Чернівчанка на чемпіонаті з трейлу 2018 пробігла зайвих 3 км і втратила медаль

0

Чернівецька красуня і пропагандистка оздоровчого руху Юліана Цурік фактична мала би виграти змагання з трейлу (екстремальний різновид кросових змагань з елементами орієнтування), які відбулися в рамках «Гуцул трейл» і чемпіонату України на Вижниччині, а реально з різних причин пробігла зайвих майже 3 км і залишилась без медалі.

До програми чемпіонату України входила дистанція 52,6 км (набір висоти – 2910 м) під назвою «Соколине око», а в програми змагань були ще дві – «Виженка» (23 км і 1025 м набору висоти) і «Гамованка» (9,6 км і 330 м набору висоти). Юліана змагалась на дистанції «Виженка» (23 км і 1025 м набору висоти). «Нагулявши» добрячих майже 3 зайвих км, вона все ж показала однаковий результат з переможницею серед жінок. Але то залишилось лише в теорії:)

Ось як описала це сама Юліана Цурік (яка у протоколах фігурує як Юлія Козій):

«Два дня собиралась с мыслями написать пост после Чемпионата Украины по Trail “Гуцул”, очень противоречивые эмоции.

Решение бежать было принято вечером за день до старта и рассматривала я его как длинную тренировку. Начали медленно, под музыку вместе с Мария Кардаш (Mari Kardash), но на 6 км пошли подъемы, там я незаметно для себя начала понемногу ускоряться и уже на 10 км мне сообщили что я первая девушка – даже сложно сейчас описать что я испытала в тот момент, перед глазами “тумбока” а ноги понеслись еще быстрее.

Но увы из-за отсутствия маркировки я пробежала мимо поворота, потеряв при этом 800 м и вернувшись на спуске я уже была вторая, летела на всех парах по болоту, упала и дальше вперед ведь тумбочка ждет, так до 18 км мы с Khodyreva Marina постоянно соревновались между собой, (она очень круто и легко бежит спуски а я радовалась каждому подьему потому что знала, что сцепив зубы и отработав его у меня есть шанс оторваться)

Но увы организаторы не позаботились о должной маркировке и после 17 км ее уже почти не было, мы сбились в группу из нескольких людей и просто разбегаясь в разные стороны на развилках искали так называемую маркировку в ввиде квадратиков 1,5х1,5 см
В конечном итоге набегав лишних почти 3 км и оказавшись на финише 2, но при этом не найдя последнее КП, я была ДИСКВАЛИФИЦИРОВАНА как и еще 20 человек из 60 стартующих.

Поэтому однозначно скажу, очень крутая трасса, снег, болото, речки по колено и офигенные панорамы вокруг с набором больше 1000м, но жуткая организация в плане маркировки, ребята мы же участвовали не в ориентировании или мультигонке а в TRAIL. И тут понимаешь насколько круто что есть Ukrainian Trail League после стартов которых возвращаешься лишь с позитивными мыслями».

До програми чемпіонату України, як повідомляє uaf.org.ua, входила дистанція 52,6 км (набір висоти – 2910 м) під назвою «Соколине око», проте у програмі змагань були ще дві – «Виженка» (23 км і 1025 м набору висоти) і «Гамованка» (9,6 км і 330 м набору висоти).
 
Запізніла зима внесла свої корективи. Якщо зазвичай на початку весни спортсмени могли бігти тут досить сухою трасою, то цього року їм довелося долати підйоми і схили по багнюці й снігу, який танув, у перемішку з землею. Воно й не дивно, адже ще півтора тижні тому снігу тут було і взагалі по коліна, про що розповідав організатор змагань Олександр Олівсон.

Та лиш ускладненими погодою умовами і фантастичною природою організатори не обмежилися. Останню вони вирішили використати сповна, зокрема, влаштувавши для учасників, приміром, ось такий перехід річки.

А що ж траса чемпіонату світу, який цього року прийме Іспанія? Буде вона все ж легшою чи навпаки? «Вона не йде ні в яке порівняння з «Гуцул Трейлом», – запевняє один з лідерів української команди Сергій Сапіга. – По-перше, там зовсім інші гори і кліматичні умови. По-друге, вона, на відміну від «Соколиного ока», технічно легша, там практично все біжиться і набір висоти як для 85 кілометрів усього 4000 метрів, а на «Гуцулі» на 51 кілометр 3000 метрів».

Сапігу вважали одним з фаворитів цьогорічного чемпіонату України. Та навіть попри відсутність ще одного з лідерів – Сергія Попова – було ще близько десяти учасників, які теж могли претендувати на перемогу. Про це говорив і Олександр Олівсон. І наче в воду дивився. Попри те, що умови були не з легких, боротьба була запеклою, а час переможця на фініші – з семи хвилин. Всі лідери, звісно, фінішували ще засвітла.

Чемпіоном України з трейлу у 2018 році став Олег Сурженко (6:59 год). Сергій Сапіга фінішував другим, у п’яти хвилинах позаду Сурженка і у п’яти попереду бронзового призера Валерія Шипунова.

Чемпіонкою України стала Юлія Тарасова. Її час – 8:45 год і в абсолютному заліку вона 13-та. Срібну і бронзову медалі виграли Дарія Боднар (8:58 год) і Оксана Рябова (9:19 год) відповідно.

«Виженку» найшвидше подолав Едуард Клименко (2:30 год), а «Гамованку» – Сергій Расчупкін (55.00 хв). Детальні результати ви знайдете на офіційному сайті «Гуцул Трейлу» та на сторінці заходу у Facebook.

SportBuk.com

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.