Чернівці вдруге приймають Чемпіонат України з дартсу DI-DO

0

У суботу, 30.06.2018 р., у Чернівцях стартує чемпіонат України з дартсу в дисципліні «501 Double In, Double Out», який вдруге поспіль гостює у столиці Буковини, а також 6-й етап Кубку України «501 DO».

Ці національні змагання гостюють у Чернівецькому коледжі будівництва та архітектури ЛНАУ (будівельний коледж) по вул. Доброго, 4. Початок – з 11:00.

А напередодні, 29.06.2018 р., у дартс-клубі кафе «Літо» (парк культури і відпочинку ім. Т. Шевченка) з 18:00 відбудуться комерційні змагання з дартсу, в яких візьмуть участь і багато учасників Чемпіонату і Кубку України. Ці змагання можна буде дивитися в онлайні на SportBuk.com. Посилання буде додане нижче ближче до початку.

Довідки: (073) 057-92-61, (095) 138-85-88 (Олександр).

***

Комерційні змагання 29.06.18

***

***

Чвертьфінал

Олександр Мамика (Кривий Ріг) / Олександр Арійчук ((Чернівці) – Василь Рудковський (Кривий Ріг) / Анна Чумак (Маріуполь) – 3:2 (0:1, 2:1, 2:2, 3:2)

Віталій Зеленько / Антон Подольчук (Чернівці) – Дмитро Гоян (Чернівці) / Тарас Буханцов (Київ) – 2:3 (0:2, 2:2)

Півфінал

Павло Бурмака / Віталіна Моїсеєнко (Дніпро) – Олександр Мамика (Кривий Ріг) / Олександр Арійчук (Чернівці) – 1:3 (0:1, 1:1)

Дмитро Чумак (Маріуполь) / Володимир Залевський (Рахів) – Дмитро Гоян (Чернівці) / Тарас Буханцов (Київ) – 2:3 (0:1, 2:1, 2:2)

***

За 3 місце

Павло Бурмака / Віталіна Моїсеєнко (Дніпро) – Дмитро Чумак (Маріуполь) / Володимир Залевський (Рахів) – 3:0

***

Фінал

Олександр Мамика (Кривий Ріг) / Олександр Арійчук (Чернівці) –  Дмитро Гоян (Чернівці) / Тарас Буханцов (Київ) – 3:2 (0:1, 2:1, 2:2)

***

Чемпіонат України з дартсу «501 Double In, Double Out», 30.06.2018

Фінал

Олександр Мамика (Кривий Ріг) – Володимир Залевський (Рахів) – 5:0

***

***

За 3 місце

Василь Рудковський (Кривий Ріг) – Дмитро Кисельов (Одеса) – 4:1

***

Підсумок ЧУ 2018
Вже традиційно на екваторі року до нашого гостинного міста завітали найсильніші метальники дротиків з усіх дартс-активних областей. Цьогоріч відбулася незначна накладка, оскільки в Інгульці мало місце проведення топового галузевого промислового турніру, через що не всі бажаючі змогли потрапити на національні змагання до Буковини. Зокрема Кривий Ріг делегував двох на даний момент найсильніших дартсменів Кривбасу Олександра Мамику та Василя Рудковського.
Хоча офіційні змагання розпочалися в суботу, наш край з першої ж спроби взяв за основу проводити ознайомчий турнір із відкриттям під назвою «Чернівці Open». Справжнім спеціалістом з таких змагань, де пари формуються згідно сліпого жеребу, є екс-чемпіон Буковини – Кандидат в майстри спорту України Віталій Івасюк, який перемагав тричі у таких змаганнях. Тепер його естафету підхопили багаторічний капітан та віце-президент БФД, відповідно Дмитро Гоян та Олександр Арійчук, яким пощастило зіграти в тандемі із киянином Тарасом Буханцовим та явним фаворитом змагань Олександром Мамикою. Саме ця четвірка і дісталась вирішального матчу, перемігши у півфіналах сімейну пару з Дніпра Павла Бурмаку та Віталіну Моісеєнко, а також новоспеченого члена БФД, який вперше зіграв на турнірі декількома днями раніше на День Конституції, в рамках святкування 2-ї річниці Дартс-клубу «Літо». Мова йде про молодого таланта із Рахова Володимира Залевського, який отримав у напарники Дмитра Чумака із Маріуполя.
У підсумку два Олександри зуміли дотиснути Тараса і Дмитра, а сім’я виявилась сильнішими за Володимира та минулорічного тріумфатора. Всі призери отримали пам’ятні дипломи та грошові призи. Із хорошим настроєм єдиним колективом відкрили офіційні змагання, де честь Буковини вдалося захистити двом чинним чемпіонам у профільних дисциплінах Сергію Яненко та Антону Подольчуку. На чвертьфінальній стадії вони обидва програли майбутнім фіналістам, якими стали Володимир Залевський та Олександр Мамика. Дебютант змагань зміг виконати норму Майстра спорту України, перемігши у півфіналі Василя Рудковського, а на фінал йому вже сил не вистачило!
У неділю за честь краю гідно відіграли Олександр Арійчук та Віталій Івасюк. Обидва вийшли до чвертьфіналу, де поступилися суботнім фіналістам. Хорошу гру показав Родіон Мигалюк, який закрив 146, що стало рекордом змагань, максимальне ж відкриття 160 зумів вибити минулорічний тріумфатор Андрій Лагутін, який представляє Енергодар. Наші дівчата гідно боролися із майстрами спорту, а Тетяні Саїнчук не вистачило одного легу для виконання норми на це почесне звання.
У підсумку за офіційний турнір «Bukovyna Open 2018» було викинуто 25 максимальних наборів 180, 17 із яких на рахунку абсолютного тріумфатора криворіжанина Олександра Мамики, ще тричі влучали 171 та двічі 162. Приємно, що наш турнір відкрив ще один талант, який згідно регіонального принципу ще напередодні Чемпіонату України виявив бажання вступити в ряди членів Буковинської федерації дартсу. Як пожартував Володимир Залевський до Чернівців їхати ближче ніж до Ужгорода. Безумовно, вітаємо Володимира та Василя Рудковського із виконанням норми Майстра Спорту України! Свій високий клас підтвердив одесит Сергій Марков, який знову приміряв бронзу, а Тарас Буханцов довів статус кубкового бійця. У жінок із третьої спроби зуміла перемогти Віталіна Моісеєнко, яка також вистрілила дублем. Ми дякуємо за підтримку Всеукраїнській федерації дартсу, нашим партнерам Дартс-клубу «Літо» та спортивному порталу Sportbuk. Особлива подяка Чернівецькому коледжу будівництва та архітектури ЛНАУ, який люб’язно надав свою базу для проведення змагань!

***

***

Кубок України 501 DO

Фінал (жінки)

***

Чоловіки (за 3 місце)

***

Чоловіки (фінал)

***

А ось як воно було минулого року:

Сімейні «ексклюзиви» і несподіванки на ЧУ-2017 з дартсу у Чернівцях (відео)

***

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.