Буковинець виграв турнір і став майстром міжнародного класу з боксу (відео)

0

Третім за часів незалежності буковинцем, якому підкорився норматив майстра спорту міжнародного класу з боксу, став Микола Жижиян з с. Димка Глибоцького району.

Вихованець чернівецької ДЮСШ №1 (тренер – Геннадій Соловйов) виконав норматив, додавши до перемоги на Кубку України 2018 і перше місце на XIV міжнародному турнірі класу А пам’яті майстра спорту СРСР Миколи Мангера. Крім цього, Микола Жижиян має в активі «бронзу» чемпіонату України 2017 р.

У звітному турнірі класу А взяли участь 64 боксера з 10-ти країн (Австралія, Алжир, Угорщина, Латвія, Вірменія, Узбекистан, Молдова, Сенегал, Ізраїль).

Микола Жижиян (бокс, Чернівці/Глибоцький р-н, ДЮСШ №1, Геннадій Соловйов) провів 3 двобої. У першому та заключному його суперниками були гості з Угорщини, у півфіналі переміг співвітчизника.

Про цей успіх у т.ч. говорили під час прес-конференції 24.04.2019 р. у конференц-залі готелю «Буковина», в якій, крім Миколи, взяли участь МСМК, кандидат до олімпійської збірної Степан Грекул, його тренер Іван Собко, наставник Миколи – Геннадій Соловйов і, звісно, голова обласної федерації боксу Володимир Загурський.

Степан Грекул (с. Шипинці, Кіцманський район, «Україна», СК «Локомотив», тренери – Іван Собко, Андрій Грудей, офіційний партнер – готель «Буковина») повернувся з представницького турніру в Грузії, де він поступився сильному супернику з Росії. Тепер Степан готується до чемпіонату світу.

Про що ще говорили на звітній прес-конференції, дивіться тут:

***

***

Фото:

***

Як глибоцький земляк Кобилянської виграв Кубок України з боксу 2018 (відео)

***

Як Грекул вдруге виграв дорослий чемпіонат України з боксу (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.