено освітній захід для дітей дошкільного віку «Ознайомлення з олімпійськими талісманами та формування патріотичних цінностей дитини». Захід проходив за підтримки відділення Національного олімпійського комітету в Чернівецькій області на чолі із заслуженим майстром спорту України, чемпіоном Європи та світу з легкої атлетики Іваном Гешком, з дотриманням всіх протиепідеміологічних вимог та норм.

Відповідальний секретар відділення НОК України в Чернівецькій області, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Ярослав Галан акцентував увагу дітей на державних символах (гімн та прапор), а також на видатних спортсменах, які представляють нашу державу на Олімпійських іграх.

Даний захід сприяє формуванню у дітей почуття патріотизму, любові до Батьківщини, посилення мотивації до обороноздатності держави. Кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Анна Гакман ознайомила дітей з олімпійськими талісманами.

Креативним завданням заходу було розмалювання олімпійських талісманів та закріплення базових знань з олімпійської освіти, тож  інструктор з фізичної культури в ДЗО Світлана  Дудіцька провела олімпійську руханку на початку заходу.

Наприкінці  заходу дошкільнята отримали пам’ятні подарунки від обласного відділення НОК України, а заклад – олімпійську літературу для навчально-методичної роботи.

Leave A Reply

Your email address will not be published.