Буковинська Ліга Дартсу: стартував 2-й сезон, 2018 (відео, розклад, учасники)

0

Цього року з ініціативи Буковинської Федерації Дартсу та за підтримки Всеукраїнської Федерації Дартсу буде проведено Буковинську Лігу Дартсу. В ній прийме участь 11 найкращих на даний момент дартсменів Буковини. Звісно без втрат не обійшлося. На жаль, не всі бажаючі зможуть зіграти.

Екс-чемпіон Буковини, неодноразовий призер обласних змагань та етапу Кубка України, Кандидат в Майстри Спорту Віталій Івасюк не зможе прийняти участь через сімейні обставини, однак ми з нетерпінням  чекаємо його фірмових виступів на домашньому Чемпіонаті України в дисципліні «501 DI-DO», який цьогоріч в нашому місті пройде на екваторі між червнем і липнем. З ініціативи Президії БФД та в рамках підготовки до вищевказаних без сумніву серйозних змагань було прийнято рішення провести місячний турнір «HELLO IN SUMMER», який пройде в червні і триватиме близько 20 днів, паралельно Буковинській Лізі Дартсу. Також не зможе взяти участь юнацький прорив 2017 року Максим Ферар. Цей молодий хлопець під орудою двох Віце-Президентів БФД Сергія Яненко та Олександра Арійчука напрочуд швидко перекваліфікувався с прекрасного бейсболіста у хорошого дартсмена. Чинний Президент Всеукраїнської Федерації Дартсу Станіслав Некрістов надовго запам’ятає матч проти Максима, де нашому земляку лише дещиці не вистачило до перемоги над титулованим суперником, який до речі має звання Майстра спорту України. Однак наш молодий талант змушений йти до війська. Вся дартс спільнота краю бажає йому легкої служби, мирного неба і швидкого повернення. Максим звісно склав би хорошу конкуренцію, але він побажав удачі і хороших результатів своїм тренерам, яких суворий жереб звів уже в дебютному турі цих видовищних змагань.

Нагадаємо, що саме Сергій Яненко є чинним чемпіоном 1-ї Буковинської Ліги Дартсу. Торік в «Фіналі Чотирьох» він спершу не залишив жодних шансів Віталію Зеленьку. Останній здобув право брати участь у вирішальній стадії змагань, перемігши в триллері під назвою «золотий матч» свого кума і напарника Олександра Арійчука з рахунком 10-8. Саме той поєдинок задав ритм неймовірного драйву, оскільки обидва суперники продемонстрували неабияку жагу до перемоги. Сашко зміг відігратись із рахунку 0-3 і вів перед 8-5, проте фатальна не притаманна для нього математична помилка не дозволила здобути право кидка на матч, чим Віталій вміло скористався. Олександру не допомогли ні 2 максимуми, ні колосальна підтримка товаришів. Проте як зізнався Віталій цей матч забрав багато сил і на гру із своїм найбільш незручним суперником він як слід налаштуватись не зміг.

В іншому півфіналі господар і один із організаторів Родіон Мигалюк завдяки впевненому закриттю переміг Антона Подольчука, з яким в той вечір, як він зазначив «дублі не дружили». Матч видався напруженим, але підсумкова перевага в рахунку була доволі-таки значною.

Фінальний батл зібрав багатьох шанувальників метання дротиків. Серед гостей були і багаторічний лідер і капітан збірної області Дмитро Гоян, який не зміг взяти участь у змаганнях. До речі, саме Дмитро вважається головним претендентом на перемогу в нинішньому році. Також завітали давні друзі Родіона – сім’ї Дворських і Подкидишевих, які влаштували справжній британсько-буковинський шумовий ефект Сергію. Головним рефері довірили бути Олександру Арійчуку. Буковина давно не бачила такого рівня як гри, так і вболівання. Хлопці видали фантастичний матч, в якому завдяки досвіду зміг перемогти Сергій. Саме він першим досяг позначки в 11 переможних легів, що і допомогло стати чемпіоном. Президія БФД та організатори турніру одразу вручили головний трофей Сергію, яким стала нова надсучасна мішень Winmau Blade 5. Як зізнався Сергій, особливо приємно було отримувати трофей з рук двох друзів, з одним з яких вдалось показати свій максимум.

Цього року в Україні видно великий прогрес в якості результатів. Ось чому було прийнято рішення грати за значно складнішими правилами. Зараз будемо визначати кращу четвірку за підсумками 11 турів, кожен з яких пройде згідно Положення та Регламенту, відповідно до якого в матчі максимальна кількість легів дорівнюватиме 12. Переможець безкоштовно поїде на будь-який етап Кубка України. Також передбачені призи за найбільшу кількість наборів 141+ на максимальну кількість коротких легів, у відповідності до прийнятої класифікації.

Згідно жеребкування дартсмени отримали відповідні номера, які ніяк не пов’язані із чинним рейтингом, а лише служать для розподілу ігор. Символічно, що перший номер витяг молодий вихованець гуртка, який був відкритий на базі Чернівецького коледжу ЛНАУ, що по вулиці Доброго. Таким юним талантом став Олександр Вонхольський, який здобув право виступати у топовому змаганні краю, пройшовши сито кваліфікації. Сашко за невеликий період уже неодноразово давав бій своїм досвідченим колегам. Нікнейм – «Alex Junior». Наразі він грає дротиками Harrows – вага 20 грамів.

Другий номер отримав «майстер крікету» представник школи електронного дартсу Віктор Зварич. На минулому чемпіонаті області він зупинився у кроці від омріяного титулу. Нікнейм – «Big Victor». Під ці змагання він навіть змінив спорядження, наразі він грає дротиками Pentatlon 4 – вага 24 грами.

Під третім номером зіграє відкриття 2018 року, який зумів перемогти в 5 турнірах поспіль, в тому числі і записати до свого активу титул Чемпіона області в дисципліні «Крікет». Нагадаю торік вдвох із Олександром Арійчуком зміг виконати норму «Кандидата в майстри спорту України». Нікнейм – «Little Chizzy», наразі він грає дротиками Harrows – вага 21 грам.

Четвертий номер дістався чинному чемпіону змагань Сергію Яненко. Він має багато досягнень, серед яких і чемпіонство краю, перемоги на місцевих топ турнірах та Кандидат в майстри спорту України. На минулому підсумковому турнірі він із Максимом Фераром став переможцем парної дисципліни. Нікнейм – «Graviton», наразі він грає дротиками Target – вага 20 грамів.

П’ятий номер дістався чинному чемпіону краю в цій дисципліні Антону Подольчуку. На минулому підсумковому турнірі він став переможцем в дисципліні IN-Out. Кандидат в майстри спорту України. Нікнейм – «Antin double15», наразі він грає дротиками Harrows – вага 21 грам.

Під шостим номером йде новий-старий дартсмен Олег Вишневський. Він срібний призер першого турніру аналогу даному, що проходив 3 роки тому. На підсумковому турнірі пройшов кваліфікацію у фінали всіх дисциплін, та в дуеті із Антоном Подольчуком виборов бронзу в парному розряді. Нікнейм – «Vishnja», наразі він грає дротиками Harrows – вага 23 грами.

Щасливий сьомий номер дістався господарю і віце-чемпіону змагань Родіону Мигалюку. В 2017 року, він отримав титул «дартсмен року Буковини». Зумів виконати норму «Кандидата в майстри спорту України» та вперше в історії краю привезти медаль із столиці держави. Нагадаю наша пара Мигалюк/Саїнчук посіла почесне третє місце в змішаному розряді. Достойним завершенням сезону став фурор у суперфіналі року. Нікнейм – «RodTop», наразі він грає дротиками Harrows – вага 21 грам.

Номер нескінченності дістався багаторічному лідеру і капітану збірної області Дмитру Гояну, який вкотре йде в числі головних фаворитів. В його послужному списку не однократне чемпіонство області, перемога на першому в історії краю Мейджорі та перемога на підсумковому турнірі в дисципліні «Крікет». Кандидат в майстри спорту України. Нікнейм – «Mister Bull». Від недавно грає дротиками G Force– вага 24 грами.

Дев’ятий номер дістався Олександру Арійчуку. За минулий сезон він більше всіх викинув максимумів на обласних змаганнях. Неодноразовий призер, торік вдвох із Віталієм Зеленько зміг виконати норму «Кандидата в майстри спорту України». Разом із дружиною Наталією рекордсмени України в змішаному розряді. Нагадаю, 2 роки тому вони закрили лег за 16 дротиків, допоки це досягнення продовжує триматись. Нікнейм – «Abbuk», наразі він грає дротиками Red Dragon – вага 18 грамів.

Ювілейну десяточку отримала єдина представниця прекрасної половини буковинського дартсу – Тетяна Саїнчук. Бронзовий призер Чемпіонату України в змішаному розряді. Кандидат в майстри спорту України. Двократний чемпіон краю серед жінок. Нікнейм – «exotic orchideja», наразі грає дротиками Harrows – вага 21 грам.

Дві одинички отримав як подарунок за своє вміле закриття саме першого сектору – представник електронної школи дартсу – Дмитро Філіпець. Чемпіон недавнього турніру в електроніці. Нікнейм – «Phil», наразі він грає дротиками Target – вага 20 грамів.

Дані змагання проводяться в Дартс-клубі «Літо» і при підтримці нашого медіа-партнера Буковинського спортивного порталу «SportBuk.com» (деякі тури можна буде дивитися в онлайні!) – ОЦ «Спорт для всіх». Запрошуємо всіх небайдужих меценатів долучитись до розвитку цього молодого, але вельми популярного в світі виду спорту. За деталями звертатись: (050) 507-08-94 – Родіон, (095)-138-85-88 – Олександр. До нових зустрічей! 

***

***

***

Ігри 25.04.18:

***

***

***

***
 

***

Ігри 20.04.2018 р.:

***

Ігри 19.04.2018 р. (онлайн):

***

Розклад ігор:

1 тур 1 – (12) 2 – 11 3 – 10 4 – 9 5 – 8 6 – 7
2 тур (12) – 7 8 – 6 9 – 5 10 – 4 11 – 3 1 – 2
3 тур 2 – (12) 3 – 1 4 – 11 5 – 10 6 – 9 7 – 8
4 тур (12) – 8 9 – 7 10 – 6 11 – 5 1 – 4 2 – 3
5 тур 3 – (12) 4 – 2 5 – 1 6 – 11 7 – 10 8 – 9
6 тур (12) – 9 10 – 8 11 – 7 1 – 6 2 – 5 3 – 4
7 тур 4 – (12) 5 – 3 6 – 2 7 – 1 8 – 11 9 – 10
8 тур (12) – 10 11 – 9 1 – 8 2 – 7 3 – 6 4 – 5
9 тур 5 – (12) 6 – 4 7 – 3 8 – 2 9 – 1 10 – 11
10 тур (12) – 11 1 – 10 2 – 9 3 – 8 4 – 7 5 – 6
11 тур 6 – (12) 7 – 5 8 – 4 9 – 3 10 – 2 11 – 1

1 тур
20.04.2018 (1)-Вонхольський
2-11. Зварич – Філіпець – 7:?5
3-10. Зеленько – Саїнчук – 7:5
4-9 . Яненко – Арійчук – 7:5
5-8 . Подольчук – Гоян C – 4:7
6-7 . Вишневський – Мигалюк – 3:7

 

2 тур
25.04.2018 (7)- Мигалюк
1-2. Вонхольський – Зварич – 1:7
3-11. Зеленько – Філіпець – 7:4
4-10. Яненко – Саїнчук – 7:3
5-9. Подольчук – Арійчук C – 5:7
6-8. Вишневський – Гоян I – 0:7

 

3 тур
04.05.2018(2) – Зварич
1-3. Вонхольський – Зеленько – 5:7
4-11. Яненко – Філіпець – 7:3
5-10. Подольчук – Саїнчук I – 7:5
6-9. Вишневський – Арійчук I – 0:7
7-8. Мигалюк – Гоян C – 5:7

 

4 тур – Гоян
10.05.18 2-3. Зварич – Зеленько I – 5:7
10.05.18 7-9. Мигалюк – Арійчук C – 7:2
Турнірне становище (станом на 10.05.18)

Віталій Зеленько – 8 (4)

Сергій Яненко – 6 (3)

Дмитро Гоян – 6 (3)

Родіон Мигалюк – 4 (3)

Віктор Зварич – 4 (3)

Олександр Арійчук – 4 (4)

Антон Подольчук – 2 (3)

Олександр Вонхольський – 0 (2)

Дмитро Філіпець – 0 (3)

Тетяна Саїнчук – 0 (3)

Олег Вишневський – 0 (3)

11.05.2018
1-4. Вонхольський – Яненко
5-11. Подольчук – Філіпець
6-10. Вишневський – Саїнчук
5 тур
18.05.2018(3)-Яненко
1-5. Вонхольський – Подольчук
2-4. Зварич – Яненко
6-11 .Вишневський – Філіпець
7-10 .Мигалюк – Саїнчук I
8-9 .Гоян – Арійчук C

 

6 тур
23.05.2018(9)-Зеленько
1-6. Вонхольський – Вишневський
2-5. Зварич – Подольчук C
3-4 . Зеленько – Яненко I
7-11. Мигалюк – Філіпець
8-10 . Гоян – Саїнчук

 

7 тур
30.05.2018(4)-Вонхольський
1-7. Вонхольський – Мигалюк
2-6. Зварич – Вишневський I
3-5 . Зеленько – Подольчук C
8-11. Гоян – Філіпець
9-10 . Арійчук – Саїнчук

 

8 тур
08.06.2018(10)-Зварич
1-8. Вонхольський – Гоян
2-7. Зварич – Мигалюк
3-6 . Зеленько – Вишневський I
4-5. Яненко – Подольчук C
9-11 . Арійчук – Філіпець

 

9 тур
15.06.2018(5)-Філіпець
1-9. Вонхольський–Арійчук
2-8. Зварич–Гоян I
3-7 . Зеленько – Мигалюк C
4-6. Яненко – Вишневський
10-11. Саїнчук – Філіпець

 

10 тур
19.06.2018(11)-Вишневський
1-10. Вонхольський – Саїнчук
2-9. Зварич – Арійчук
3-8 . Зеленько – Гоян I
4-7. Яненко – Мигалюк C
5-6 . Подольчук – Вишневський

 

11 тур
22.06.2018(6)-Мигалюк
1-11. Вонхольський – Філіпець
2-10. Зварич – Саїнчук
3-9. Зеленько – Арійчук I
4-8. Яненко – Гоян C
5-7. Подольчук – Мигалюк I

 

Фінальний раунд 26-28.06.2018
А=.1-4.
В=.2-3.
3-4м.=.В «А»-В «В».
1-2м.=.П «А»-П «В».

Фінальний раунд 26-28.06.2018
А=.1-4.
В=.2-3.
3-4м.=.В «А»-В «В».
1-2м.=.П «А»-П «В».

Директор дартс-клубу «Літо» Р.В.Мигалюк

Віце-президент БФД О.М.Арійчук

Віце-президент БФД С.С.Яненко

Президент БФД Н.А.Арійчук

***

ПОЛОЖЕННЯ
про проведення відкритого турніру з дартсу в особистому заліку
«Буковинська ліга дартсу 2-й сезон!»

  1. Мета проведення турніру

1.1. Метою проведення турніру є визначення переможців з дартсу в дисципліні «501DO» серед чоловіків та жінок в особистому заліку, підвищення майстерності спортсменів, популяризація дартсу на території Буковини.

  1. Організатор турніру

2.1. Організатором турніру є дартс-клуб «Літо» під егідою Буковинської федерації дартсу та Всеукраїнської федерації дартсу.

2.2. Організатор турніру забезпечує технічно-оснащене місце для проведення турніру, належний перебіг турніру, підбиття підсумків турніру, нагородження переможців та призерів турніру.

2.3. Організатор турніру своєчасно та в достатньому обсязі інформує учасників турніру про місце і умови його проведення, надає іншу інформацію, необхідну учасникам змагань.

2.4. Спонсори та партнери турніру визначаються Організатором турніру.

  1. Формат турніру та реєстрація учасників

3.1. «БЛД ЛІТО 2018» є комерційним, рейтинговим турніром, який проводиться згідно Положення.

Формат змагань.

Змагання проходять згідно затверджених правил БФД про проведення турнірів.

Відкритий рейтинговий турнір, за результатами якого переможцям будуть вручені відповідні грамоти медалі та грошові винагороди.

Система проведення змагань.

Матчі відбуватимуться раз в тиждень. Ігровий день – п’ятниця. За один тур гравець має право зіграти тільки з одним суперником. Переносити матчі заборонено. Допускаються винятки при згоді трьох сторін. Мається на увазі учасники матчу та відповідальний за тур. Матчі відбуваються почергово та згідно Турнірного розпорядку (додаток). Матч повинен бути зіграним згідно затверджених правил БФД про проведення турнірів та в присутності не менше одного судді – маркера БФД. Згідно календаря в кожному турі є матчі із статусом «Інтрига туру» та «Центральний матч туру»

Кожен із учасників матиме статус відповідального за тур. В його обов’язки входить організувати проведення змагань, принагідно узгодивши всі технічні моменти із організаторами або Президією БФД. Також його обов’язком є спланувати порядок ігор, у відповідності до загального розкладу змагань. Кожен поєдинок повинен відкривати «Відповідальний за тур», починаючи кожен матч із представлення гравців, у відповідності до загальноприйнятих світових стандартів та згідно номерів дартсменів.

Колова система, плей-офф.

Перша стадія: кожен гравець зіграє з кожним гравцем за системою «кращий із 12 легів». У разі, якщо один з гравців виграв 7 легів гра зупиняється. Якщо за підсумками 12 легів рахунок рівний оголошується нічия. У кожному матчі після 6 зіграних легів оголошується перерва на 5 хвилин. Крім того кожен із гравців в будь-який момент має право взяти перерву на той же час, однак лише на своєму початку і тільки до початку лега! За перемогу нараховується 2 бали, за нічию – 1. До  стадії плей-офф проходять чотири гравці з найбільшою кількістю балів. У разі рівності балів, враховуються додаткові показники. 1) Кількість перемог; 2) Різниця легів; 3) Різниця виграних легів; 4) Особисті зустрічі, по такій же послідовності! У випадку повної рівності – грається Золотий матч!

Плей-офф: півфінал – за системою «кращий із дев’ятнадцяти  легів». Лідер змагань грає з проміжним четвертим, а другий – з третім; фінал – за системою «кращий з двадцяти одного легу»; матч за третє місце – за системою «кращий з одинадцяти  легів».

Результати учасників змагань вносяться до загальнообласного рейтингу в дисципліні 501 DO. Очки нараховуються у такій послідовності: перше – 40, друге – 35, третє – 30, четверте – 25, участь – 10. Зберігаються усі встановлені БФД бонусні бали, при чому від організаторів встановлені додаткові призи за показники 141 і більше, у відповідності до встановленої шкали: 141-159 = 1бал; 160-169 = 2бали; 170-180 = 3бали. Також така система діє на короткі леги. 10-12 =  5балів; 13-15 = 3бали; 16-18 = 2бали; 19-20 =1бал.

3.2. Попередня реєстрація учасників на турнір закінчується 19 квітня о 1700 годині. Заявку на участь у змаганнях необхідно зробити за телефоном організатора +38 (050) 507-08-94; (095) 138-85-88 (п.2.1) або електронною поштою: nateela@i.ua 

3.3 Фінансові витрати

Вступні внески для чоловіків 400 грн., для жінок – 200грн.

  1. Строки проведення турніру:

19.04.2017 – 28.06.2017 р.

У розкладі можливі зміни.

  1. Нагородження

5.1. Переможці та призери змагань нагороджуються пам`ятними та цінними подарунками, кубками від Буковинської федерації дартсу, медалями та грамотами.

  1. Місце проведення турніру

6.1. Місце проведення змагань: дартс-клуб «Літо» за адресою м. Чернівці,                        Парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка.

  1. Суддівство

7.1. Робота суддівських колегій здійснюється відповідно Положення про суддів БФД.

  1. Одяг гравців

8.1. Гравці повинні бути охайно одягнутими.

8.2. Бажано одягнути ігрові клубні або командні футболки.

8.3. Жінкам забороняється грати в коротких спідницях та на високих підборах.

8.4. Форма одягу має бути зручною для гри.

  1. Права та обов’язки гравців і глядачів

9.1. До участі в змаганнях не допускаються гравці, що знаходяться в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

9.2. Гравцям забороняється розпивати важкі алкогольні напої в ігровій зоні.

9.3. Забороняється паління в місці проведення змагань.

9.4. Забороняється вживати їжу принесену с собою в місці проведення змагань.

9.5. Гравці та глядачі зобов’язанні дотримуватись загально прийнятих правил проведення змагань та етикету.

9.6. Глядачам та гравцям, що не грають, забороняється знаходиться в ігровій зоні, підказувати та заважати іншим гравцям, що грають.

9.7. При відсутності гравця, якого викликали грати, більш ніж на 15 хвилин, без попередження організатора туру, йому зараховується поразка.

9.8. Будь-яке порушення цих правил несе за собою попередження з подальшою дискваліфікацією гравця з турніру без повернення вступних внесків.

9.9. У разі, якщо гравець добровільно, чи за рішенням Президії БФД, був знятий із змагань, всі його здобуті результати зберігаються, а подальші зараховуються, як максимально можлива поразка.

9.10. У разі, якщо гравців, що відмовились двоє і більше, у всіх не зіграних між ними матчах, оголошується нічийний результат.  

9.11. Гравці, які беруть участь у змаганнях, автоматично погоджуються с правилами змагань.

  1. Дисциплінарні покарання

10.1 Дисциплінарні покарання на турнірі відбуваються згідно дисциплінарних норм БФД.

10.2 У зв’язку з ситуацію в країні, громадяни які відкрито підтримують невизнані республіки на території України і це підтверджується фото та відео матеріалами, а також інформацією мас-медіа, не допускаються до змагань.

10.3 Якщо учасник під час проведення турніру буде використовувати символіку, яка заборонена українським законодавством та озвучувати лозунги проти української державності, проти цілісності України та інше, що може дискредитувати Україну, дискваліфікується без повернення внесків.

10.4 Контроль за виконанням дисциплінарних покарань лягає на організаторів турніру.

 

Дане положення є офіційним запрошенням на змагання.

Організатор: Буковинська федерація дартсу, Дартс-клуб «ЛІТО»

Моб. тел. +38 (050) 507-08-94; (095) 138-85-88

E-mail: nateela@i.ua

Президент Буковинської федерації дартсу                                                       Н.А. Арійчук

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.