У Чернівцях облаштували кросфіт-комплекс в рази дешевше, ніж за «бюджетною схемою»

0

Класний кросфіт-майданчик, на якому можуть безкоштовно займатися всі охочі, облаштовано біля Чернівецького політехнічного коледжу на вул. Каспрука, 8 – зусиллями представників Бійцівського клубу «Цитадель» та волонтера Віталія Дроня.

Офіційне відкриття майданчика «CROSSFIT_ZONE» відбудеться у четвер, 7.09.17, о 13:30. Про це SportBuk.com повідомив керівник фізвиховання політехнічного коледжу Олександр Данілов.

Рік тому тренер клубу «Цитадель» Вадим Васильович ділився мрійливими планами облаштувати у Чернівцях щось подібне, як в Боярці, де за 1,5 млн. грн. на 10 сотках зробили майданчик, до якого входять «ринг 6х6 м, бойовий шестикутник 7х7 м (криті), рамні конструкції з навісним з десятків маківар та пари десятків мішків, зона кросфіту з тумбами, TRX, канатами і зона для воркауту зі стоками для преса, брусами і всіляке таке. Чоловік на 80 одночасних занять розраховано! В Україні нічого подібного ще немає». 

Розуміючи, що на такий масштаб в наших реаліях складно замахуватися, хлопці з «Циттаделю» взялися на ентузіазмі і за фінансовою допомогою волонтера Віталія Дроня облаштовувати скромніший, ніж у Боярці, але найбільший в регіоні кросфіт-майданчик. І зробили це! Молодці!

Цікаво почитати (ничже), що, зокрема, пише Віталій Дронь про те, в скільки обійшовся цей майданчик, і як можна було би облаштувати подібні ж, трішки менші, у всіх районах Чернівців.

Спеціальний тренувальний комплекс – GALAI, в якому зможуть випробувати себе всі охочі, названий так на честь загиблого бійця 80 аеромобільної бригади Андрія Галая.

Односельчанин загиблого бійця Галая Віталій Березовський, як повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради, запропонував тренерам БК «ЦИТАДЕЛЬ» назвати комплекс вправ саме на честь свого товариша.

Довідково Андрій Миколайович Галай (нар. 10 грудня 1993; Вікно, Городенківський район, Івано-Франківська область — пом. 21 липня 2014) — солдат Збройних сил України, 80-та окрема аеромобільна бригада. 2013 року закінчив Чернівецький транспортний коледж. Служив за контрактом, в зоні бойових дій з травня 2014. Загинув в час прориву ворожого оточення до Луганського аеропорту 21 липня. Взявши вогонь на себе, він надав можливість вивезти з оточення більше як 50 поранених десантників, в яких вже не було медикаментів. Перед боєм, ніби щось відчуваючи, він оповів побратиму Івану: «Я сьогодні загину, а ти поїдеш в село і скажеш моїй дівчині, що я її дуже кохав та подаруєш їй великий букет ромашок». За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (8.09.2014, посмертно).

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО (відкриття 7.09.2017 р.):

***

***

Віталій Дронь (цитати з ФБ):

«Ми будемо щасливі з того що з нашою допомогою молодь мае вибір -піти в генделик , набухатися , чи не дай Боже колотися десь по хатах або піти на майданчик , займатися спортом і вирости здоровим та сильним Українцем чи Українкою . Це наша мета – здорова нація . Якщо була б підтримка чиновників та громадян міста то такі ну може менші майданчики мали би бути в кожному районі міста . Але про це можна тільки мріяти . Бог добрий . Може так воно й буде…

Ми з Вадимом балакали на цю тему . Я навіть свое підприемство віддав би на такі цілі . Наняли би робочих . Закупляли матеряли . Получаеться десь раз в сім дешевше ніж закупляють в якогось виробника . Ну а якщо ще спіонерять з бюджету то і в двадцять раз дорожче . Бачив кошторис на стадіончик у Садгорі ? Сімсот тисяч . Це біля тридцяти тисяч доларів . А там по кресленнях огорожа і ворота . Я потратив на будматеряли десь біля сорока тисяч гривень . Ну робили самі . Бодя варив безкоштовно . То получаеться ми б зробили за ті кошти на стадіончик майже двадцять майданчиків . Отакі справи…

Я теж про це думав і з Вадюхою обговорював . Думаю вони посиніють від злості . Тільки ворогів собі наживем . Вони і так мене “Дуже люблять ” за мою правду . Ти ж знаеш . Думаю тільки прозвітувати про потрачені кошти . І звіт у Фейсбук кинути . Що мол потратили стільки й стільки . А наводити приклади то тільки ще раз нажити собі ворогів . Як би журналісти чи ще хтось підтримав цю тему то я би впрягся і підтримав розмову . А бути за паравоза вже не хочу . Я піднімав багато тем . І що з того ? Я для всіх ворог . Мене вже не кличуть ні на які акції та оказії . Навіть на день прапора та день Незалежності не покликали. Сумно…

Це правда. Пам’ятаеш поламані двері в обл раді? Я привів реставратора який реставруе старовинні меблі . Людина 5 років вчилася та пропрацювала в Німеччині . Він реставрував музей -аптеку на Кобилянській . Якщо ти бачив . Він все обдивився і назвав ціну за трое дверей 30 тисяч гривень . На той час при курсі десять це три тисячі доларав . Пропонували це чиновникам . Не захотіли . Відреставрув хтось інший . Похабно . То не реставрація а тупа покраска якоюсь гидотою . Потім відзвітували про потрачені на реставрацію 4000 тисяч гривень. Всі це проглотили в той час після революції . Я щось намагався комусь розказати та доказати та марно. Ну і інші мої розказні та докази ти знаеш і про фальшиві бронежилети , і про вкрадені гроші на десять решіток на БТРи і інше . Що толку?

***

Фото: Сексапільні волейболістки відкрили Чернівцям CrossFit

***

Запрошення на CrossFit і рукопашний бій у Чернівцях (фото, відео)

***

Буковинський олімпієць і БК «Цитадель» відзначились на «Race Nation 2016» (відео)

***

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.