Чернівецькій спортшколі «світять» ~40 млн. з держбюджету на покращення бази

0

Те, що у Чернівцях та області, м’яко кажучи, «кульгає» спортивна інфраструктура, – не секрет. Хоча і приводи для оптимізму теж є.

Пов’язані приводи для оптимізму, передусім, з бюджетною децентралізацією і ширшими можливостями для розвитку спортивної бази, які відкрились, наприклад, в обласному центрі (було б бажання, що називається).

Але цікаві інфраструктурні перспективи має і базована у центральній частині Чернівців обласна ДЮСШ (вул. Небесної Сотні, 6), яка, зокрема, може отримати близько 40 млн. грн. з державного бюджету (через міністерство регіонального розвитку) на реалізацію проекту реконструкції наявної спортивної бази. Всього проект розрахований приблизно на 44 млн. грн.

Аби встигнути подати цей проект на розгляд до столиці, обласна ДЮСШ мала надати необхідну документацію в обласну державну адміністрацію до 29 січня 2018 р. І в ці терміни таки вписались.

Є надія, що посприяти успішній реалізації цього проекту зможе «свіжий» заступник голови ОДА Василь Гостюк, який курує економічний напрямок і, подейкують, є достатньо «наближеним» до чернівецького керівника фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максима Бурбака, який, у свою чергу, є доволі впливовим у теперішній владній верхівці, а назване міністерство він взагалі очолював, так що «мусить» добре орієнтуватися, як краще просувати подібні проекти.

Питання може ускладнитися трішки на місцевому рівні, адже, як відомо, Василь Гостюк, попри те, що не відповідає за фізкультурно-спортивну сферу, активно лобіював відкриття в обласній ДЮСШ відділення ММА (змішані єдиноборства) за рахунок «відтиснення» відділення олімпійського єдиноборства – вільної боротьби. Але директор спорт школи Віталій Литвинчук відмовився виконувати такі усні вказівки, чим, кажуть, сильно розлютив Гостюка. Проте заступник губернатора, звісно, не мав би ставити якісь особисті амбіції вище державних інтересів, тож, напевно, зі свого боку Василь Гостюк мав би зробити все залежне від нього (у т.ч. застосовуючи свої зв’язки), аби область отримала ці мільйони на покращення спортивної інфраструктури.

Чекаємо подальших позитивних новин.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

Відео: Потенційна високогірна спортивна база у Карпатах (1580 м)

***

Філатов – про буковинську «олімпійську гору», дружбу з Тіхоновим і т.п. (відео)

***

Польща запрошує українських спортсменів тренуватися на сучасних базах

***

Іван Гешко: Краща гірська база – «Заросляк», а має бути на Буковині на 1580 м н.р.м.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.