Буковинці – на п’єдесталі чемпіонату України з футнету (тенісболу) 2017 (фото)

0

У фінальному VI турі чемпіонату України з футнету (тенісболу), який гостював в Одесі, брали участь чотири найсильніші команди, у т.ч. чернівецький «Cosmosat» – багаторазовий призер національних змагань.

«Cosmosat» (Чернівці) представляли троє колишніх футболістів «Буковини» – Ігор Мігалатюк, Сергій Гамаль та Олександр Діденко. Приємно нагадати, що Ігор Мігалатюк має у своєму активі і виступ у складі збірної України на чемпіонаті світу з тенісболу.

За регламентом, учасники топ-4 спершу зіграли між собою по колу, а потім 3-4 команди розіграли «бронзу», а 1-2 – «золото».

Буковинці грали у «малому фіналі» за 3 місце, в якому впевнено здолали 4:0 «Саврань» (Саврань, Одеська обл.), які вперше пробилися до топ-4. До речі, ігри відбувались на тенісних кортах «Чорноморець», а Ігор Мігалатюк свого часу захищав кольори одеського «Чорноморця», так що він міг почуватися там, «як вдома».

У «золотому матчі» чинний чемпіон «Healthgroup» (Київ) другий рік поспіль переграв 4:1 легендарну футнетівську команду «Голосієво» (Київ), яка виграла перші чотири чемпіонати України з цього виду спорту (причому четверту перемогу вони оформили у Мигово на Буковині у фантастично драматичному фіналі), а торік ветеранський колектив став срібним призером. Рахунок за сетами: сингли – 9:11, двійки – 11:6, 11:8, трійки – 11:7, 11:9.

За «Healthgroup» грали Іван гром, Олег Усиченко та Дмитро Масалев, а за «Голосієво» – Юрій Машталір, Денис Віленкін та Андрій Малиновський. Останній, як повідомляє other.sport.ua, був визнаний кращим гравцем фінального туру чемпіонату України.

Варто зазначити, що буковинський футнет гідно представлений на національній арені завдяки підтримці з боку голови обласної федерації Сергію Фенчуку, який раніше був одним з керівників футбольного клубу «Маяк» (Великий Кучурів), коли ця команда була в лідерах обласного аматорського футболу. Приємно, що керівники національної федерації футнету публічно дякували Сергію Фенчуку і за допомогу в організації фінального туру чемпіонату України: «Федерація футнету України висловлює величезну вдячність клубу «Саврань» і Миколі Дужему особисто, за організацію турніру і привітний прийом. Окрема подяка Сергію Фенчуку (Чернівці). Дякуємо!!!».

Нагадаємо, у чемпіонаті України 2016 р. чернівецький «Cosmosat» також грав за 3 місце і поступився у драматичній боротьбі «Торнадо» (Одеса) – 4:5. А фінал-2016, нагадаємо, був київським: «Healthgroup» – «Голосієво» – 5:2.

Капітан чернівчан Ігор Мігалатюк не приховував емоцій після «бронзової крапки» у чемпіонаті-2017, адже буковинський футнет – серед лідерів на національній арені, тож дуже хотілося повернутися знову на п’єдестал пошани національних змагань.

Георгій МАЗУРАШУ, SportBuk.com,
директор облцентру «Спорт для всіх»

***

***

***

Фантастична розв’язка у фіналі ЧУ з футнету (тенісболу) 2015 (відео, фото)

***

Leave A Reply

Your email address will not be published.