Чемпіон-паралімпієць виграв обласні ігри 2017 серед студентів

0

Переможцем змагань з настільного тенісу в залік ХІV обласних Спортивних ігор серед вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. серед юнаків (технікуми-коледжі) 2017 р., які відбулися у торгівельно-розважальному центрі «Панорама», став студент Чернівецького політехнічного коледжу Роман Вакараш, той самий, який нещодавно повернувся із “золотом” з паралімпійського чемпіонату Європи.

У цих Спортивних  іграх змагались збірній з настільного тенісу 16-ти команд ВНЗ І-ІІ р.а. За підсумками змагань перемогу в особистій першості здобув Роман Вакараш (Чернівецький політехнічний коледж), другий  призер – Роман Чорней (Чернівецький політехнічний коледж), третій – Максим Северін  (Чернівецький коледж Львівського національного аграрного університету).

В командному заліку призову трійку утворили Чернівецький політехнічний коледж, Чернівецький коледж Львівського національного аграрного університету та коледж Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, – повідомляє Чернівецьке обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Роман Вакараш

Приємно нагадати, що студент політехнічного коледжу Роман Вакараш з с. Форошна Новоселицького району не так давно повернувся з паралімійського чемпіонату Європи з настільного тенісу, який гостював у м. Лашко (Словенія). Новосельчанин виступав у класі 8 серед чоловіків. У цій номінації Україна має дуже сильний склад учасників. Достатньо сказати, що в особистому фіналі зійшлися двоє українців Віктор Дідух та Іван Май (переможцем став перший). Зрозуміло, що вони зробили вирішальний внесок і в успішний виступ команди, до складу якої входив і буковинець.

На груповому етапі українці виграли 2:0 у Бельгії та Нідерландів, у чвертьфіналі були вільні від гри, у півфіналі перемогли 2:0 Великобританію, а у фіналі – також 2:0 Швецію.

Таким чином, у класі 8 в командному виді програми переможцями стали Віктор Дідух, Іван Май та буковинець Роман Вакараш.

У класі 6 честь України захищав ще один представник Буковини – Віктор Карп з Чернівців.

У загальнокомандному заліку Україна виборола перше місце. В активі наших співвітчизників 5 золотих, 3 срібні та 2 бронзові медалі. У складі збірної до Словенії вирушило 15 паратенісистів.

Всього у змаганнях брали участь 295 майстрів малої ракетки з 31 країни Європи.

SportBuk.com

***

***

Настільний теніс: юні чернівчани готуються до кадетського Євро-2017

***

Настільний теніс: Віктор Карп – срібний призер Чемпіонату України (інваспорт)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.