Миронець від 400 м добрався вже і до медалі з кросу на 6 км (відео, фото)

0

У суботу, 23.02.2019 р., відбувся чемпіонат Чернівецької області з легкоатлетичного кросу, в якому взяли участь і зовсім юні, і перспективні, і вже титуловані бігуни.

Через «погодний сюрприз» (субота виявилась несподівано морозною, після декількох теплих весняних днів) організаторам довелось перенести кросові змагання із сусіднього парку ім. Т. Шевченка на стадіон «Буковина». Погода внесла корективи і до списку учасників – попередньо їх було в рази більше. Не приїхали цілі команди, які подали було доволі чисельні попередні заявки. Як пояснювали представники, частіше причиною було те, що батьки не схотіли пустити дітей в таку погоду на кросові змагання.

Проте подивитися все одно було на що і на кого. Серед учасників були і спортсмени, які не раз відзначались на національній арені, і навіть представляли Україну на міжнародній.

Наприклад, здібний і титулований Олег Миронець з Недобоївців Хотинського району зовсім нещодавно, після «срібного» виступу на дорослому чемпіонаті України в приміщенні на 800-метрівці, виступив у складі збірної України на чемпіонаті Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні в Стамбулі (Туреччина), де на цій же дистанції фінішував 5-м з результатом 1.49,76 (а чемпіон України Євген Гуцол виграв ці змагання – 1.48,52). В юніорському віці Олег Миронець (29.05.1998, ШВСМ, Хотинська ДЮСШ, Іван Павлюк, Василь Ліщук, Ірина Ячнюк) відзначався на національній арені і на 400-метрівці, потім на 800 м, також в юніорах встиг виграти чемпіонат України U-20 з бігу на 1 милю. Але можна побачити вихованця Івана Павлюка і на коротших, і на довших дистанціях. Ось і на звітному чемпіонаті області з кросу Олег, маючи деякі проблеми з ногою, стартував на дистанції 6 км і показав серед молоді U-23 другий результат після Ореста Малованюка, який також має в активі не одну нагороду національного гатунку.

Серед дорослих 6-кілометрівку виграв Сергій Дуган (Глибока, Чернівці, Денис Тищук). А боротьба за друге місце виявилась настільки напруженою, що судді, пославшись на відсутність фотофінішу, віддали срібну позицію одразу двом спортсменам (Руслан Крамарюк з Кіцманя та хотинчанин В’ячеслав Антонюк, який також раніше виступав за збірну України з кросу, а тепер набирає форму).

Серед юнаків не було рівних неодноразовому переможцю та призеру національних змагань Власу Тележинському (учень ліцею №1 м. Чернівці, вихованець Заслуженого тренера України Дениса Тищука та директора Сторожинецької ДЮСШ Сергія Москалюка). З відривом виграв свою номінацію і студент політехнічного коледжу Іван Павлюк (01.10.2001, Чернівці, Вижниця, Денис Тищук, Тарас Ватрич), який також має в активі медалі національних змагань. 

Цікаво, що серед учасників був і хлопчик з номером… Чернігівської області. З цього приводу жартували, що аж звідти приїхали на буковинський чемпіонат:)

Найстарший учасник – Танасій Маковійчук з Неполоківців Кіцманського району, якому 12 березня 2019 виповниться 70 років! Перед цими змаганнями він виступив на 32-кілометровому пробізі і був 4-м серед учасників старше 60-ти років.

Організатори звітних змагань – обласна федерація легкої атлетики та управління молоді та спорту ОДА, за підтримки міськспортуправління.

Результати чемпіонату будуть додані.

Відео:

***

Фото:

Лідер забігу на 6 км Сергій Дуган

***

***

Після ЧУ-2019 хотинчанин Миронець вирушає на чемпіонат в Стамбул

***

Дві буковинські медалі на ЧУ-2019 і без 0,15 сек. Євро…

***

Миронець виграв національні змагання поблизу «лінії вогню»

***

Легка атлетика: Сюрпризна перемога буковинців на командному ЧУ 2018

***

Україна з буковинцями у складі – друга на матчевій зустрічі у Білорусі (фото)

***

Чемпіонат області 2018 з кросу провели на стадіоні (фото, відео)

***

Кубок України 2018: перемога буковинця, експерименти ФЛАУ (відео, фото)

***

400-метровик Миронець після милі відзначився і в кросі

***

Перші буковинські медалі на чемпіонаті України 2018

***

«Екстремальну» зимову 100-метрівку 2018 виграв… «середньовик» (фото, відео)

***

«Буковинську милю» і ЧУ-2017 виграли Киц і Шаталова (відео, фото)

***

Юніор з Хотина пробився до фіналу дорослого ЧУ і виконав норматив на Євро-2017 U-19

***

Легка атлетика: Хотинчанин переможно представив Україну на міжнародній арені

***

Хотинчанин Антонюк відзначений ФЛАУ як кращий на Євро-2017

***

Тележинський – нова зірочка на небосхилі буковинської легкої атлетики

***

Перша медаль Буковини на чемпіонаті України з кросу 2018 у Франківську

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.