Президент підписав Указ щодо підтримки олімпійських видів спорту

0

У середу, 17.04.2019 р., на сайті президента України оприлюднили Указ «Про деякі заходи щодо підтримки розвитку олімпійського спорту в Україні».

«З метою створення умов для дальшого розвитку в Україні олімпійського спорту як важливого чинника формування позитивного міжнародного іміджу держави, розвитку фізичної культури і спорту, виховання дітей та молоді, активного залучення їх до здорового способу життя постановляю:

1. Кабінету Міністрів України:

забезпечити започаткування проведення всеукраїнських спортивних молодіжних ігор з олімпійських видів спорту;

розробити та затвердити у шестимісячний строк Національну стратегію розвитку фізичної культури і спорту, передбачивши, зокрема, визначення олімпійського спорту як важливої складової розвитку фізичної культури і спорту, напрями модернізації фізкультурно-спортивної інфраструктури відповідно до сучасних міжнародних стандартів, розвитку спортивної науки та медицини;

вжити в установленому порядку заходів щодо створення оптимальної мережі державних центрів олімпійської підготовки з метою забезпечення належної підготовки спортсменів з пріоритетних олімпійських видів спорту.

2. Обласним, Київській міській державним адміністраціям активізувати роботу із залучення дітей та молоді до систематичних занять олімпійськими видами спорту, а також з організації і проведення відповідних спортивних змагань.

3. Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Президент України П.ПОРОШЕНКО

17 квітня 2019 року»

Дуже добре, що Петро Олексійович, нехай і лише за декілька днів до другого туру президентських виборів (на яких він у першому турі програв майже удвічі шоу-мену Володимиру Зеленському), нарешті, звернув увагу і на необхідність підсилити патронат олімпійського спорту в Україні… Оскільки соціологія показує, що у другому турі за Зеленського готові проголосувати в районі 70% виборців (які визначились вже із своїм вибором), то цей Указ, напевно, доведеться втілювати в життя (точніше контролювати, аби втілили) вже Володимиру Олександровичу. Непоганий спортивний початок буде;) За що можна буде подякувати і Петру Олексійовичу;)

***

Федорук чітко висловився за пріоритетність олімпізму

***

Види спорту, як і дороги, різні бувають – це треба знати, аби не дурили!

***

«Вбивча» статистика: Міністерство виплатило неолімпійцям +31 млн. преміальних!

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.