Волей: дівчата з гірської «глибинки» виграли чемпіонат області! (фото, відео)

2

Неймовірно, але факт – чемпіонат Чернівецької області з волейболу 2019 р. серед дівчат 2005 р.н. виграла команда з хутора Самакова Путильського району (Конятинська ОТГ).

Свого часу волейбольні фахівці на чолі з легендарним Петром Григоровичем Рацею похвалили цих дівчат під час «Кубку Незалежності 2018» в Яблунівці (на березі Черемоша), як кажуть, виписавши їм щедрі аванси щодо перспектив, і ось вони вже відзначились і на офіційному рівні. Команда с. Самакова виграла районні змагання, потім зональні міжрайонні, і тепер, як повідомив SportBuk.com місцевий любитель спорту і активіст Олексій Скрипчук (чия донька – серед лідерів команди), відзначились і в обласній фінальній частині в с. Тернавка Герцаївського району. 

У півфіналі представниці Путильщини обіграли 2:0 господарок фінальної частини з Герцаївщини, а у вирішальному поєдинку впевнено здолали команду з Вашківців Сокирянського району – 2:0 (25:11, 25:11).

Переможний склад: Анастасія Скрипчук, Хрестина Малиш (капітан команди), Богдана Катереник, Альона Псарюк, Стефанія Паучек, Марія Катеренюк, Діана Катеренюк, Надія Бойчук, Хрестина Ребенчук. Тренер – Сергій Михайлович Плегуца.

До слова, згаданий вище ентузіаст Олексій Скрипчук, разом з однодумцями, примудрився облаштувати міні-футбольний майданчик на схилі скелястої гори, вище школи на хуторі Самакова. Подивіться це відео нижче. Теж неймовірно, але факт. На даний час там зроблені ще роботи, і незабаром мають вийти на фінішну пряму, тож місцеві діти (і не лише) зможуть там ганяти м’яча на тому схилі;)

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Фото:

***

Майданчик на скелястому схилі у Карпатах (хутір Самакова, Путильський район):

***

 

2 Comments
  1. Вова says

    Ніколи неповірю що ці дівчата 2005 р.н. і стільки в одному класі малоі школи.

    1. Можливо, там за регламентом можуть допускатися декілька і з інших шкіл. Але… Я бачив цю команду на турнірі торік, і вони їхали з того хутора. Майже всіх на фото пам’ятаю з того турніру

Leave A Reply

Your email address will not be published.