Суперкубок 2018: у жінок – супер інтрига, у чоловіків – 3:0 (відео, фото)

0

У четвер, 20.09.2018 р., у залі СК «Будівельник» відбулися матчі за волейбольний Суперкубок Чернівецької області серед жіночих та чоловічих команд.

Цими матчами, як зазначив голова обласної федерації волейболу Іван Васкан, на Буковині розпочали сезон 2018/19.

Більш напруженим та інтригуючим видався жіночий суперкубковий двобій ЧНУ – ЧТЕІ. Наразі команди, принаймні у тих складах, в якому боролись за цей почесний трофей, виглядали приблизно рівними. Тож не дивно, що у цьому матчі вболівальники побачили «качелі рахунку». Виняток – четверта партія, яку представниці університету виграли «в одну калитку». Проте це не завадило команді ЧТЕІ зібратися і вирвати перемогу у вирішальній п’ятій партії: ЧНУ – ЧТЕІ КНТЕУ – 2:3 (25:23, 21:25, 21:25, 25:11, 13:15).

Можна сказати, що переможниці були більш вмотивованими, грали «через не можу», адже, напевно, дуже хотіли своєю перемогою підтримати морально свого наставника Сергія Гринька, який тепер мусить поборотися з підступною хворобою. Вже за хвилини після завершення поєдинку видно було, що дівчата з ЧТЕІ ходили з «мокрими очима». Це вони поспілкувалися через інтернет зі своїм тренером, який сказав, що пишається ними, і ця коротка розмова волейболісток зворушила. До слова, під час матчу тренер-представник ЧТЕІ на Суперкубку Олександр Крецький періодично переписувався по вайберу, і можна здогадатися з ким. Тобто Сергій Олександрович заочно «тримав руку на пульсі» і, можливо, вносив якісь корективи, підказував.

У чоловічому Суперкубку боротьба теж була цікавою і напруженою, хоч і завершилась прогнозованою перемогою «Данківців». Але «Садгора-Нива» неодноразово вели в рахунку, а другу партію взагалі розпочали з 6:0! І навіть у третій партії садгірці до останнього були у боротьбі. У підсумку: ВК «Данківці» (Хотинський район) – «Садгора-Нива» (Чернівці) – 3:0 (25:22, 25:21, 25:23).

Одразу після завершення чоловічого Суперкубку відбулась церемонія нагородження, в якій взяли участь керівники та партнери обласної федерації. Крім командних нагород, окремо були відзначені кращі гравці Суперфіналу: Зоя Щербан (Бордюжан) з ЧТЕІ та Олександр Скорейко з «Данківців». Олександр останнім часом грає в італійській лізі. А вдома він свого часу пограв трішки і за «Будівельник» у Суперлізі. За «Данківці» грав і київський чернівчанин Ігор Меркушев, який взагалі був одним з улюбленців публіки у складів «Будівельника».

І ще раз про згадану вище проблему. Нагадаємо, що у головного тренера ВК «Буковинка» Сергія Гринька діагностували важку хворобу. І Федерація волейболу Чернівецької області звертається до небайдужих про допомогу на лікування. Картковий рахунок (ПриватБанк): 4149 4991 0970 2827 (Гринько Ванда Сергіївна, донька). Якщо є запитання, – тел. (099) 225-52-40 (Іван Георгійович).

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

ФОТО (для перегляду натиснути на фото):

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.