Талібов: Коли бився Горуна, кожен був готовий вибігти і «дати люлей» іспанцю

0

«У нас дуже дружня команда. Всі дуже дружать, всі готові один одному помогти. Навіть коли бився Стас Горуна з іспанцям, по-моєму в третьому колі, у них там був дуже напружений бій, вони почали битись не як в карате, а почали вже… там вже бокові летіли, і у нас кожен на трибуні, коли дивились, був готовий вистрибнути туди і сам «дати люлей» тому іспанцю. Але Стас там сам йому надавав», – ділиться із SportBuk.com враженнями від атмосфери у збірній України з карате чернівчанин Ризван Талібов, який на Євро-2019 сюрпризно добрався до «бронзового фіналу».

Ризван Талібов тренується у ДЮСШ міськспортуправління та СК «Максимум» (тренери – Станіслав Миколайович Золотухін та Микола Олександрович Сокольников, перший тренер – Павло Юрійович Шестаков). Різван (до слова, саме так, за його словами, правильно, але в документах його записали Ризваном) народився 20.01.1998 р. у Чернівцях. Його батьки Шахмамед та Ельнара Талібови переїхали в столицю Буковини з Азербайджану (Нагорний Карабах). 

Цікаво, що тривалий час, займаючись карате, Ризван Талібов, за великим рахунком, не подавав якихось великих надій. І успіхів фактично ніяких особливих не було. Але він не здався, продовжив наполегливо і старанно тренуватися, і ось тепер має в активі призові місця національних змагань, гідні виступи на представницьких міжнародних стартах (Karate1 Series A), бронзову медаль Євро-2018 (в командному куміте), а тепер ось пробився до індивідуального «бронзового фіналу» на Євро-2019.

Ризван зазначає, що дуже вдячний всім, хто допоміг йому зрости у спорті до рівня збірника України. Особливо тренерам (Станіслав Золотухін, який зо два з половиною років як є основним наставником Ризвана, «попереджав», що скромний хлопець Талібов ще покаже себе на вищому рівні у карате), одноклубникам, з якими разом тренується, і, звісно, батькам, без чиєї підтримки він не міг би присвятити цю частину життя серйозним заняттям спортом.

Про шлях у спорті від початківця до призера чемпіонату Європи, про враження від «свіжого» чемпіонату Європи 2019, олімпійські перспективи, дівчат, дискотеки, ймовірність зміни громадянства і т.п. дивіться нижче:

***

Ризван Талібов і Ко на тренуванні:

***

Дуже цікавий двобій за «бронзу» на 54th EKF Senior Championships:

***

Карате: На п’єдесталі Євро-2018 – двоє чернівчан! (відео)

***

Карате: Чернівчанин на Євро-2019 добрався до «медальних розбірок»

***

Успіхи чернівчан на Karate1 Series A Salzburg 2017 і не лише

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.