Переможний хет-трик чернівецьких «вільників» на ЧУ-2019 U-20 (відео)

0

Одразу троє чернівчан піднялись на найвищу сходинку п’єдесталу пошани чемпіонату України 2019 р. з вільної (та жіночої) боротьби серед спортсменів 1999-2001 рр.н. у Харкові, який був одночасно і відбором до національної збірної для участі у відповідних чемпіонатах Європи та світу.

У цьому успіху є і «сімейний золотий дубль» зіркових сестричок Марії та Соломії Винник (Чернівецька ОДЮСШ, тренер – Сергій Теофілович Одинак, представляють Львівська область), які у сезоні-2018 тріумфували, відповідно, на Всесвітній Гімназіаді та юнацького чемпіонату Європи.

Марійка Винник у категорії до 50 кг впевнено дійшла до фіналу, де також впевнено перемогла Катерину Чаленко (Львів). Цікаво, що до цього у своїй кар’єрі Марія Винник шість разів пробивалась до фіналів вікових і вже дорослого чемпіонатів України і кожного разу ставала срібною призеркою. І ось сьомий фінал став для неї переможним!

Для Соломії Винник цей чемпіонат був особливим, адже після серйозної травми, якої вона зазнала на юнацькому чемпіонаті світу 2018, пів року тому перенесла операцію. На звітному чемпіонаті Соломійка провела найбільшу серед буковинців кількість сутичок – 5, з яких 4 виграла достроково (10:0), причому не таких вже простих суперниць (відповідно, Руслана Коростієнко (Харків) – срібна призерка юнацького ЧУ в Чернівцях; Вікторія Бабіцька (Львів) – багаторазова призерка ЧУ; Катерина Піскарьова (Донецьк) – бронзова призерка дорослого ЧУ; у півфіналі Олександра Ткаченко – чемпіонка Європи серед школярок і Всесвітньої Гімназіади), а у фіналі перемогла срібну призерку дорослого чемпіонату України 2019 (Яна Сорока, Закарпаття).

Ще один вихованець обласної ДЮСШ Олександр Вишняк (перший тренер – Андрій Мороз, тренер – Дан Статник), як повідомив SportByuk.com Сергій Одинак, у категорії до 79 кг виграв всі 4 сутички, у т.ч. фінал проти Єгора Батарона (Київ) – 6:0. Сашко вперше виконав норматив майстра спорту України.

Герой Всесвітньої Гімназіади 2018 Андрій Білійчук (Кельменці, тренер – Вадим Гуляк, у Львівському училищі фізичної культури його тренує Віктор Грибенко)у категорії до 57 кг зупинився за крок до п’єдесталу пошани – 5 місце. Андрій виграв 3 сутички, у двобої за 3 місце вигравав 4:0, але до перемоги не дотягнув.

Змагання відбулись на високому рівні, у Палаці спорту «Локомотив» імені Георгія Кірпи.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

Відео:

***

***

***

***

***

***

Юна чернівчанка – у фіналі дорослого чемпіонату України з боротьби! (відео)

***

Буковинці вирушили на чемпіонат світу з вільної боротьби 2017

***

Сестра чернівецької чемпіонки Всесвітньої Гімназіади виграла Євро-2018! (відео)

***

ВІЛЬНА БОРОТЬБА: ЯК ЧЕРНІВЧАНКА ПРОБИЛАСЬ ДО ФІНАЛУ ЄВРО-2018 (ВІДЕО)

***

ЧЕРНІВЧАНКА МАРІЯ ВИННИК – ЧЕМПІОНКА ВСЕСВІТНЬОЇ ЛІТНЬОЇ ГІМНАЗІАДИ-2018

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.