Карате: Чернівчанин – у фіналі Premier League Rabat 2019

0

Удруге поспіль кандидат до олімпійської збірної України Валерій Чоботар добрався до «медальних розбірок» на представницьких змаганнях Karate1 Premier League «Rabat» в Марокко.

І якщо у 2018 р. вихованець СК «Лідер» (тренери – Олександр Пікулін, Андрій Лазоренко) поступився у півфіналі і боровся за «бронзу», то «Premier League Rabat 2019» став для зіркового чернівецького каратиста гарантовано медальним. Валерій Чоботар, як повідомив SportBuk.com його наставник Андрій Лазоренко, 20.08.2019 р. пробився до фіналу категорії -84 кг, а отже точно буде на п’єдесталі.

На шляху до фіналу чернівчанин провів наступні поєдинки: Pool 1 DENISENKO DENIS (Росія) – 1:1 (за додатковим показником виграв), ABDULLAYEV PANAH (Азербайджан) – 1:0, JAKUPI BERAT (Македонія) – 4:0, півфінал CHIKHMAREV IGOR (Казахстан) – 3:1. У фіналі суперником Валерія буде чемпіон світу серед юніорів (2007) та дорослих (2016) з Японії, двобої з яким даються дуже складно буковинцю.
Фінал CHOBOTAR VALERII (Україна) – ARAGA RYUTARO (Японія) – 4:3!!! Вітання!!!

Цікаво, що чемпіон світу 2019 Іван Квесіч (Хорватія), з яким Валерій Чоботар мав би боротися в історичному прем’єрному для українського карате фіналі чемпіонату світу (якби лікарі не зняли нашого земляка із змагань після травми в командному куміте), і бронзовий призер Євро-2019 на звітних змаганнях поступився ще в «пулі» Ігорю Чіхмарєву з Казахстану. А цьогорічний чемпіон Європи Акташ Югюр (Туреччина) програв у півфіналі згаданому титулованому японцю ARAGA RYUTARO.

***

Карате: Історичний успіх чернівчанина на Чемпіонаті світу 2018 (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.