Чернівецького героя Мундіалю-2018 з карате привітав і Сергій Бубка (фото)

0

Перший в історії українського карате фіналіст чемпіонату світу WKF – чернівчанин Валерій Чоботар по приїзду з Мундіалю-2018 отримав у столиці вітання від легендарного президента НОК України Сергія Бубки.

На зустрічі у Національному олімпійському комітеті були присутні і особисті тренери срібного призера чемпіонату світу – співкерівники СК «Лідер» Андрій Лазоренко (який їздив до Мадриду на чемпіонат світу в якості головного тренера збірної Молдови) та Олександр Пікулін.

Ось інформація про цю зустріч у НОК від офіційного сайту олімпійського комітету:

Сьогодні до Олімпійського дому вчергове завітали наші представники карате, а саме новоспечений віце-чемпіон світу (індивідуальне куміте, до 84 кг) Валерій Чоботар, його тренери – Олександр Пікулін й Андрій Лазаренко, головний тренер збірної України Антон Нікулін і керівництво Української федерації карате на чолі з Сергієм Левчуком.

«Мені було дуже приємно на запрошення Міжнародної федерації карате відвідати чемпіонат й підтримати наших спортсменів безпосередньо в Мадриді. Цей турнір став дійсно історичним для українського спорту. Це був перший чемпіонат світу з карате в олімпійському статусі, де окрім медалей здобувались очки в рамках олімпійського відбору до Токіо-2020, а срібна нагорода Валерія стала найвищим досягненням в історії українського карате», – сказав під час зустрічі керманич НОК, побажавши спортсмену та всій команді плідної підготовки та гарних виступів на шляху до заповітних Олімпійських ігор.

Відзначимо, Валерій Чоботар виграв у Мадриді шість з семи боїв (напевно, у НОК порахували і фінальний двобій, до якого, на жаль, Валерія не допустили, тому як програний, чи не виграний його обліковувати, можливо, не дуже коректно – прим. SportBuk.com). На жаль, виступаючи в командних змаганнях куміте проти команди Франції, українець отримав травму і не зміг вийти на фінальний бій проти хорвата Івана Квешича.

Нагадаємо, що це був четвертий мундіаль, на якому Україну представляє Українська федерація карате (УФК).

В 2014 році в Бремені (Німеччина) українські каратисти здобули свої перші світові нагороди – бронза Стаса Горуни (-75 кг) та Ірини Зарецької (-68 кг). В 2016 році в Лінці (Австрія) в активі збірної України була бронза Аніти Серьогіної (-61 кг).

Зі свого боку, наші каратисти висловили слова подяки за підтримку та постійну увагу НОК та особисто Сергію Бубці. Вони відзначили, що їх головна мета – це підготовка до Олімпіади та здобуття ліцензій, задля чого зроблять усе можливе.

Про перипетії навколо недопуску Валерія Чоботаря до фіналу можна прочитати тутЗ цією трохи дивною і загадковою історією ще будуть розбиратися фахівці…

Після фіналу чернівецький герой чемпіонату світу зазначив: «Мріяв почути український гімн, але цю мрію у мене відняли»…

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

Карате: Чернівецький фіналіст чемпіонату світу 2018… у фіналі не виступить

***

Карате: Історичний успіх чернівчанина на Чемпіонаті світу 2018 (відео)

***

Як глибоцький земляк Кобилянської виграв Кубок України з боксу 2018 (відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.