«Буковина» (Чернівці) – «Полісся» (Житомир) – 2:0 (фото, відео)

0

У 15 турі друголігової першості України з футболу 2017/18 чернівецька «Буковина» у суботу, 7 жовтня, приймала «Полісся» (Житомир).

Гості не приховували, що приїхали за перемогою. «Полісся», за словами представника клубу, має підтримку і від обласної, і від міської влади – з бюджету отримала на частину сезону 4 млн. грн. І з Чернівців «з перемогою» житомирську команду чекали вдома перші особи, які пообіцяли хороші призові.

«Буковина», у свою чергу, має набагато скромніший бюджет. Зате перед звітним поєдинком екс-президент клубу Василь Федорюк встановив від себе грошову винагороду в сумі 5000 грн. для кращого у складі чернівчан, плюс преміальні за перемогу (скромні, як зазначив після гри головний тренер Віктор Мглинець, якби він назвав цифри, це виглядало би смішно, але, звісно, й за це велике спасибі автору сюрпризу!)

Матч видався доволі рівним. Команди по черзі володіли ініціативою, обмінювалися гострими моментами. Але на 58 хв. екс-гравець «Буковини» Микола Жовтюк, який тепер грає за «Полісся», заробив на Євгені Немтінові другу жовту картку і залишив житомирян у меншості. Зрозуміло, що господарям відкрилися нові перспективи в атаці, тобто треба було спробувати «розіграти зайвого». І підопічні Віктора Мглинця справді підсилили тиск на ворота гостей, наслідком чого стали два голи. Обидва рази у чужих воротах «розписався» Євген Немтінов. У першому епізоді все зробив Ігор Бойчук, який виклав партнеру пас, коли залишалося просто влучити у порожні ворота (хоча житомирський футболіст під кінець першого тайму з декількох метрів у порожні ворота не влучив). А асистентами під час другого взяття воріт стали антон Батрак і той же Бойчук, після удару якого і невеличкого рикошету м’яч долетів до Немтінова, який ефектно у падінні через себе переправив «шкіряну кулю» в сітку. 

Чудові нагоди відзначитися мали і інші гравці «Буковини». Зокрема, Александру-Васіле Мунтян також не влучив у порожній кут воріт. А в іншому епізоді м’яч від його голови, коли голкіпер відбивав, залетів у ворота, але гол не зарахували, оскільки форвард «Буковини», на думку арбітра, порушив правила. Після того стику допомогу надавали і голкіперу гостей, і Мунтяну. Останнього потім забрала Швидка допомога, бо у нього, як повідомив SportBuk.com масажист «Буковини» Вадим Кілару, був перелом пальця. 

Після цієї перемоги «Буковина» з 14 очками у 12 матчах піднялась на 6 сходинку турнірної таблиці групи А. П’ята команда «Нива-В» (Вінниця) має в активі 15 очок. 

У наступному турі чернівчани 14.10.17 зіграють на виїзді проти «Прикарпаття» (Івано-Франківськ), яке йде на 2 місці (32 очки).

«Буковина» – «Полісся» – 2:0

Голи: Євгеній Немтінов (72, 83).

«Буковина»: 1 Денис Чесановський, 15 Василь Нікифоряк, 6 Володимир Найко к/к, 4 Роман Шафоростов, 21 Ігор Бойчук, 7 Андрій Шишигін,  5 Даніел Раулюк (19 Сергій Раца, 90), 10 Ладік Мелконян, 13 Євген Немтінов (9 Андрій Королянчук, 90+3),17 Антон Батрак, 16 Руслан Рябий (20 Александру-Васілє Мунтян, 64, 77 Олександр Карапка, 78). Запасні: 12 Микола Гоменюк, 22 Микола Геник, 11 Василь Гакман. Головний тренер – Віктор Мглинець, тренер – Віталій Куниця. Віце-президент – Роман Дрінь, ген. директор – Ігор Наболотний, спортивний директор – Іван Павлюк, масажист – Вадим Кілару.

Судді: Михайло Райда (Іршава, Закарпаття), Тарас Семанюк, Юрій Семанюк (Івано-Франківськ). Четвертий арбітр – Богдан Морозюк (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу – Віктор Кравченко (Львів).

Огляд матчу «Буковина» (Чернівці) – «Полісся» (Житомир), цілу гру (яку транслював в онлайні телеканал ТВА) та коментар Віктора Мглинця можете дивитися нижче:

***

***

***

Фото: Анатолій БОЙДА (зйомка урочистих подій за найнижчими цінами в регіоні):

***

***

«Буковина» (Чернівці) – «Нива» (Вінниця) 1.10.17 (фото, відео)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.