Як на Буковині зустріли Всесвітній Біг Миру 2018 (фото)

0

Український етап Всесвітнього бігу миру заради гармонії 2018 стартував на Буковині – у Кельменецькому районі.

Там українська частина команди зустріла на кордоні з Молдовою європейську команду і побігли через Кельменці та Хотин до сусідньої Хмельниччини.

Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів дружби і гармонійного співіснування народів у світі. Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки.

Всесвітній біг миру заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 30 років.

Також Всесвітній біг миру заради гармонії пропагує здоровий спосіб життя і соціальну активність. Особлива увага приділяється залученню дітей, юнацтва і молоді до активних занять фізичною культурою і спортом. Організатори естафети в Україні також своєю метою вважають налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів країни, – зазначено на сайті проекту.

Нижче до вашої уваги інформація про зустріч Естафети на Кельменеччині та Хотинщині.

Кельменецький район

Кельменеччиною 30.05.20176 р. проліг маршрут міжнародної естафети «Всесвітній біг миру заради гармонії». Фізкультурно-оздоровчий захід на території Кельменецького району розпочався в пункті пропуску «Росошани», де учасники естафети  перетнули українсько-молдовський кордон. Тут їх радо зустрічали запашним караваєм та музикою духового оркестру, який виконав Державний Гімн України. З вітальним словом звернувся  перший заступник голови райдержадміністрації Ігор Урсуляк, який привітав учасників на Кельменецькій землі та  відзначив, що жителі  Кельменеччини, як і всієї Буковини завжди були і залишатимуться прикладом міжнаціональної злагоди і толерантності, де існують принципи мирного співжиття.

Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

27 лютого бігуни європейської команди стартували в Софії, що в Болгарії. Європейська частина естафети буде охоплювати 42 країни Європи, серед них і Україну, довжина маршруту становить 24 000 км та фінішуватиме у Лісабоні (Португалія).

В Україні естафета, стартуючи сьогодні на Кельменеччині, пройде  територіями Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської областей, фінішуватиме 3 червня на кордоні із Словаччиною. Відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту і мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Тож бігуни від кордону із Молдовою продовжили свій маршрут, який проліг  Кельменеччиною до Хотинського району через села Росошани, Нелипівці, смт Кельменці, Вартиківці, Путрине та Лівинці, де їх зустрічали учні, педагоги та місцеві жителі, які могли долучитися до марафонців. Учaсники естaфети рoзпoвідaли прo мету мaрaфoну, прoпaгували здoрoвий спoсіб життя тa сoціaльну aктивність, – повідомляє офіційний сайт Кельменецької РДА

Кельменецький район представила команда спортивної школи «Колос» у складі Дмитра Сандуляка та Петра Давидного.

ФОТО:


***

Хотинський район

На Хотинщину завітали учасники міжнародної естафети «Всесвітній біг миру заради гармонії». Фізкультурно-оздоровчий захід в Україні розпочався сьогодні, 30 травня, на території Кельменецького району в пункті пропуску «Росошани», де учасники естафети перетнули українсько-молдовський кордон. На межі Кельменецького та Хотинського районів їх радо зустрічали представники Хотинського району хлібом-сіллю. Голова райдержадміністрації Петро Допіряк привітав гостей на Хотинській землі та подякував за гарну справу. 
Спортсмени району прийняли палаючий факел й добігли із ним до райцентру. 
Опісля передали естафету спортсменам Хмельницької області. 
Всесвітній біг миру заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.
27 лютого бігуни європейської команди стартували в Софії, що в Болгарії. Європейська частина естафети буде охоплювати 42 країни Європи, серед них і Україну, довжина маршруту становить 24 000 км та фінішуватиме у Лісабоні (Португалія).
В Україні естафета пройде територіями Чернівецької, Хмельницької, Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської областей, фінішуватиме 3 червня на кордоні із Словаччиною.

ФОТО:

***

Луганчани і донеччани бігали у Чернівцях заради миру і гармонії (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.