«Олімпійське естафети 2018» на Буковині виграли гості з Донеччини (відео, фото)

0

Традиційні вже заходи в рамках «Олімпійського літа 2018» у профільному пересувному туристсько-виховному таборі «Райдуга» (с. Просіка Глибоцького району) знову пройшли під гаслом «Схід і Захід разом», адже у «Веселих стартах», як і у попередні роки, взяли участь і гості зі Сходу України.

Цього разу в цьому цікавому і по-своєму унікальному таборі, разом з буковинцями, оздоровлювались і проходили «соціалізацію», походи та знайомство з новим дітки з Святогорівки Добропільського району Донецької області.

Цікаво, що саме вони й стали переможцями «Веселих стартів» у рамках «Олімпійського літа», які цього разу пройшли під патронатом покрівельної компанії «Кровля Центр». Заступник директора компанії Євген Семехін, який вже не вперше виступає в ролі волонтера обласного центру «Спорт для всіх», і у «Райдуги» виконував одразу декілька корисних функцій – і фотографував, і подарунки роздавав, і з дітками приємно спілкувався. Для Євгена сюрпризною стала зустріч із земляками з Донеччини, адже він сам родом з Макіївки і переїхав до Чернівців після відомих сумних подій.

Усі учасники пропагандистського спортивно-оздоровчого заходу отримали смачні презенти, а 30 найпрудкіших і найвлучніших (адже в залік увійшли і змагання з дартсу) – і симпатичні медалі.

Окремо від облцентру «Спорт для всіх» були відзначені директор табору – Заслужений працівник освіти України Анатолій Дудка та згаданий волонтер Євген Семехін.

Зачепили організатори буковинського «Олімпійського літа» і Свято Нептуна, яке слідувало за «Веселими стартами». Тобто життя у таборі вирує, дітки залучені до великої кількості заходів і на місці, плюс важливою складовою «Райдуги» є похідна діяльність. 

Є й тривожні сигнали. Анатолій Петрович Дудка підтвердив: чутки щодо того, що ця табірна зміна може стати останньою, не безпідставні… За його словами, на етапі децентралізації, яка має багато позитивного, на жаль, без належної уваги залишились ряд питань, серед яких і позашкілля, яке може втратити багато позитивних напрямків і напрацювань на цьому історичному повороті… Детальніше про це дивіться і слухайте в інтерв’ю з Анатолієм Петровичем нижче.

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

ФОТО (галерея буде доповнена):

***

***

ВІДЕО:

***

***

***

***

***

***

***

***

***

«Олімпійське літо 2017» на Буковині – Схід і Захід разом! (фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.