Петиція за освітлення стадіонів, спортивних і дитячих майданчиків

1

Прохання до небайдужих прихильників здорового способу життя підтримати петицію, яка дозволить покращити ситуацію із доступністю стадіонів, спортивних і дитячих майданчиків у темну пору року – для оздоровчих занять та іншого позитивного проведення часу.

Текст петиції:

Прошу розглянути можливість включення стадіонів, спортивних та дитячих майданчиків у систему вуличного освітлення для забезпечення постійного їх освітлення за бюджетні кошти у темну пору доби. 

Річ у тім, що ця інфраструктура є не комерційною, а соціальною, і потребує бюджетної підтримки, як складової системи позитивного виховання та оздоровлення населення, що визнано державою одним з пріоритетів гуманітарної політики. 
Більшість стадіонів, спортивних та дитячих майданчиків є комунальними. Проте підтримаються з бюджету або частково, або мінімально. А це не дозволяє, приміром, забезпечити їх освітлення в темну пору року (можливо, наразі до пів ночі, якщо зважати на теперішні потреби економити бюджетні кошти на інші потреби), аби на стадіонах і майданчиках мешканці міста могли оздоровлюватися засобами фізичної культури і спорту, або просто проводити час позитивно. 
Зрозуміло, що це прохання стосується лише зовнішнього освітлення, направленого на легкоатлетичні доріжки, майданчики, тренажери тощо, а не підсобних та інших робочих (або відданих під комерційну діяльність) приміщень. 
Включивши їх у систему вуличного освітлення, ми би забезпечили освітлення в темну пору року і, відповідно, можливість зробити їх доступнішими для населення. 
Це можна розглянути і на прикладі стадіону “Буковина”, який є комунальним, але фінансується з бюджету лише частково, тому, виконуючи соціальні функції, мусить шукати можливість заробити на поточне утримання та зарплати (що є проблематичним і зводиться часто до банального “перекладання коштів з однієї “бюджетної кишені” в іншу – тобто оренда стадіону для занять навчальними закладами тощо), а це не сприяє доступності для мешканців міста у вечірній час (не вистачає коштів на оплату електроенергії і т.п.). А так світло, направлене на доріжки (де мешканці міста активніше бігають якраз у вечірній час), і на міні-футбольний майданчик, де також оздоровлюються чернівчани, буде включатися автоматично, разом із включенням вуличного освітлення. 

З повагою, Георгій Мазурашу, 
директор обласного центру “Спорт для всіх”, 
член Спілки журналістів України, 
активіст оздоровчого руху

Проголосувати за цю петицію можна, авторизувавшись, тут:

https://e-dem.in.ua/chernivtsi/Petition/View/1266

***

Результативна Петиція за освітлення стадіону «Буковина» увечері для оздоровчих занять із зрозумілих причин (якщо прочитати текст петиції вище) лише частково допомогла вирішити проблему, і локально. А варто вирішити комплексно.

***

1 Comment
  1. Іво says

    … забезпечити їх освітлення в темну пору року (можливо, наразі до пів ночі, якщо зважати на теперішні потреби економити бюджетні кошти на інші потреби), аби на стадіонах і майданчиках мешканці міста могли оздоровлюватися засобами фізичної культури і спорту, або просто проводити час позитивно…
    шановний пане Григорій, бажаю вам особисто, вашим дітям і вашим батькам пожити поруч із спортивним майданчиком, а потім робити такі геніальні петиції щодо їх освітлення до пів ночі

Leave A Reply

Your email address will not be published.