Батько-тренер і син-капітан – переможний тандем

0

Осінь 2018 року для обласного юнацького міні-футболу розпочалася яскравим новим турніром, який було започатковано в одному з кращих середніх навчальних закладів Чернівців. Організаторами турніру, що має назву «Кубок Гімназії», стали ФСК «Роша» на чолі з президентом Андрієм Хабайло і директор Чернівецької гімназії №4 Іван Солтисік.

Доволі солідним став склад команд-учасниць турніру, адже участь у ньому приймав і діючий чемпіон області серед юнаків чернівецький ФК «Спарта» (тренер Віталій Мотреску), а також «Гімназія №4» (дочірня команда ФСК «Роша», тренер Андрій Хабайло) та ФК «Фрізор» (Чернівці), ДЮСШ м. Хотин, ФК «Форвард» (Герца) і ФК «Слобода».

Змагання проходили у віковій категорії юнаків 2007-08 р.н., але відбулися також і дві товариських зустрічі у віковій категорії 2004-06 р.н., і спостерігала за цим футбольним дійством дуже солідна глядацька аудиторія, яка, замість заміських пікніків у чудову сонячну погоду обрала можливість подивитися цікавий футбол у виконанні юних буковинців.

В перший ігровий день пройшов перший груповий етап, у якому путівку в наступний раунд змагань мали здобути чотири кращих команди. Свої групи впевнено виграли «Гімназія №4» і ФК «Спарта» і саме вони стали основними претендентами на перемогу в турнірі, оскільки, за регламентом змагань, у фінальний груповий етап вони вийшли, маючи у своєму активі по одній перемозі.

Група А

«Гімназія №4» – ФК «Фрізор» – 6:1, «Гімназія №4» – ФК «Слобода» – 5:0, ФК «Фрізор» – ФК «Слобода» – 3:1

  1. «Гімназія №4» – 6 (11-1)
  2. ФК «Фрізор» – 3 (4-7)
  3. ФК «Слобода» – 0 (1-8)

Група Б

ФК «Спарта» – ФК «Форвард» – 2:0, ДЮСШ м. Хотин – ФК «Форвард» – 1:0, ФК «Спарта» – ДЮСШ м. Хотин – 6:1

  1. ФК «Спарта» – 6 (8-1)
  2. ДЮСШ м. Хотин – 3 (2-6)
  3. ФК «Форвард» Герца – 0 (0-3)

Фінальну пульку розпочав поєдинок «гімназистів» з хотинчанами, який впевнено виграла «Гімназія №4», а от «спартанці» втратили очки у грі проти ФК «Фрізор» і в останньому матчі турніру, який перетворився у фінал, мали обов’язково перемагати «господарів». «Спарта» вела у рахунку, проте «гімназисти» проявили характер і зрівняли його. Нічия 1:1 – і переможцем Кубку Гімназії сенсаційно стає «Гімназія №4»!

«Гімназія №4» – ДЮСШ м. Хотин – 4:1, «Спарта» – «Фрізор» – 2:2, «Фрізор» – ДЮСШ м. Хотин – 4:2, «Гімназія №4» – «Спарта» – 1:1,

  1. Гімназія №4 – 7 (11-3)
  2. ФК «Спарта» – 5 (9-4)
  3. ФК «Фрізор» – 4 (7-10)
  4. ДЮСШ м. Хотин – 0 (4-14)

Цікаво, що капітаном “гімназістів” був Богдан Хабайло – син тренера команди Андрія Хабайла, і саме він став гращим захисником турніру. Більше того, номінації кращого воротаря і кращого бомбардира “Кубку Гімназії” теж дісталися господарям. Так, найрезультативнішим гравцем турніру став Дмитро Кошурба, який грав на вістрі атаки “Гімназії №4”.

Та й на цьому досягнення “гімназистів” у турнірі не закінчуються! ))) Господарі стали найрезультативнішою командою Кубку, 16 разів відзначившися у воротах суперників, та й пропустили менше від усіх – 3 м’ячі. Фантастичний результат команди як для перших своїх змагань!

Не менш яскраво виступила «Гімназія №4» і у віковій категорії 2004-06 р.н. «Гімназисти» провели дві товариські зустрічі і в обидвох впевнено перемогли своїх суперників – ДЮСШ м. Хотин з рахунком 7:0 і ФК «Фрізор» з рахунком 5:2.

«Ми дуже вдячні директору гімназії №4, пану Івану Солтисіку, за можливість тренуватися на майданчику гімназії і провести цей турнір, – каже тренер «гімназистів», президент ФСК «Роша» Андрій Хабайло. – Він, як колишній футболіст, захопився цією ідеєю, підтримав нас, ми ціле літо наполегливо тренувалися і зараз ми віддячили йому за довіру своїми перемогами».

Офіційним партнером турніру виступила найпопулярніша чернівецька мережа фаст-фуду «OZZY», яка пригощала юних футболістів після завершення запеклих футбольних баталій у своєму кращому ресторані.

Leave A Reply

Your email address will not be published.