На Меморіалі Школьникова 2018 буковинці здобули командні та особисті трофеї (фото)

0

Крім індивідуальних нагород, ветеранській «Буковині» на турнірі пам’яті Заслуженого тренера України Юхима Школьникова 2018 р. у Вінниці дісталися і два індивідуальні трофеї. 

Багаторічного капітана «Буковини» Юрія Гія відзначили, як кращого гравця у складі чернівчан, а Володимир Воронюк, який свого часу першим забив 100 голів за «Буковину», отримав грошову винагороду, як найстарший учасник Меморіалу Ю. Школьникова 2018, – повідомив SportBuk.com один з кращих захисників в історії «Буковини» і екс-президент чернівецького клубу Валерій Сарафінчан.

У півфіналі звітних змагань серед ветеранів +45, які у 2016 р. гостювали і у Чернівцях (у «Маленькому Парижі»), а тепер у Вінниці, чернівецькі ветерани поступились майбутнім переможцям – ветеранам Житомирської області (1:3), а «Нива-ветеран» (Вінниця) здолала «Десну» (Чернігів) – 5:1.

У матчі за 3 місце буковинські ветерани перемогли «Десну» (Чернігів) – 7:2, а у фіналі житомиряни перемогли вінничан – 3:1.

Фото:

До вашої уваги матеріал про Меморіал Школьникова 2018 з вінницького сайту:

7-8 липня 2018 р. у Вінниці, на СК «Нива», провели третій турнір із міні-футболу, присвячений пам’яті видатного тренера Юхима Школьникова.

У ньому взяли участь команди тих міст, де він успішно тренував команди майстрів – Вінниці, Чернігова, Чернівців і вперше Житомира.

Грали ветерани старше 45 років. Організувала змагання Вінницька обласна федерація футболу.

У перший день турніру пройшли півфінали. Господарі поля, «Нива-ветеран», розгромили «Десну» (Чернігів) – 5:1. А збірна Житомирської області переграла команду із Чернівців «Буковина-ретро» – 3:1.

У неділю матч невдах півфіналів завершився впевненою перемогою чернівчан. Вони контролювали гру з її початку – 7:2.

56-річний Сергій Сопронов сьогодні є тренером збірної України з футболу серед дівчат до 15 років. На вінницькому меморіалі він виступав за чернігівську «Десну». Водночас Сергій грав за нашу «Ниву» у 1986 році та з 1992 по 1994 роки. Саме тоді вінницька команда виступала у вищій лізі чемпіонату України. Разом із Сергієм Сопроновим разом грали Віталій Косовський, Сергій Нагорняк, Олег Надуда та інші відомі майстри. – У нас тоді був дуже хороший колектив, сплав молодості і досвіду. Тому ми з легкістю, завдяки Юхиму Школьникову, вирішували поставлені завдання, – згадує Сергій Сопронов. – Головне на цьому турнірі не результат, а дружня зустріч гравців тих міст, де працював Юхим Школьников. Ми приїхали вшанувати його пам’ять. Під орудою цього тренера я виступав, починаючи з 1979 року, у Чернівцях, Вінниці та Чернігові. Якщо у мене були складнощі у житті, Юхим Школьников завжди мені допомагав. Я його називав «папою». Успіх його команд – у правильній стратегії. Юхим Григорович чудово грав у шахи, і тому прораховував всі ходи на полі і навіть точно прогнозував турнірні результати.

Перед фінальною грою місцеві вболівальники сподівалися на перемогу своїх улюбленців. Бо команді «Нива-ветеран» вдалося зібрати непоганий склад. Як і в найкращі свої час, діями нивівцями на полі впевнено диригував Олексій Рябцев, який роздавав вивірені передачі. Наполегливо і швидко працював на полі нинішній заступник директора ДЮСШ «Прем’єр-Нива» Олег Шикір. Впевнено у рамці діяв нинішній тренер воротарів клубу майстрів «Нива» Олег Шумовицький. Неабияку техніку демонстрував один із найстарших гравців турніру, екс-директор «Ниви» Павло Касанов. Але всього цього виявилося замало для перемоги господарів. Збірна Житомирської області з перших хвилин почала створювати гостроту біля наших воріт, граючи від захисту і проводили разючі контратаки. В першому таймі після прострілу господарі зрізали м’яча у власні ворота. Далі житомиряни забили ще два м’ячі, на що нивівці спромоглися відповісти лише голом престижу Юрія Савенка. Впевнена і цілком заслужена перемога команди із Житомира – 3:1.

46-річний Микола Ткачук у фіналі був кращим на майданчику, недарма він відзначився гольовим дублем. Це був наймолодший учасник турніру. В молодості він не грав за професійне «Полісся», а виступав за клуб майстрів МФК «Житомир».

– У ветеранському футболі успіх приносить бажання боротися, впевненість у своїх силах і точні передачі! – каже Микола Ткачук.

Воротар нивівців Олег Шумовицький грав за «Ниву» в 1997-1998 роках, а в 2012 році її тренував. У меморіалі Юхима Школьникова він взяв участь вперше. Бо у попередні роки поїхати у Чернівці та Чернігів не міг через зайнятість по роботі. Але Олег Шумовицький зазначає, що з кожним роком рівень змагання зростає. Він також пояснив причини поразки у фіналі:

– Наші суперники по фіналу регулярно грають на міні-футбольних турнірах серед ветеранів. Це сильний та зіграний колектив, в чому його перевага. А ми взагалі разом не тренувалися. До того ж, нам дещо не пощастило. Ми активізувалися в другому таймі, але вирівняти становище так і не спромоглися.

Урочисте нагородження проводив голова Вінницької обласної федерації футболу Ігор Гатауллін. Медалями і Кубками були відзначені всі команди. Адже одразу двом командам було вручено бронзові медалі.

Індивідуальні відзнаки вручили й кращим гравцям кожної з команд. Це Сергій Умін («Десна», Чернігів), Юрій Гій («Буковина-ретро», Чернівці), Олексій Рябцев («Нива-ветеран») і Микола Ткачук (збірна Житомирської області). Грошову премію отримав й найстарший гравець змагання – Володимир Воронюк («Буковина», Чернівці). Відзначили й одного із присутнього на меморіалі мецената змагання – Ігоря Зарічняка.

65-річний капітан ветеранів «Ниви» Павло Касанов, рекордсмен за кількістю проведених матчів за нашу команду майстрів, ще жодного разу не пропускав меморіал Юхима Школьникова. Він нагадав, що вінничани вже другий раз на ньому посідають друге місце.

– Такі змагання дають нам можливість дружнього спілкування, нагоду згадати славні часи. Сам я підтримую свою спортивну форму. Регулярно граю у великий теніс, у футбол, – каже Павло Касанов.

Фото: Михайло Шахов
Джерело: vlasno.info

***

Долю фіналу Меморіалу Школьникова 2016 вирішив дубль Королянчука (фото, відео)

***

Юхим Григорович Школьников (нар. 31 січня 1939 — пом. 3 вересня 2009) — український футболіст і тренер, майстер спорту, заслужений тренер України.

Виступав у команді «Десна» (Чернігів) — 1960–1968. Тренував команди «Хімік» (Чернігів), «Десна» (Чернігів), «Нива» (Вінниця), «Буковина» (Чернівці), «Тилігул»(Тирасполь, Молдова), «Полісся» (Житомир).

Був старшим тренером команди «Система–Борекс» (Бородянка). Працював начальником команди ФК «Черкаси» та спортивним директором чернігівської «Десни».

Тренерські досягнення:

  • Чемпіон УРСР серед колективів фізкультури (1970)
  • Бронзовий призер чемпіонату УРСР серед колективів фізкультури (1976)
  • Чемпіон УРСР – друга ліга СРСР (1984, 1988)
  • Срібний призер чемпіонату УРСР – друга ліга СРСР (1982, 1985, 1989)
  • Бронзовий призер чемпіонату УРСР – друга ліга СРСР (1983)
  • Переможець турніру серед команд західної зони – друга ліга СРСР (1990)
  • Переможець турніру серед команд першої ліги (сезон – 1992/1993)
  • Срібний призер турніру серед команд першої ліги (сезон – 1995/1996)
  • Переможець турніру серед команд другої ліги (1996/1997, 2000/2001)
  • Володар Кубка другої ліги України (2000/2001).

Останні роки життя Юхим Школьников довго хворів, переніс операцію на серці. Юхим Григорович переселився в США до своєї родини. Але 2009 він відвідав рідний Чернігів, а також Чернівці і Вінницю — міста, в яких пройшли найкращі роки тренерської діяльності.

Джерело: SportBuk.com

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.