Перші переможці у снукболі – футболіст «Буковини» і тележурналістка (відео, фото)

0

Прем’єрні на Буковині змагання зі снукболу (футбільярду) відбулися у понеділок, 13.11.2017 р. на «Льодовому майданчику» (спортбар «Stadium»).

Снукбол – це гра на міні-майданчику, який нагадує пропорційно збільшений більярдний стіл. На «Льодовому майданчику» ігрова зона має приблизно 6 на 3 м. Грати зручніше фут зальними м’ячами, які замінюють більярдні шари. І удари наносяться, зрозуміло, не киями, а ногами.

Правилами можна варіювати, залежно від побажань організаторів. У даному разі грали за спрощеними правилами.

Символічно, що у перших змаганнях з цього нового виду спорту (або швидше поки що вид активного відпочинку, забава) взяли участь футболісти «Буковини», яких запросили в спортбар «Стадіон», як кажуть, відмітити завершення осінньої частини першості України.

А першу гру, ще до початку змагань, зіграли арт-директор спортбару Діана Польова та власник «Льодового майданчика» Павло Польовий з відомою тележурналісткою Олесею Жук (Діана розпочала гру, а продовжив Павло). Спершу влучнішим був власник «Льодового». Але у другій частині цієї товариської зустрічі, як кажуть, пішла гра у Олесі, яка з мінімальним відривом перемогла.

Перед прем’єрним турніром фаворитом називали головного тренера «Буковини» Віктора Мглинця, який, крім того, що володіє філігранною футбольною технікою, знаний і як класний більярдист-аматор. Проте Віктор Іванович вирішив «дати дорогу молодим», облегшивши, певно, комусь шлях до п’єдесталу.

Після попередніх «баталій на виліт» у матчі за 3 місце учасник фінальної частини юніорського чемпіонату світу Євген Немтінов (півзахисник) переміг форварда Сергія Рацу. А у фіналі опорний півзахисник Вадим Українець здолав крайнього півзахисника  Антона Батрака.

Оскільки Євген першим застосував тактику «відіграшу», коли мав перевагу в рахунку, це вже назвали «тактикою Немтінова»:), яку в подальшому використовували майже всі гравці.

Як зазначила Діана Польова, вартість гри  у снукбол на «Льодовому майданчику» – 100 грн. за 1 годину.

Фото і відео з перших змагань – нижче.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

Більше про цікаву історію цього нового виду активностей, який, можна сказати, паралельно зародився у Франції та в Чернівцях, читайте тут:

***

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (натиснути на фото):

***

***

Телефони для довідок на «Льодовому майданчику»:
(099) 790-00-09, (0372) 900-009
.

***

***

***

***

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.