Футбол: з лондонського «Арсеналу» – у Чернівці (відео, фото)

0

У Чернівцях «засвітився» представник футбольної школи англійського «Арсеналу» (Лондон) – зокрема, на турнірі до Дня Незалежності на красені-стадіончику комплексу «Маленький Париж».

А ось «звідки ноги ростуть», як кажуть. На запрошення директора ФОК «Олімпія» (і одного з найтитулованіших тренерів аматорського футболу на Буковині) Геннадія Дзівідзінського, у Чернівцях гостювала родина уродженця столиці Буковини, а нині жителя Ізраїлю Семена Прокопця. З ним приїхали зять Еласт Фаркаш та онуки Гай, Дан і Орр.

Сам Семен Пропопець у 60-х роках ХХ століття займався футболом у рідних Чернівцях, грав за юнацьку «Буковину», а потім був капітаном «Легмашу», коли команда цього заводу вперше виграла чемпіонат області (1970 р.). У 1973 році виїхав на історичну Батьківщину – в Ізраїль.

Родина доньки тепер живе у Лондоні (Англія), а 10-річний онук Орр Фаркаш-Прокопець пізнає ази футболу у школі ФК «Арсенал» (Лондон). Пішов по стопах діда, можна сказати.

Під час першого для нього візиту до рідних для дідуся Чернівців юний вихованець «Арсеналу» мав можливість і продемонструвати свою футбольну майстерність. У комплексі «Маленький Париж», за сприяння власника і великого шанувальника «гри мільйонів» Йосипа Віцнуделя, футбольна школа КБУ ДЮСШ «Буковина» провела відкрите тренування, до якого залучили і цікавого гостя. Плюс Орр взяв участь у турнірі до Дня Незалежності, там же. Грали команди, укомплектовані в основному вихованцями Миколи Гафійчука та першого капітана збірної незалежної України Юрія Шелепницького, а також окремі підопічні Юрія Крафта.

Як повідомив SportBuk.com Геннадій Дзівідзінський, на Кубку Незалежності 2018 були зафіксовані наступні результати:

півфінал
Олімпія – Довбуш – 2:2 (пенальті – 2:1)
Авангард – Карпати – 3:1
За 3 місце
Довбуш – Карпати – 2:1
Фінал
Олімпія – Авангард – 3:0

Окремо були відзначені кращі у кожній з команд: «Авангард» – Максим Василашко, «Довбуш» – Володимир Гилюк, «Карпати» – Назар Котомський, «Олімпія» – Орр Фаркаш-Прокопець (забив 3 голи).

Семен Прокопець вручив всім учасникам пам’ятні медалі, які привіз з Ізраїлю, а також запросив на святковий обід.

У свою чергу, перший з гравців «Буковини», який забив більше 100 голів, Володимир Воронюк презентував готсю пам’ятний кубок, а Геннадій Дзівідзінський додав футболку «Буковини», вимпел і статуетку.

Юні футболісти були в захваті від дійства та подарунків.

Крім цього, гостям влаштували екскурсію історичною частиною Чернівців, повезли в Музей Писанки в Коломию, відвідали курортне містечко Яремча тіє ж Івано-Франківської області.

Ізраїльсько-англійські гості подякували за теплий прийом та змістовну програму перебування в Україні.

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ФОТО:

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.