Супер інтриги і сенсації на Кубку Незалежності 2018 у Карпатах (відео, фото)

0

Неймовірними інтригами і навіть сенсаційними розв’язками увінчався турнір з паркового волейболу до Дня Незалежності 2018 на Путильщині.

Ініціаторами проведення Кубку Незалежності 2018 на території Конятинської ОТГ виступили активіст обласної федерації волейболу Василь Марич (який живе у Конятині) та лісничий Усть-Путильського лісництва і великий шанувальник волейболу (та спорту, загалом) Олексій Скрипчук. Вони ж і доклали максимум зусиль, аби ця ініціатива перетворилась на реальність. За допомогою друзів і однодумців, звісно. І за організаційної та інформаційної підтримки облцентру «Спорт для всіх» (SportBuk.com).

Однією з родзинок змагань стала присутність в якості почесного гостя першого на Буковині майстра спорту з волейболу – легендарного Петра Раци. Компанію йому серед почесних гостей з Чернівців склали багаторічний керівник обласної ради ФСТ «Україна» Зеновій Волошин, заступник голови обласної федерації волейболу Ігор Хавруняк та автор цих рядків.

Відкриття турніру відбулось у Конятинській школі, а основна частина ігор – на майданчику в Яблунівці (на березі Черемоша). 

Нагороди на Кубку Незалежності 2018 розігрували у трьох номінаціях. Як і очікувалось, найбільш масовими стали змагання серед чоловічих команд. Тут у вирішальному поєдинку зійшлися Конятин та Самаково (сусідній хутір, який є більшим, ніж Конятин). Серед самаковців на перших ролях був співорганізатор турніру Олексій Скрипчук (його частіше називають Леонідом). Він грає так завзято, що, як зазначає Петро Григорович, біля нього ніколи м’яч не падає. Проте у першій партії, не без «допомоги» помилок суперників у кінцівці, перемогу святкували представники Конятина. У другій партії на майданчик за команду Самаково вийшов Ігор Хавруняк, який допоміг зрівняти рахунок, а потім і «добити» конкурентів. Хоча, що приємно відзначити, немалу частину важливих м’ячів «зробили» Олексій Скрипчук та його молодший син Михайло. Вирішальну третю партію, за взаємною згодою, вирішили теж грати до 25-ти. Інтрига зберігалась до останніх дотиків м‘яча. У цих драматичних розбірках точнішими і, можливо, ближчими до волейбольної Фортуни виявились представники Самаково, які «на більше-менше» дотиснули конятинців – 26:24.

У дівочому фіналі напередодні вирішальних чоловічих баталій зустрілись дві команди Самаково, які були укомплектовані вихованками Олексія Скрипчука (він встигає і секційною роботою трохи займатися, на громадських засадах). І тут глядачі стали свідками справжньої сенсації. Перемогу у двох партіях святкували наймолодші учасниці змагань. Проте «сухим» рахунок не назвеш, у т.ч. тому, що цей фінал двічі був перерваний зливою (з градом). Попри це, дівчата висловили бажання все-таки дограти цього дня (а не переносити матч), а організатори зробили все можливе, аби підтягнути стан майданчика після зливи.

У ветеранському матчі за перше місце змішана команда (місцеві та чернівчани) у цікавій боротьбі здолала команду ветеранів Конятина. 

Церемонія нагородження теж виявилась також цікавою – душевною та щедрою на нагороди та презенти.

Нижче дивіться склади команд-призерів, фото та відео.

Чоловіки
1 Самаково: Олексій (Леонід) Скрипчук, Михайло Скрипчук, Ігор Марусяк, Роман Ребчук, Дмитро Лахман, Петро Малиш, Ігор Хавруняк.
2 Конятин-1: Юрій Ферлієвич, Руслан Будоряк, Назар Шкяул, Дмитро Федорчук.
3 Яблуниця-2: Микола Копчук, Василь Гаращук, Володимир Берегій, Андрій Кумариця, Максим Косован.

Дівчата
1 Самаково-3 (Реал): Анастасія Скрипчук, Богдана Катеринюк, Альона Генкул, Христина Малиш.
2 Самаково-1: Яна Денис, Христина Катеринюк, Анастасія Тонієвич, Вікторія Марич.
3 Самаково-2 (Мафія): Катерина Лукань, Ольга Скрипчук, Альона Шміляк, Богдана Шміляк.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ФОТО (для перегляду натисніть на фото):

***

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.