Суд підтвердив, що меддопуск для участі у змаганнях не обов’язковий!

0

Резонансні «розбірки» навколо скандального спільного наказу Мінмолодьспорту та Міністерства охорони здоров’я, яким організаторів зобов’язували вимагати у учасників довідку про меддопуск (причому виключно зі спеціалізованого спортивного медзакладу – фізкультурні диспансери і т.п.), мали своє судове продовження і завершились, слава Богу, логічним рішенням апеляційного суду щодо правильності скасування того наказу!

Про це повідомив Ігор Кретов, який був, разом з однодумцями, «на вістрі» боротьби проти того наказу:

«Перемога разом з EVERLEGAL! До уваги організаторів змагань: Судом не задовільнено апеляцію Міністерства молоді та спорту щодо скасування рішення по забезпеченню позову та забороні дії скандального наказу про медичні довідки. Організатори НЕ зобов’язані вимагати медичні довідки та надавати повні стартові листи всіх учасників за 5 днів до змагань.

Доступ до спорту має бути вільним, медичний догляд – не обмеженим виключно комунальними та державними лікарськими установами, будь-який учасник самостійно несе відповідальність за стан свого здоров’я (Правило змагань ІААФ #51), а організатор – за надання медичного обслуговування заходу (Правило змагань ІААФ #53, в тому числі – карети швидкої допомоги, волонтери Червоного Хреста, вода і т.п.)

Боротьба триває, 19 липня відбудеться вже наша відповідь в судовому засіданні щодо повного скасування Наказу.

Я запрошую організації та приватних організаторів приєднатися до нас у боротьбі проти безглуздого наказу та атавізму у вигляді меддовідок, напишіть мені в лічку.

Знай, спортивна спільнота, ми всі зобов’язані фаховій допомозі команди LF Everlegal!!!»

***

Меддопуск до змагань – необхідність чи пережиток минулого? (опитування)

***

Як міністерства маніпулюють навколо теми допуску до спортивних заходів…:(

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.