Волей: Фінал чемпіонату області 2019 не дограли через вилучення (відео, фото)

0

Незвичним ігровим інцидентом увінчався вирішальний поєдинок чемпіонату області з волейболу 2018/19 серед жіночих команд, в якому зійшлися представниці ЧНУ та ЧТЕІ КНТЕУ.

У п’ятій партії цього фантастичного фіналу, в якій команда ЧТЕІ КНТЕУ спочатку вела, потім доганяла, майже догнала, за рахунку 11:13 Ванда Гринько вкотре емоційно відреагувала на рішення судді на вишці Олега Марича, за що отримала ще одну червону картку (яка карається очком для суперниць) і була вилучена. Як пояснив наставник ЧТЕІ КНТЕУ Сергій Гринько, запасних гравців у них не було, тому їм нічого не залишалось, як залишити майданчик, і рефері завершив гру достроково. Виглядало це як певний «демарш». Проте після пояснень тренера ситуація трохи зм’якшилась. Тобто фактично гру було завершено відповідно до пункту 6.4 Правил волейболу (НЕЯВКА ТА НЕПОВНА КОМАНДА): “Команда, оголошена НЕПОВНОЮ в партії або в матчі, програє партію або матч. Команда-суперник отримує очки, або очки і партії, необхідні для перемоги в партії або в матчі. Неповна команда зберігає свої очки і партії”*. 

Отже, після червоної картки для ЧТЕІ рахунок став 14:11 на користь ЧНУ, а після влучення він автоматично перетворився на 15:11.

Матч за 3 місце «Джокер» – «Буковинка-2-ЧОДЮСШ» також був дуже емоційним. І завершився перемогою більш досвідчених волейболісток з «Джокера».

Матч за 3 місце. Джокер – Буковинка-2-ЧОДЮСШ – 3:1 (25:22, 25:23, 16:25, 25:15) ФОТО, ВІДЕО

Фінал. ЧТЕІ КНТЕУ – ЧНУ – 2:3 (19:25, 25:19, 31:33, 27:25, 11:15*) ФОТО, ВІДЕО
ЧТЕІ КНТЕУ
: 1 Юлія Куда, 18 Софія Падинич, 4 Ірина Серафімчук ліберо, 5 Ванда Гринько к/к, 6 Антоніна Волос, 7 Катерина Дробат, 8 Наталія Шевчук, 9 Зоя Щербан, 10 Олександра Беринда, 11 Ольга Ботієвська. Тренер – Сергій Гринько.
ЧНУ: 1 Євгенія Іроденко, 4 Анастасія Горобець, 5 Олександра Пекарська, 6 Дануте Стравінскайте, 7 Ольга Чернецька, 8 Тетяна Комарова, 9 Анна Белецька, 11 Ліана Навчук, 13 Ольга Качур к/к, 15 Віталіна Горбачова ліберо, 17 Тетяна Ротар. Тренер – Іван Васкан.

Одразу після фіналу в СК «Будівельник» відбулась гарна церемонія нагородження, в якій взяли участь голова обласної федерації волейболу Іван Васкан, голова президії федерації В’ячеслав Цуркан, президент ВК «Буковинка» Сергій Білик, активіст обласної федерації і меценат Василь Марич.

Спочатку нагородили суддів. Потім кращих за амплуа: діагональщик – Тетяна Панкевич (Буковинка-2), догравальниця – Анжела Арич (Джокер), центральна блокуюча – Юлія Куда (ЧТЕІ), пасуюча – Ванда Гринько (ЧТЕІ), ліберо – Віталіна Горбачова (ЧНУ), MVP – Дануте Стравінскайте.

Федерація висловлює подяку партнерам: фірма «Проза», торгова мережа «Нива», фірма «Крісло», юридична компанія «Вікторія», меценат Василь Степанович Марич.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Фото (для перегляду натиснути на фото):

***

***

Відео:

Фінал:

***

***

***

***

***

За 3 місце

***

***

***

***

Ванда Гринько:

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.