За що «накинулись» на зіркового Усика, і що при цьому не врахували (відео)

0

Зірковий український боксер – олімпійський чемпіон 2012 Олександр Усик, чия доля пов’язана і з Буковиною, дещо несподівано опинився в рідній державі під «шквалом критики» після перемоги у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії.

У поєдинку в столиці Росії, де на кону були пояси чемпіона світу серед професіоналів у ваговій категорії до 90,7 кілограма за версіями WBO та WBC (які належали Олександру) і WBA Super та IBF (якими володів його суперник), плюс приз від журналу The Ring (за перемогу у двобої між найсильнішими бійцями вагової категорії) та Кубок Мохаммеда Алі, уродженець Сімферополя, а нині киянин впевнено переміг представника Росії Мурата Гассієва – 120:108, 119:109, 119:109. Таким чином, Олександр Усик підняв у Москві Прапор України та «змусив» росіян послухати Гімн України.

Проте в Україні не всі адекватно відреагували на цей успіх. Більше того, в публічній площині зустрічалися і думки, що, мовляв, якщо Усик програє, то це «точно договорняк»:) А вже після бою деякі патріоти (або «типу патріоти») взялись критикувати Олександра за те, що він не крикнув там «Слава Україні!», що обіймався з суперником з Росії і т.п. Згадали йому і те, що він родом з Сімферополя і їздить до Криму і т.п. (так ніби Сашко мав би не відвідувати рідних у рідному Криму, аби догодити комусь, хто вважає, що він туди їздити не має).

При цьому ці «критики» не врахували, що Олександр Усик неодноразово їздив на передову, де підтримував морально українських воїнів. Та й те, що кримчанин після анексії півострова продовжив виступати за Україну і прославляє нашу державу на найвищому світовому рівні, теж неспівмірно з тими «смішними претензіями», які висловлюють йому переважно жертви нашої офіційної пропаганди (яка не дуже відрізняється по суті від кремлівської – також однобока і часто брехлива)…

З Буковиною Олександра Усика пов’язують як участь у навчально-тренувальних зборах зі збірною України у комплексі «Сонячна долина» (с. Бояни Новоселицького району), відвідини знаного Банченського монастиря, так і місцеві друзі, один з яких – Сергій Ватаманюк – певний час тренував супер чемпіона. 

Щоправда, за декілька днів до резонансного бою в Москві Олександр Усик розпрощався зі своїм чернівецьким тренером.

Олександр Усик і Сергій Ватаманюк

«Серьожа … Я скажу так: він не був моїм тренером по-справжньому, просто допомагав мені в деяких речах. Зараз ми розлучилися, тому що те, що він давав мені, не допомагало мені розвиватися. Я не хочу працювати з людиною просто тому, щоб “хтось був”. Він хороший хлопець, але хороший хлопець – це не професія», – зазначив Усик в інтерв’ю сайту WBSS.

Готував Усика до бою проти Гассієва його американський катмен Расс Анбер.

Нагадаємо, нещодавно, як вже повідомляв SportBuk.com, співпрацю з Сергієм Ватаманюком припинив і Денис Берінчик.

SportBuk.com

***

Як боксер гарно поклав на місце політично заангажованих журналістів (відео)

***

Фото: Збірна України з боксу (в т.ч. Ломаченко) отримала благословення першого священника-Героя…

***

***

***

***

***

Олександр Усик відмовився від зірок, які «роздають кому попало» (відео)

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.