Дартс: Трилер у фіналі нового турніру!

0

21.11.2019 року у Більярд-клубі «Billiya», який з недавньої пори став партнером Буковинської федерації дартсу відбувся «Фінал Чотирьох» «Першого зведеного Кубка Буковини» із класичного дартсу в дисципліні «501 DO».
У турнірі, який тривав більше пів року взяли участь понад 20 осіб, однак у фінальний день пробилися всього чотири дартсмени. Багаторічний лідер і капітан збірної області Дмитро Гоян як завжди був фаворитом, адже йому вдалось виграти три етапи із чотирьох. На останньому етапі він взагалі встановив рекорд змагань, відігравши весь турнір із середнім набором 65. Раніше кращий результат зміг показати тільки наш легіонер, який вже давно став своїм – Володимир Залевський із Рахова, який після вдалого виступу на міжнародному турнірі в Будапешті, представить наш край на фіналі чемпіонату України в місті Харкові (6-8 грудня).

Другим сіяним став Віцепрезидент БФД – Олександр Арійчук, який впевнено провів перші етапи, а в останньому зіграв на утримання переваги. Третій номер посіву отримав Антон Подольчук, основною “фішкою” якого завжди були нестандартні закриття, а також “залізна витримка”. Замкнув список щасливчиків Олександр Селезньов. Хлопець прогресує і демонструє один із найкращих наборів за підсумками перших дев’яти дротиків, але іноді втрачає перевагу на закриттях.

Згідно з регламентом змагань у півфіналах грали до п’яти перемог і між собою зійшлись Гоян – Селезньов і Арійчук – Подольчук. Зразу забігаємо вперед, зазначимо, що це був не вечір Олександрів. Обидва Сашка володіли перевагою, проте не змогли дотиснути опонентів. Першим в атаку кинувся Селезньов, проте Гоян гідно витримав стартовий натиск і вдало використав арифметичну помилку менш досвідченішого Селезньова на двох закриттях підряд. У підсумку 5:2 на користь капітана.

У другому півфіналі Олександр Арійчук, як і його тезка також швидко стартував. На відміну від Селезньова йому вдалося відірватися в рахунку – 4:1. Коли до омріяного і цілком заслуженого фіналу, (по ходу гри Олександр викинув максимум – 180 очок, а також стабільно вів в легах), залишався один крок, нагадала про себе стара проблема на закритті. За рахунку – 4:2 головний арбітр турніру Родіон Мигалюк навіть зарахував йому перемогу, однак, головний принцип БФД – чесність. Олександр навіть піднявши переможно руки, сам зафіксував влучання у сусідній сектор. Далі сектор подвоєння вперто не слухав Сашка, а в Антона відкрилося друге дихання. Вирішальний лег Подольчук провів на одному диханні, зумівши навіть «повернути борг» у вигляді максимального набору. У підсумку після відіграних 15 матчкидків до фіналу вийшов саме Подольчук – 5:4.

Вирішальний поєдинок грався до шести перемог в легах і право першого кидка виграв натхненний камбеком Подольчук. Гояну не звикати відбивати атаки, однак тут саме капітан першим вийшов вперед. До честі Антона, він одразу ж забрав чужий лег. Серія брейків тривала до рахунку 3:3. Згідно спортивної статистики, саме сьомий лег переважно брейковий. Цього разу Подольчук врятувався і вперше в зустрічі вийшовши вперед, зумів в наступному легу закрити двома дублями. Гоян вперше за пів року не зміг відбити атаку, а перемогу Подольчуку приніс найбільш незручний сектор у світовій історії D3.

Антон завдяки жазі до перемоги, а також неймовірному характеру зумів записати в актив перемогу у новому турнірі. Переможець отримав кубок у вигляді богині перемоги – Ніки, а також грошову винагороду. Фіналіст та призери теж відзначені призами та іншими сувенірами від БФД.

Хотілось би подякувати за активну співпрацю Дартс-клубу «Літо», де пройшла левова частина змагань; Більярд-клубу «Billiya» ; Буковинському порталу Sportbuk; і Управлінню молоді та спорту ЧОДА.

Грудень позначений фіналами дисциплін, де переможцем може стати будь-хто, адже окрім рейтингових квот є і кваліфікаційні місця. Всім небайдужим дякуємо за підтримку та до нових зустрічей на рубежі!

Leave A Reply

Your email address will not be published.