У Львові підпорядкували освітянські спортшколи спортуправлінню

0

Сама новина, з одного боку, виглядає «дикою», бо цілком логічно, що спортивні школи й так мали би бути підпорядковані державним органам управління сферою фізичної культури і спорту. Але…

Але в Україні, як не дивно, приблизно половина спортивних шкіл підпорядкована органам управління освітою. І освітяни чомусь дуже «тримаються» за ДЮСШ, не погоджуючись на перепідпорядкування спортшкіл спортуправлінням…

У Чернівецькій області про можливе перепідпорядкування освітянських ДЮСШ спортивній управлінській вертикалі заговорили було за керівництва облспортуправлінням Юрія Скорейка. Щоправда, підтримки у високих кабінетах та ініціатива не отримала.

Коли керівником обласного спорту був автор цих рядків, підготували було навіть проект розпорядження голови ОДА щодо перепідпорядкування освітянських ДЮСШ владним підрозділам з питань фізичної культури та спорту. Це підтримав і заступник голови ОДА – куратор сфери Борис Баглей. Але «освітянське лобі» виявилось сильніше – губернатор Володимир Куліш не наважився на такий крок (хоча автор цих рядків навіть пропонував йому підписати одночасно те розпорядження та заяву начальника облспортвідділу на звільнення, аби не думали, що «хтось хоче всім управляти»).

Декілька спроб перепідпорядкувати освітянські ДЮСШ міськспортуправлінню були і в Чернівцях. Остання з них наразі датована 2016 роком, коли з ініціативи депутата міськради Ігоря Наконечного питання можливого перепідпорядкування розглядали на створеній для цього комісії. Але освітяни і цей процес «заблокували». Наступні засідання комісії загадково чомусь не відбулись:)

Тим часом, у неофіційній столиці Західної України – Львові, де спортом останнім часом керує авторитетний тренер, наставник збірної України з карате (яке включене до програми Олімпійських ігор 2020) Антон Нікулін, міська рада вирішила перепідпорядкувати 9 освітянські ДЮСШ міському управлінню молоді та спорту! Про це 21.06.18 повідомив сам Антон Нікулін на своїй сторінці у Facebook: 

«Сьогодні на пленарному засіданні Львівської міської Ради, депутатами були підтримані такі проекти ухвал: 
1. Програма про зміну підпорядкування ДЮСШ (з управління освіти до управління молоді та спорту). До нас перейшло 9 ДЮСШ
2. Програма з організації КУБКУ ЛЬВОВА З ТРИАТЛОНУ
3. Програма з організації міжнародного фан-фестивалю «ЄВРОФАНС»
4. Програма з організації турніра присвяченого пам‘ті АНДРІЯ БАЛЯ ( арена Львів )
ВЕЛИКА ПОДЯКА ДЕПУТАТАМ ЗА ПІДТРИМКУ ЛЬВІВСЬКОГО СПОРТУ
#ЛьвівСпортивнаСтолиця 
Р.S нагадую в суботу ОЛІМПІЙСЬКИЙ ДЕНЬ 
до нас завітає Олімпійський чемпіон, герой України СЕРГІЙ БУБКА ( пр. Свободи. Біля Оперного театру)
»

Може, хоч тепер у Чернівцях продовжить роботу відповідна комісія?..

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

Про передачу освітянських спортшкіл у підпорядкування спортуправлінням

***

Особливості і перспективи розвитку системи управління сферою фізичної культури і спорту

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.