Юний чернівецький футболіст виграв чемпіонат області з шахів (відео)

0

Уперше чемпіоном області з шахів в юнацькій номінації став перспективний футболіст, який успішно поєднує заняття цим інтелектуальним видом та футболом.

Футболом 13-річний чернівчанин Анатолій Вербицький, який виграв чемпіонат Чернівецької області з шахів серед юнаків та дівчат віком до 14 років (додаткова інформація – нижче), займається у ДЮСШ міськспортуправління в групі колишнього гравця «Буковини» Миколи Головачука. А шахами почав займатися у Михайла Залибіна, після чого продовжив удосконалювати шахову майстерність вже під керівництвом Михайла Ярмистого, який свого часу вигравав юніорський чемпіонат України і представляв нашу державу на відповідному чемпіонаті світу в Греції.

А ще «новоспечений» чемпіон з шахів встигає займається трохи плаванням, але, як зазначає, для здоров’я.

Футбольний наставник Микола Головачук в коментарі SportBuk.com зазначає, що Анатолій має хороші перспективи у футболі: «Це один з перспективних наших юних футболістів. Якщо буде працювати, має всі шанси добитися хороших успіхів у футболі. Знаю, що він займається і шахами. І навіть має непогані результати. Одне другому не заважає. Може передбачати на полі на пару кроків вперед. Як для півзахисника, це дуже навіть цінно».

Шаховий тренер Михайло Ярмистий вважає, що у цьому виді Анатолій також має гарні перспективи.

Про те, як він прийшов у шахи та футбол, про які спортивні вершини мріє тощо, Анатолій Вербицький розповів в інтерв’ю SportBuk.com:

***

***

Чемпіонат Чернівецької області з шахів серед юнаків і дівчат віком до 14 років, як повідомляє bukchess.com, відбувся в смт. Глибока. У змаганнях взяли участь 37 шахістів. Організаторами чемпіонату стали ГО «Альянс професійних шахістів» (директор – Володимир Зав’ялов) та Глибоцька об’єднана територіальна громада (голова – Григорій Ванзуряк).
Переможці та призери змагань:

14 років
1. Анатолій Вербицький – 8,5
2. Дмитро Федько – 7,5
3. Дмитро Швед – 7

12 років
1. Єгор Дузян – 6
2. Сергій Лобунець – 5,5
3. Максим Шилепницький – 5,5

Дівчата
1. Анастасія Тимкул – 6,5
2. Валентина Дущак – 5
3. Олександра Жижиян – 4,5

***

Шахи: Ярмистий виграв Всеукраїнський шаховий фестиваль «Стара фортеця-2011»

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.