Спортмайданчик у Чернівцях хочуть побудувати… виробники металевих виробів

0

Завершився тендер на будівництво багатофункціонального спортивного майданчика ЗОШ № 28 по вул. Руській, 257-А у Чернівцях

Там мають облаштувати футбольне поле з штучною травою (28 х 50 м) і трьома біговими доріжками навколо, а також два універсальні спортивні майданчики 20 х 32 м (на фото). Очікувана вартість від замовника (Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради) – 5 млн. 848 тис. 576 грн.

Як пояснила в коментарі SportBuk.com представниця Департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради Оксана Воробець, на етапі аукціону фірми спершу могли знизити свою ціну на визначений крок, а потім ще двічі – на будь-яку суму. При цьому учасники можуть бачити інформацію щодо зниження ціни іншими претендентами, але без імен (назв фірм). У підсумку з найнижчою ціною – 4 млн. 998 тис. 000 грн. – «фінішувала» чернівецьке ТОВ “Експріелтсервіс”, яка спеціалізовується… на виробництві будівельних металевих виробів… 

Лише на одну тисячу грн. більше вказано у пропозиції ПП “СПОРТЕЛІТБУД” (Луцьк), яка якраз спеціалізовується на будівництві та облаштуванні спортивних об’єктів зі штучним покриттям і, розпочавши свою діяльність з 2002 р., вже має в активі дуже багато реалізованих подібних проектів у різних куточках України.

Цікаво, що керівник цієї фірми Володимир Рудюк (знаний у минулому спортсмен, нині перший віце-президент ФЛАУ) декілька років тому, на запрошення місцевих колег, приїжджав до Чернівців з метою надання консультативної допомоги в контексті перспектив покращення спортивної інфраструктури. Зокрема, тоді вони разом з представниками місцевої влади та активістами відвідали багато місцевих шкіл, де планувалось (і ще планується) облаштовувати універсальні спортивні майданчики з штучним покриттям та бігові доріжки. Після того візиту Володимир Рудюк передав «візуалізовані» пропозиції від “СПОРТЕЛІТБУД”. Їх робота користується заслуженою повагою. І, до слова, цінова політика теж є цілком адекватною, про що, власне, свідчать і результати аукціону по тендеру у чернівецькій ЗОШ №28.

Звісно, члени тендерної комісії мали би врахувати і досвід учасників тендеру, і наявність власних потужностей та технічних засобів для проведення відповідних будівельних робіт, і, зрештою, результати реалізації попередніх подібних проектів. Аби не вийшло, як з подарованим Чернівцям  майданчиком на вул. Руській (поворот з центру по ліворуч по вул. Руській, 219 Е), де покриття, на жаль, «посипалось» вже за декілька днів після офіційного відкриття і де фірма, яка облаштовувала, змушена перекладати те покриття.

Цікаво, що у тендері на будівництво вказаних майданчиків у ЗОШ №28 брали участь також наступні фірми:

ТОВ Пожежна будівельна фірма «Схід» – 4 999 998 грн.,

КП РБК ОСНОВА – 4 999 999 грн.,

ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО “ПОДІЛЮКС” – 5 285 000 грн.,

ПП “ГРЕЙП 2002” – 5 377 777 грн.,

Товариство з обмеженою відповідальністю «ЕЛІТ СПОРТ ГРУП» – 5 697 609 грн.

Про рішення тендерної комісії, яка тепер розглядає надану учасниками документацію (відповідно до тендерних вимог) ми повідомимо.

Георгій Мазурашу, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.