«Буковина» – «Верес»: Шалений матч!

0

10 листопада на стадіоні «Буковина» відбувся “фантастичний” матч, в якому ФСК «Буковина» (Чернівці) перемогла ФК «Верес» (Рівне) із рахунком 5:4.

Друге місце зверху проти другого місця знизу. Матч обіцяв бути “гарячим”, адже обидві команди мали неабияку мотивацію. Нагадуємо, чернівецька команда вже другий рік поспіль дуже близько до вильоту з ПФЛ. «Буковина» мала персональний “зуб” на свого суперника, адже вже три матчі не перемагала «Верес» і навіть не забивали команді з Рівного.

Початок матчу ніби й не повинен був когось дивувати. «Верес» мав, як ігрову так територіальну перевагу. Два удари Петько та чистий вихід сам на сам від Шестакова тому підтвердження. Але через хвилину гол трапився, Чеботаєв навісив з правого краю, Солдат зряче скинув в центр, звідки Антон Яременко розстріляв ворота – 0:1.

Гравці «Буковини», які в цьому сезоні вже не раз показували свій характер, мусили це повторити. Буквально через хвилину Сивка закрутив з лівої ноги в штрафну, а Даніел Раулюк в стрибку головою відправив м’яч у сітку – 1:1. «Верес» понісся вперед, показав декількома флангових атак, але у відповідь пішов віддалений штрафний «Буковини», два захисники метнулися під удар Палагнюка і рефері зафіксував гру рукою. Пенальті реалізував Тарас Сивка – 2:1.

Ще до перерви «Верес» повернув собі ініціативу. Соломка з лівого краю дав проникаючу передачу на Шестакова проти якого порушив правила Полянський. Арбітр призначив другий пенальті у матчі, який реалізував сам потерпілий (Медведєв стрибав правильно, але Михайло трохи підняв м’яч) – 2:2.

Перевага була не на боці “буковинців”. «Верес» давив. Після перерви міг забивати Шестаков з гри, але замість цього на 54 хвилині зустрічі у ворота «Буковини» призначили вже другий пенальті. Мисик спочатку програв дуель воротареві, але потім добив м’яч у ворота – 2:3. «Буковина» підняла на ноги всіх уболівальників. Палагнюк відтягнув на себе захисників і віддав в коридор на Сантрапинських. Євген відправив “круглого” в дальню дев’ятку – 3:3. Через дві хвилини – подачу Богдана Іванченко зрикошетив у свої ворота захисник Любчак – 4:3.

Шанси зрівняти рахунок мали: Петько та Яременко. Але Пінчук дав поперечну передачу на Мар’яна Мисика, який з лівого флангу з лівої ноги низом ударив у лівий від воротаря кут. М’яч залетів у ворота від штанги – 4:4. Завершив це “шаленство” капітан «Буковини». Тарас Сивка, взагалі-то, яскраво виражений лівша, але на 76 хвилині права нога його не підвела. Блискучий удар в “дев’ятку” приніс перемогу господарям поля – 5:4.

Команди можливо були й не проти відкрити й другий десяток голів, але часу забракло. «Верес» опустились на третє місце, а ось «Буковина» набрала 17 очок, і стає на одну сходинку з вінничанами та трохи відривається від останнього місця.

 

«Буковина» – «Верес» – 5:4

14:00. м.Чернівці. Стадіон «Буковина»

Арбітр: Павло Децюк (Чернігів)

 

Склади команд:

«Буковина»: Медведєв, Гакман, Полянський (Іванченко, 61), Раулюк, Сивка, Шишигін, Орловський, Сантрапинських (Жумига, 90+2), Ходаковський (Мунтян, 40), Понєдєльнік, Палагнюк. Запасні: Чопко, Гуцул, Томнюк. В.о. головного тренера – Степан Маковійчук.

«Верес»: Бабійчук, Чеботаєв, Любчак, Петько, Солдат, Кучеров, Євдокимов (Пінчук, 66), Мисак, Яременко, Соломка (Гребенюк, 83), Шестаков. Запасні: Фіяло, Дударенко, Івоночко, Микитин, Ющишин. Головний тренер – Юрій Вірт.

Голи: Раулюк (28), Сивка (42 – з пенальті, 81), Сантрапинських (62), Любчак (64, автогол), Яременко (26), Шестаков (45+1, з пенальті), Мисик (55, 69).

Leave A Reply

Your email address will not be published.