Збірна зі студентами ЧНУ у складі обіграла представників Прем’єр-ліги (фото)

0

На мажорній ноті завершили виступ на футбольному турнірі пам’яті відомого голкіпера Олега Макарова студентська збірна України, до складу якої увійшли і троє студентів Чернівецького національного університету.

До лав студентської збірної, як вже повідомляв SportBuk.com, були залучені Ладік Мелконян, Ілля Стрільчук (факультет фізичної культури і здоров’я людини) та Андрій Шишигін (інститут фізико-технічних та комп’ютерних наук ЧНУ).

Ілля Стрільчук, Ладік Мелконян, Андрій Шишигін

У заключному матчі групового етапу звітного турніру, як повідомив SportBuk.com головний тренер ФК «Університет» Микола Осадець, студентська збірна обіграла з рахунком 2:1 «Сталь» (Кам’янське, 12 м у Прем’єр-лізі), точніше їхній склад U-19. А чернівецький студент Ладік Мелконян відзначився забитим голом і результативною передачею!
Фото ВФАС:

Загалом, студентська збірна з чернівчанами у складі провела на турнірі 4 матчі:

«Металурга» (Запоріжжя) – 3:0 (Ладік Мелконян вийшов в основі, Андрій Шишигін та Ілля Стрільчук – на заміну),

«Десна» (Чернігів) – 1:2 (Ладік Мелконян вийшов в основі),

«Колос» (Ковалівка) – 0:3 (Ілля Стрільчук та Андрій Шишигін вийшли в основі, Ладік Мелконян – на заміну),

«Сталь» (Кам’янське) – 2:1 (Ладік Мелконян вийшов в основі, забив гол і віддав гольову передачу).

На жаль, студентська збірна з групи не вийшла. Але продемонструвала гідну гру і одержала дві перемоги.

До вашої уваги звіти про зіграні матчі від прес-служби ВФАС

Наостанок – упевнена перемога 

Студентська збірна України на мажорній ноті завершила XXIII Меморіал Олега Макарова. У понеділок, 22 січня, «жовто-блакитні» здолали команду «Сталь U-21» з Кам’янського з рахунком 2:1. Перемогу підопічні Анатолія Бузника відсвяткували завдяки м’ячам Ладіка Мєлконяна та Миколи Когута.

Обидва голи наша команда провела у першому таймі. На 17-й хвилині «жовто-блакитні» забили після розіграшу стандарту. Микола Когут подав зі штрафного, захисник «сталеварів» невдало вибив м’яча – і шкіряний опинився у Мєлконяна. З 7 метрів Ладік поцілив у ворота – 1:0. А на 35-й хвилині вже Мєлконян асистував Миколі Когуту. Півзахисник ФК «Тернопіль-Педуніверситет» з лінії штрафної вразив дальній кут – 2:0.

Гру Студентська збірна України провела у наступному складі:

1.Міхєєв, 3.Старинський (19.Блазунь, 74), 17.Зубленко, 18.Фролов, 11.Зрібняк (6.Шармонов, 81), 5.Шафаренко, 4.Правук (20.Гатала, 65), 8.І.Когут (16.Безпалий, 76), 14.М.Когут (21.Тверезенко, 85), 10.Мєлконян (2.Миколаюк, 85), 9.Різник (7.Скрипник, 72).

На цьому тренувальний збір завершено. Увечері гравці та представники тренерського штабу відправились по домівках.

***

Три помилки обернулися поразкою (+фото)

Черговий матч на XXIII Меморіалі Олега Макарова Студентська збірна України зіграла проти футбольного клубу «Колос» з Ковалівки, що представляє Першу українську лігу. Гра видалася дуже важкою для «жовто-блакитних», адже суперник має у складі більш досвідчених та майстерних гравців. Та попри поразку, команда Анатолія Бузника виглядала досить пристойно.  

У стартовому складі збірної вийшли наступні гравці:

Воротар – Дмитро Міхєєв; захисники – Олексій Тверезенко, Ілля Стрільчук, Артур Фролов, Микита Воронцов; півзахисники – Ярослав Піскун, Андрій Шишигін, Андрій Гатала, Олександр Безпалий; нападники – Сергій Мандровський, Роман Бочак.

Перевага до перерви була на боці «Колоса», який майже не віддавав м’яч. Та по-справжньому небезпечних моментів у воріт збірної було обмаль. До того ж на останньому рубежі надійно грав Дмитро Міхєєв.

На жаль, без втрат не обійшлося. У кінці першого тайму у боротьбі за м’яч травму отримав Сергій Мандровський. Тренерський штаб був вимушений зробити заміну. Так на 40-й хвилині у лінії нападу на полі з’явився Андрій Різник.

У другому таймі, вже звично для матчів цього турніру, склад нашої команди значно змінився. На поле вийшли: у захист – Руслан Зубленко, Даниїл Шармонов, Владислав Зрібняк; у центр – Юрій Правук, Ладік Мєлконян; на фланги – Микола та Іван Когути.

Прикро, але вже на початку тайму «Колос» після стандарту відкрив рахунок. Команда Анатолія Бузника одразу намагалася відігратися, але допустила помилку у захисті після кутового суперника – 0:2. Далі «Колос» грав на досвіді, а наша збірна не залишала надій забити бодай одного м’яча. Та, на жаль, брати Когути, Ілля Стрільчук і Андрій Різник не використали шанси відзначитися. А ось ковалівці забили ще раз. У підсумку 0:3 для Студентської збірної України та гарний досвід для наших хлопців.

***

Перший виграли, другий програли

Свій другий матч на XXIII Меморіалі Олега Макарова Студентська збірна України грала проти першолігової «Десни» з Чернігова – лідера групи «А» на турнірі. Зустріч «жовто-блакитні» програли. Утім, команда Анатолія Бузника виглядала дуже потужно на тлі досвідченого суперника, що залишає надію на вдалий результат у двох останніх матчах Меморіалу.

Перший тайм у звітному поєдинку виграла Студентська збірна. Команда вийшла на поле у наступному складі: Міхєєв, Фролов, Зубленко, Старинський, Зрібняк, Шафаренко, Правук, М.Когут, І.Когут, Мєлконян, Різник.

Вже на другій хвилині матчу нападник ФК «Тернопіль-Педуніверситет» Андрій Різник реалізував вихід віч-на-віч. До перерви «жовто-блакитні» мали ще кілька нагод відзначитися. Атакуючий квартет Різник – брати Когути – Мєлконян створювали серйозну небезпеку біля воріт суперника. Вдало підключалися до атак Шафаренко і Правук. А Старинський просто забов’язаний був робити рахунок 2:0 наприкінці тайму, але не влучив по воротах з 10 метрів.

Після перерви тренерський штаб збірної зробив одразу п’ять змін у складі (на полі з’явилися – Яцик, Гатала, Скрипник, Бочак і Мандровський), а протягом другого тайму вийшли Шармонов і Воронцов. Натомість «Десна» підсилила склад досвідченими гравцями. Це дозволило нашому супернику зрівняти рахунок з пенальті. Через кілька хвилин Гатала мав виводити Студентську збірну уперед, але не реалізував вихід віч-на-віч.

Вирвати перемогу команді з Першої ліги вдалося лише на 77-й хвилині. В кількох епізодах блискуче зіграв наш голкіпер Дмитро Міхєєв.

***

Розпочали з яскравої перемоги

У вівторок, 16 січня, Студентська збірна України з футболу стартувала на XXIII Меморіалі Олега Макарова з перемоги над запорізьким «Металургом» з рахунком 3:0. Перший м’яч команда Анатолія Бузника забила на 13-й хвилині. Нападник ФК «Тернопіль-Педуніверситет» Ігор Гатала майже втікав сам-на-сам з воротарем запоріжців, але був збитий у штрафному майданчику. Пенальті реалізував гравець «СумДУ» Дмитро Ігумнов – 1:0.

До перерви наша збірна мала територіальну перевагу і кілька шансів подвоїти рахунок. Чудову нагоду відзначитися мав півзахисник ФК «Університет» Ладік Мєлконян, але не влучив у ближній кут. Був гарний момент і у Сергія Бабиніна, який головою відправляв м’яча у сітку, але трішки невдало.  

У другому таймі позиції в атаці зайняли одразу три гравця чинного чемпіона України, які вийшли на заміну. Саме вони і організували два голи у ворота «Металургу». Спочатку Микола Когут з правого флангу прострілив у штрафну на Андрія Різника, і той з другої спроби поцілив у кут – 2:0. Потім відбулась гарна атака «жовто-блакитних» зліва. Цього разу асист на свій рахунок записав Іван Когут, а все той же Андрій Різник у дотик відправив м’яча у сітку – 3:0.

Відзначимо, що збірна залишила дуже приємне загальне враження. Усі хлопці працювали на полі з величезним бажанням, попри тріскучий мороз. І звичайно наша команда заслужила розпочати турнір з яскравої перемоги.

Наступний матч на Меморіалі Олега Макарова Студентська збірна України з футболу зіграє у п’ятницю, 19 січня. Утім, відпочивати гравці не будуть. Вже завтра на збірників чекає двостороння зустріч.

Група А

Студентська збірна України – Металург Запоріжжя – 3:0 (1:0)

Голи: 1:0 Ігумнов (13, з пенальті). 2:0 Різник (51). 3:0 Різник (86).

Україна: 1.Сітнер (12.Міхєєв, 46), 19.Старинський (21.Тверезенко, 46), 17.Зубленко (3.Стрільчук, 73), 18.Прощенко, 11.Зрибняк (20.Воронцов, 62), 16.Шафаренко (7.Фролов, 66), 10.Мєлконян (15.Шишигін, 58), 6.Мисловський, 4.Гатала (8.М.Когут, 46), 5.Ігумнов (14.І.Когут, 46), 2.Бабинін (9.Різник, 46).

***

Ладік Мєлконян: «Сподіваюсь, що покличуть до збірної знову»

Своїми враженнями від першого перебування у лавах «жовто-блакитних» ділиться півзахисник ФК «Університет» Ладік Мєлконян:

– Дуже радий, що тренерський штаб збірної покликав мене на цей збір. Від цього тижня залишаються найприємніші враження. А головне – що тренувальний збір корисний як гравцям, так і тренерам. Особисто я дізнався чимало нової інформації щодо побудови тактичних схем, оптимальної гри у різноманітних ситуаціях на полі, як вступати у відбір. Мені дуже сподобалося працювати з Анатолієм Івановичем Бузником. Одразу помітно, що це фахівець з великої літери. Нас вчили грати у швидкий, «розумний» футбол. А це саме той стиль, який мені імпонує. Було приємно познайомитися з хлопцями з різних клубів. Ми неабияк здружилися за цей час. Шкодую лише, що на турнірі наша команда не змогла вийти з групи. Утім, головна мета тренерів була переглянути усіх викликаних на збір гравців. Шкода, що збір на фініші. Сподіваюсь, моєю грою тренери задоволені і покличуть до лав Студентської збірної знову.    

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.