Чернівчанин став капітаном збірної України з велоспорту МТБ (відео)

0

На навчально-тренувальний збір до Анталії (Туреччина) збірна України з велоспорту маунтенбайк поїхала з новим капітаном. Ним став перспективний чернівецький гонщик Павло Лукан, який останнім часом домінує в Україні у своїй віковій номінації.

Про нову, приємну роль свого вихованця у збірній Заслужений тренер України і голова обласної федерації велоспорту Ілля Руссу розповів в інтерв’ю SportBuk.com.

Ілля Якимович, як кажуть, пройшовся по сезону-2017, згадав найвдаліші виступи лідерів обласного велоспорту тощо. Ще він повідомив приємну новину про те, що Олександр Сердюк, на якого впало дерево, вже почав працювати на велотренажерах, процес відновлення проходить нормально. Також знаний тренер відповів на запитання про те, як складається доля сина Вадима та інших вихованців, які перебувають тепер за кордоном.

Ілля Руссу підтвердив, що цього року мерії двох обласних центрів (Чернігів та Рівне) презентували по два велосипеди перспективним місцевим велосипедистам. Орієнтовна вартість кожного велосипеда – приблизно 100 тис. грн. Було б добре, щоби і чернівецька влада наслідувала такі приклади. Тим більше, що на Буковині велоспорт маунтенбайк має довшу і успішнішу історію, ніж в згаданих містах.

На згаданий навчально-тренувальний збір до Туреччини у складі збірної України, крім Павла Лукана, поїхав ще один чернівчанин – юнак Костянтин Довганчук.

А перед від’їздом на НТЗ вони з командою Чернівецької області «експериментально» виступили на чемпіонаті України з велокросу в Кропивницькому. У цій номінації змагаються на шосейних велосипедах зі спеціальними кросовою гумою. Але буковинці виступали на звичайних шосейних велосипедах. Тож реально не могли претендувати на високі позиції.

Найвдаліше індивідуально серед представників Буковини виступив Павло Лукан – 12 місце серед юніорів (групова гонка).  

У командній боротьбі в груповій гонці, де в залік йшли три кращі результати, юнацька команда Чернівецької області посіла високе 5 місце. Залікові результати забезпечили Костянтин Довганчук, Богдан Кушнірюк та Олександр Михайлюк.

Другого дня вони, плюс Володимир Жук, в естафеті 4 х ~4,2 км показали 6-й результат.

Цей чемпіонат був відбором на чемпіонат світу з велокросу. Наступних вихідних у Кременчуку відбудеться фінал Кубку України з велокросу. Але вже без буковинців.

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.