У ДТП за участю буковинця загинув зірковий армреслер Пушкар…

0

На автодорозі “Київ – Чоп” у Рівненській області сталася жахлива аварія, в якій загинули дві особи, у т.ч. чемпіон світу з армреслінгу Андрій Пушкар (який не раз був почесним гостем змагань з армспорту на Буковині), ще одного спортсмена Олега Жоха госпіталізовано. Трагедія сталась близько 15 год. 14.11.2018 р.

Про цю трагічну ДТП SportBuk.com повідомив зірковий буковинський бігун Іван Гешко. Новина швидко облетіла різні вітчизняні ЗМІ.

Як повідомляє поліція Рівненської області, аварія сталася у Радивилівському районі.

“26-річний житель Острозького району, відомий український спортсмен, за попередньою інформацією, водій автомобіля Citroen, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху, де зіткнувся із вантажівкою, під керуванням 30-річного жителя Чернівецької області”, – йдеться у повідомленні.

У результаті зіткнення загинув 50-річний житель Острозького району та 33-річний спортсмен із Тернопільщини. Водія фургону, який є сином одного з загиблих, доставили до лікарні у тяжкому стані. 

Користувачі соцмереж повідомили, що постраждалим є багаторазовий переможець чемпіонатів світу з армреслінгу Олег Жох. Загиблим виявися  його батько Сергій та заслужений майстер спорту України, переможець міжнародних змагань Андрій Пушкар.


На Рівненщині у ДТП загинув спортсмен Андрій Пушкар


Моторошна ДТП на Рівненщині


На Рівненщині у ДТП загинув спортсмен Андрій Пушкар

***

***

Біографія Андрія Пушкаря

Ранні роки

Андрій Пушкар народився 6 серпня 1985 року в місті Кременець Тернопільської області. Є випускником Кременецького обласного гуманітарно-педагогічного інституту імені Тараса Шевченка.

В 11 років, переглянувши фільм “Командо” із Арнольдом Шварценеггером, вирішив, що стане спортсменом.

Перші кроки у спорті

Перші змагання, в яких узяв участь – “Козацькі забави” в Кременці, тоді підняв колоду 52 рази, з вагою 70 кг. Першим видом спорту Андрія був пауерліфтинг, який зміцнила м’язи майбутнього чемпіона і розвинули непогану базу для майбутнього армрестлерів.

Армрестлінгом Андрій почав займатися з дитинства, так як вони з батьком (найсильнішим рукоборцем в місті) постійно боролися і він ніколи не міг його перемогти. Це протистояння виростило з Пушкаря молодшого чемпіона світу, адже перемігши свого батька на змаганнях у віці 14 років і вазі 70 кілограм, проти 105 кілограмового батька, Андрій почав виступати на евпропейских турнірах по армфайту, а в 18 років став чемпіоном світу.

Найбільші здобутки

Виступав у суперважкій ваговій категорії. У 2003 році виграв першу медаль чемпіонату світу, а у 2006-му, у віці 21 року став заслуженим майстром спорту. На чемпіонаті світу-2012 Андрій виграв дві золоті нагороди.

Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів — чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів. В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — з понад 30 країн.

Лауреат номінації “Разом з олімпійцями” конкурсу “Герої спортивного року Тернопільщини – 2015”. Також нагороджений відзнакою Президента України – ювілейна медаль “25 років незалежності України”.

Життя Андрія Пушкаря

Тренувався Андрій Пушкар за власно розробленою методикою 3 рази в тиждень, кожне тренування тривало 1,5-2 години.

Крім власних тренувань Андрій сам займався тренерською діяльністю – тренував дітей у власному тренажерному залі, який розташовується на 1 поверсі його будинку, а так само був тренером в центрі фізичної культури Тернопільського університету і президентом Тернопільської федерації з армспорту.

Мав дружину Світлану, яку вважав світлом у своєму житті.

Андрій Пушкар не дожив два дні до важливого матчу проти принципового суперника, уродженця Кривого Рогу, а нині москвича Дениса Ципленкова у рамках Кубку світу серед професіоналів “Злотий Тур”.

За матеріалами 24tv.ua.

***

Всеукраїнський турнір з армспорту 2016 у Чернівцях (фото, відео)

***

Армспорт: На турнірі до Дня Незалежності з чемпіоном світу боролися… глядачі

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.